80 romaner for deg som har det travelt (Innbundet)

Forfatter:

Henrik Lange (Illustratør) Arild Rønsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 165
Illustratør: Lange, Henrik
Forlag: Schibsted
Språk: Bokmål
Originaltittel: 80 romaner för dig som har bråttom
Oversatt av: Rønsen, Arild
ISBN/EAN: 9788251625999
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale 80 romaner for deg som har det travelt

Komprimerte klassikere

Er du en av dem som har brynt deg på en av litteraturhistoriens mursteiner, og ikke klart å fullføre? Her er 80 romaner oppsummert på 4 tegneserieruter hver.

Dette er den kjappe løsningen for deg, du utålmodige menneske som smugleser slutten, du som forventer effektivitet, men som ønsker å være dannet. Skumlesingens tid er forbi. Du trenger ingen håndbok til samtidslitteraturen, du vil ikke lenger komme til kort i samtaler om Coelho og Ibsen.
      Henrik Lange sammenfatter samtidsromaner, som Halvbroren av Lars Saabye Christensen, og klassikere som Odysseen av Homer, i en svært effektiv tegneserieform som ikke diskriminerer mellom tunge klassikere og lettlest underholdningslitteratur. Fire ruter er nok – her er Bibelen, Ringenes herre (hele trilogien), Berlinerpoplene og American Psycho i illustrert kortform. Det må bli enkelt, barbert og brutalt når spenningskurven og essensen skal fram på én side.
      80 romaner for deg som har det travelt kan gi deg en smertefri vei inn i litteraturens verden, eller et gjensyn med bøker du for lengst har fordøyd. Om du har lest mye eller lite, kommer du garantert til å grøsse når Henrik Lange nøkternt og ubarmhjertig kutter yndlingsromanen din (den detaljrike, episke og frodige, du vet) ned til beinet. Og du kommer til å le.

Til toppen

Andre utgaver

80 romaner på en time
Bokmål Heftet 2013