Anna Elisabeth Westerlund (Innbundet)

en fortelling

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 299
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243004900
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Anna Elisabeth Westerlund

Bakom fornuften og forstanden

Husker du synske Anna Elisabeth Westerlund? Hun var ofte å se i norske ukeblader på 1970-, 80- og 90-tallet, særlig mot årets slutt, da hun forutsa kommende års begivenheter, og til stadighet fremme i avisspaltene i forbindelse med forsvinningssaker.

Professor i folkloristikk ved Universitetet i Bergen, Bente Gullveig Alver, ble kjent med Westerlund tidlig på 1970-tallet, da hun forsket på synske personer. Arbeidsforholdet utviklet seg til et dypt og varig vennskap, og Westerlund testamenterte alle sine papirer til professoren. På bakgrunn av disse papirene og ikke minst hennes egne opplevelser med Westerlund ”på jobb”, har Bente Gullveig Alver nylig utkommet med en bok som skildrer den synske damens hverdag – som man lett kan forestille seg må ha vært annerledes enn hos de fleste: ”Hun gikk til og fra verdener som er fremmede for de fleste, gled langs tidsaksen og hoppet bukk over tid og rom.”

Anna Elisabeth Westerlund var en bemerkelsesverdig dame som fletter seg inn i rekken av kjente norske personer med oversanselige evner, som for eksempel Marcello Haugen før henne og Snåsamannen etter henne. Hun helbredet riktignok ikke andre mennesker, slik de to nevnte karene gjorde og gjør, med mindre man regner hjelp til å takle sorg og gi oversanselige svar på vanskelig livsspørsmål, som helbredelse.

Mystikken og magien rundt Westerlunds person forsvant ikke med hennes død: I begravelsen brant stearinlysene med underlige lange og skjeve flammer, fotografens kamera knipset bilder på egen hånd, og da det var gått litt tid fremstod den avdøde selv ved sengekanten til en for Alver ukjent nordlending og ba ham hilse fra henne og be Alver rydde leiligheten hennes i Oslo slik at hun kom seg videre fra den mellomstasjonen i det hinsidige hun nå befant seg på.

Gled deg til et spennende møte med hele landets kloke kone gjennom tre tiår!

Til toppen

Om forfatter Bente Gullveig Alver

Bente Gullveig Alver er professor i folkloristikk ved Universitetet i Bergen. Et forskningsprosjekt om synske personer tidlig på 1970-tallet førte til et dypt og varig vennskap med Anna Elisabeth Westerlund, og resulterte i en biografi over den bemerkelsesverdige damen.

Til toppen