Bergit (Innbundet)

helbredende hender

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 187
Forlag: Orfeus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293140184
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Bergit

En kilde til lys og energi

Bergit Loen Hatlenes, en gang en liten jente med en usedvanlig tilknytning til naturen og en intuisjon så sterk at de voksne ba henne om å legge lokk på den, vier i dag nesten all sin tid til å hjelpe andre mennesker. Hun kan se og føle andres plager og lar klientene gjerne bli boende på gården sin i Selje i flere dager for å kunne helbrede dem.

Etter påtrykk fra klienter og de mange hun har hjulpet gjennom årenes løp – 83-åringen har for lengst mistet oversikten over antallet – står hun nå frem med sin livshistorie og sine erfaringer gjennom et langt liv i helbredelsens tjeneste, ført i pennen av journalisten Anne-Karine Strøm.

Født med en naturgitt helbredende kraft ønsker Bergit å avmystifisere healing – kraften henter hun fra naturen, sier hun, ikke fra Gud. Ikke ønsker hun å fremstå som noen mirakelperson, og hun lover ingen mirakler, men hun godtar at hun har en gave som hun føler seg forpliktet til å bruke til å gjøre godt for andre.

En jordnær, ekte, sterk og direkte kvinne som betrakter seg selv som en nøktern realist og humanist, skriver Anne-Karine Strøm som har intervjuet flere titalls personer som Bergit har hjulpet – folk som har slitt med ulike plager og symptomer som reumatisme, leddgikt, MS, utbrenthet, ryggproblemer, psykiske plager, hjertesykdom, mage-tarmproblemer og nervesykdommer, med resultater fra alt fra bedring til tilbake i full jobb etter langtidssykmelding.

De fleste forteller om en varme de kjenner fra Bergits hender når hun legger dem på kroppen deres. Noen føler en så sterk ro at de sovner på benken, noen kjenner elektriske strømninger som forflytter seg rundt i kroppen, mens noen ikke kjenner noe der og da, men dager eller uker senere. «Hvordan man opplever healing kommer an på hva som er årsaken til plagene, hvor dypt de sitter og hvor mottakelig man er,» forklarer Bergit. «Derfor kan man aldri vite utfallet i forkant.» Som svar på det evige spørsmålet om det er nødvendig å tro på at healing virker, for at det skal virke, bør tilfriskning hos babyer, småbarn og tvilere som har oppsøkt Bergit, være bevis godt nok for at det ikke er nødvendig! Målet med boken er imidlertid ikke å bevise noe som helst, sier Anne-Karine Strøm, men å formidle folks opplevelser.

Bergit er historien om et menneske, som i en mørk og vanskelig verden fremstår som en uuttømmelig kilde til lys og energi.

«En ekte helbreder som Bergit Loen Hatlenes har tilgang på krefter, bevissthetstilstander, innsikter som er skjulte eller utilgjengelige for de vanlige menneskene som lever sitt vanlige liv i samfunnet. Der disse kreftene er begrenset eller basert på suggesjon, er strømmen av mennesker liten eller kortvarig. Der et tilstrekkelig antall mennesker opplever virkning over tid, fortsetter strømmen, slik den har gjort til Bergits gård.» Audun Myskja i bokens forord

Til toppen

Om forfatter Anne-Karine Strøm

Anne-Karine Strøm, tidligere artist og sanger med en rekke plateutgivelser, har i mange år arbeidet som journalist i ukepresse og magasiner. Hun har skrevet flere bøker med fokus på helse  og livsstil, kultur og historie, foruten biografier.

Til toppen