Bevissthetsmedisin (Innbundet)

En radikal ny tilnærming til helse

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Conscious Medicine
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202341015
Kategori: Familie og helse
Omtale Bevissthetsmedisin

Kroppen er skapt for å helbrede seg selv : Med nye øyne på sykdom

For tre år siden våknet Gill Edwards en morgen og oppdaget en hard klump på størrelse med en ert i brystet. Det gikk kaldt nedover ryggen på henne. Hun hadde vært gjennom en lang periode med følelsesmessig stress og uro, og satt igjen med en uløst konflikt som naget henne kontinuerlig. Etter det hun visste om sammenhengen mellom kropp og sinn, var dette det perfekte opplegg for å utvikle brystkreft.

Av Kari Kahrs

Hun oppsøkte lege, og to uker senere fikk hun diagnosen: kreft. Det var ingen overraskelse. Det som derimot var overraskende, var at hun danset rundt på kjøkkenet av glede etter å ha fått diagnosen. Hun var overbevist om at svulsten ga henne en mulighet til å løse den stressende situasjonen som hadde aktivert sykdommen. I tretti år hadde hun gått med tanker om å skrive en bok om den nye medisinen som var i ferd med å vokse frem, og nå ville hun få en personlig og direkte opplevelse av å bli helbredet for alvorlig sykdom. Da hun ”snakket” med svulsten for første gang, sa den: ”Jeg er kommet som svar på bønnene dine.” Reisen mot helbredelse var begynt.

Endret tanke gir endret helse 
Hver tanke vi tenker gir gjenklang i bindevevets kommunikasjonssystem. Tankene skrur gener av og på, og produserer enten stressreaksjoner eller healingreaksjoner. I Bevissthetsmedisin belyser Gill Edwards den revolusjonen som skjer i fysikken og biologien. Hun forklarer hvorfor stress og traumer fører til følelsesmessig og fysisk sykdom, hvorfor følelsene er så viktige for velværet, og hvordan tankene våre konkret påvirker DNA-et.

Det er ingen tilfeldighet at den overgangen mot en ny legevitenskap vi nå står midt oppe i også markerer et skifte i bevisstheten. I gamle profetier beskrives vår tid som en forvandlingens æra. Stadig flere gjennomgår en åndelig oppvåkning og søker etter meningen med livet. Ofte kommer dette som en reaksjon på alvorlig sykdom eller andre livskriser, idet stadig flere nekter å godta en dårlig prognose og i stedet vender tankene i en mer positiv retning og åpner seg for nye muligheter.

Det som før virket merkelig, ukonvensjonelt, i enkelte tilfeller også som rene mirakler, er i ferd med å bli hverdagskost, skriver forfatteren. I boken går hun grundig inn på hvordan kroppen er utformet for å helbrede seg selv. Hun sier at det ikke er den fysiske kroppen som bærer på sykdommen, men personligheten, det vil si våre typiske overbevisninger, holdninger og følelsesmessige tilstander. Hun viser til undersøkelser som bekrefter at healing på såkalt mirakuløst vis kan skje når det skjer en bevissthetsendring eller en frigjøring av blokkert energi.

Hva er bevissthetsmedisin?
På et dypere plan er ikke universet fast og materielt. Alt er energi som formes og bearbeides av bevissthet. Alt forårsakes av det som skjer på energibevissthetens usynlige område. Hele tilværelsen blir skapt og bearbeidet av vår egen bevissthet.
Kroppen har sin egen intelligens, men bevisstheten kan overstyre denne. Biologien vår er ikke kontrollert av genene, men av oppfatninger, tanker og overbevisninger. Dette er utgangspunktet for Gill Edwards’ bevissthetsmedisin.

Hun hevder at vi grunnleggende sett har to måter å tenke på – den ene tar utgangspunkt i angst, den andre i kjærlighet. Angst fremkaller sykdom, kjærlighet helbreder. Veien mot helbredelse og frihet fra det som tynger ligger i å komme ut av angstmodus og åpne for mer glede og ubetinget kjærlighet ved å bryte gamle tankemønstre, bearbeide traumer og endre mer eller mindre skjulte overbevisninger. Da vil bevisstheten utvide seg, vi slapper av, og kroppen får en mulighet til å helbrede seg selv. Virkemidlene kan være akupunktur, homeopati, kinesiologi, energipsykologi, blomstermedisin, sjamanisme og andre former for energimedisin, metoder etter hvert mange av oss har vært i nærkontakt med.

Sannhet og fantasi
Gill Edwards har satt seg grundig inn i nyere forskning på bevissthetens effekt på sinnet og kroppen, og viser til resultater som sier at det er bevisstheten som kontrollerer biologien og skrur stressresponsen på eller av, øyeblikk for øyeblikk. Vi blir ikke kontrollert av genene våre. Vi blir kontrollert av den oppfatningen vi har av omgivelsene. Det viser seg at tankene overstyrer biokjemiske signaler fra kroppen. Kroppens administrerende direktør er bevisstheten vår! Det er med andre ord viktig å ta tankene og fantasien i bruk i helbredelsesprosessen.

Uansett hva vi forestiller oss, tror kroppen at det er sant. Forestiller vi oss det tilstrekkelig grundig, vil kroppen tilpasse seg ønskene. Gill Edwards hevder at så lite som ti–femten minutter daglig på å visualisere det vi ønsker oss, kan ha betydelig effekt. Uansett om vi ønsker god helse eller positive hendelser i fremtiden. Visualisering av alt som føles positivt, kan bidra til at sykdom leges fordi vi føres ut av den stressfølelsen de fleste av oss kjenner så altfor godt.

Glem Botox og kosmetisk kirurgi
Konsentrer deg i stedet om å kvitte deg med stress og traumer, være takknemlig og fylle dagene med glede og lykkefølelse, sier Gill Edwards. Det skal fungere som en naturlig antirynkekrem samtidig som det er den beste formen for forebyggende helseomsorg som finnes. Men er det ikke naturlig å bli syk når man blir gammel? Stemmer det ikke at sykdom kan være knyttet til slitasje av kroppen og det at man blir eldre? Nyere forskning tyder på at de eldste cellene i menneskekroppen – med noen få unntak – er fra sju til ti år gamle, mens mange celler bare lever noen få dager eller uker. Cellene som dekker overflaten av tarmene, lever omtrent i fem dager. Overhudscellene skiftes ut omtrent annenhver uke. Røde blodlegemer lever rundt fire måneder. En levercelle lever i omtrent et år. Det betyr at en voksen kropp kan sies å være omtrentlig ti år gammel! En morsom tanke når man av år har rundet 60.

Menneskekroppen ser ut til å være utformet for å leve i minst 120 år, sier Gill Edwards. Mange forskere mener at aldring ikke handler om hvor gammel man er, men om hvor mye tid man tilbringer i stressreaksjoner.

Finn din egen vei
I Bevissthetsmedisin snakker Gill Edwards om en integrering av ny fysikk, ny biologi, alternativ medisin og healing, kinesisk medisin, positiv psykologi, sjamanisme, energimedisin, metafysikk, loven om tiltrekning og energipsykologi. Hun viser sammenhengen mellom bevisstheten og den psykiske og fysiske helsen, og hun bruker sin personlige reise mot helbredelse til å fortelle hvordan vi alle kan forstå og helbrede symptomer og sykdom, forhindre fremtidige helseproblemer og støtte andre i deres helbredelsesprosess. Lytter vi til kroppens hviskende budskap, trenger den ikke å rope til oss. Selv små symptomer som hodepine eller forkjølelse kan bli en kilde til oppvåkning. Selve lidelsen kan bidra til helbredelse.

Selv om man har fått en lei diagnose, er det viktig å stole på at alt utfolder seg fullkomment, sier Gill Edwards, som tror fullt og fast på at ingenting går galt i den store sammenhengen. Jo alvorligere en diagnose er, jo større er muligheten den gir til vekst og forvandling. Med den alvorlige diagnosen hun selv hadde og den veien hun valgte å følge gjennom sykdommen, vet hun hva hun snakker om. Her er det mye å hente enten man er healer eller terapeut, enten man selv befinner seg i en healingprosess eller bare er nysgjerrig på den nye medisinen.

Til toppen

Andre utgaver

Bevissthetsmedisin
Bokmål Heftet 2013
Om forfatter Gill Edwards

Britiske Gill Edwards måtte gi tapt for kreft i 2011. Hun hadde bakgrunn som psykolog og var forfatter av en lang rekke bestselgende bøker om hvordan vi gjenerobrer livsgleden og dermed avdekker vår sanne natur. Hun var opplært i metafysikk, sjamanisme og energipsykologi og en populær kursholder. På norsk foreligger Forelsket i livet og Bevissthetsmedisin.

Til toppen