Alef (Innbundet)

Forfatter:

Grete Skevik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 295
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: O aleph
Oversatt av: Skevik, Grete
ISBN/EAN: 9788280874023
Kategori: Romaner
Omtale Alef

En ny begynnelse

Alef er navnet på den første bokstaven i en rekke tidlige alfabeter og i boken et symbol for alle tings begynnelse, også forfatterens nye begynnelse på sitt eget liv.

Vår ytre verden i tilsynelatende evig krise, krig og fattigdom får forfatteren til å tvile på den videre verdien av hans indre verden av ånd, magi og hellige ritualer basert på overlevert visdom som han har lent seg på gjennom mesteparten av sitt liv og sin karriere. Fortvilelsen over at han ikke lenger opplever kontakt med sin egen livssannhet, sender ham inn i en åndelig krise; han kjenner et sterkt behov for en ny begynnelse, for å finne sin livssannhet på nytt.

Han vil ut å reise, utforske og knytte nye forbindelser til mennesker og land. Reisen fører ham gjennom Afrika, Europa og Asia. Underveis treffer han Hilal, en ung og svært talentfull fiolinist. Sammen legger de ut på en ferd som lærer dem om kjærlighet og tilgivelse og gir dem mot til å overvinne livets uunngåelige utfordringer.

Underveis inviterer Coelho oss til å reflektere over vår egen personlige reise: Er vi der vi ønsker å være, og gjør vi det vi ønsker å gjøre? Selv sier han: «Jeg foretok ikke denne reisen for å finne svaret på hva som manglet i livet mitt, men for å bli herre i min egen verden igjen. Nå har jeg igjen kontakt med meg selv og den magiske verdenen rundt meg. Det er det som gjør livet interessant: å tro på skatter og mirakler.»

Alef regnes som forfatterens mest personlige bok til nå, og pressen skriver blant annet:

«Coelhos beste bok noensinne . . . oser av renhet, enkelhet og ærlighet.»
«En ny magisk reise fra den alltid inspirerende Paulo Coelho.»
«Paulo Coelho behersker til fulle kunsten å krysse grensen mellom fantasi og virkelighet.»

En klassisk Coelho-roman med forfatterens like klassiske kjennetegn: evnen til å gi oss mot til å tro på våre egne drømmer.

Til toppen

Andre utgaver

Alef
Bokmål Heftet 2013
Alef
Bokmål Ebok 2012
Alef
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Paulo Coelho:

Om forfatter Paulo Coelho

Paulo Coelho er en av historiens mest leste forfattere. Bøkene hans inspirerer lesere verden over til å se livet på en ny måte. Over 2,1 millioner mennesker følger ham daglig på Facebook, han er kåret til en av de 140 mest innflytelsesrike personene på Twitter og bloggen hans leses av over en halv millioner mennesker hver måned.

Til toppen