Blomsterinspirasjon (Innbundet)

Forfatter:

Toril Blomquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 136
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Blomsterinspirasjon
Oversatt av: Blomquist, Toril
ISBN/EAN: 9788204152459
Kategori: Håndarbeid
Omtale Blomsterinspirasjon

Gjør det med blomster!

Blomsterinspirasjon er bokadu skal kose deg med i sommer! Du finner små og store prosjekter som strikking, hekling, maling, broderi, papirhobby, decoupage - alt med blomster som inspirasjon.

Blomsterinspirasjon er en allsidig hobbybok som dekker vidt forskjellige teknikker og materialer - alt med inspirasjon fra blomstenes frodige verden. Her har Helene S Lundberg boltret seg med å lage blomsterarrangementer, male og dekorere, sy og brodere, strikke, hekle, filte og klippe og forme i papir. Alt er godt forklart i tekst og bilder. En bok å la seg inspirere av!

Helene S Lundberg har utgitt en rekke hobbybøker i forskjellige emner: Kakelykke, Blomsterglede, Ukekalender for 2007, Søte fristelser, Blomster og servietter, Lekre kaker, Lett å lagre og Fint til jul er hennes tidligere titler som har utkommet på Damm.

 

Boken er delt opp i seks hovedtemaer:

 • Enkle blomsterarrangementer
 • Maling og dekorering
 • Søm og broderi
 • Strikking, hekling og filting
 • Papirblomstring
 • Spiselige blomster

(Tekst til blomsterarrangementer)
Ved å variere fargene, blomstene og vasene kan du stadig lage nye arrangementer ut fra samme tema eller idé. Det kan gi et helt nytt uttrykk på en enkel, klassisk bukett.

(Tekst til mal og dekor)
Gi hverdagen et løft ved å dekorere de tingene du bruker ofte. Litt maling og fine blomstermotiver kan gjøre underverker med slitte overflater.

(Sy og broder)
Et lite broderi er like stas som et stort og komplisert. I boka får du noen ideer til inspirasjon, noen for praktisk bruk og andre for ren utsmykning.

(Papirblomstring)
Kombiner papirblomster med litt grove naturmaterialer og skap spennende resultater. Mange hyggelige ideer til gavekort, papirblomster, serviettringer med mer.

(Spiselige blomster)
Spise blomster? Det er kanskje ikke noe man spiser seg mett på, men du verden så vakkert det er med litt blomster i maten. Boka gir deg oversikt over hvilke blomster som kan spises, og noen enkle oppskrifter.

(Bilde av oppslag - isskå s. 125)
Blomsterfylt isskål: Kunsten å bli festens midtpunkt!
Det er en glede å sette frem en isskål fylt med deilig iskrem en varm sommerdag. Vi lover deg at samtalen stilner og at gjestene blir ganske imponert over synet. Bon appetit!

Til toppen

Flere bøker av Helene S Lundberg:

Om forfatter Helene S Lundberg

En hilsen fra forfatteren av Blomsterinspirasjon

I de siste 15 årene har jeg arbeidet som frilans stylist med hobby og håndverk, innredning og blomster som mine spesialfelt. Det kan være vanskelig å begrense seg til ett område når en liker å arbeide i mange ulike teknikker og materialer. Men er det noe som er helt sikkert, er det at alle elsker blomster! Det må være en samling av de sanseinntrykkene de gir oss, tror jeg. Når du blar igjennom boken, håper jeg at du skal oppleve den samme blomstrende lykkefølelsen, uavhengig av former, farger og materialer. I boken finner du alt fra enkle arrangementer med friske blomster, via strikket og heklet blomsterpynt, til kirsebærblomster klipt ut i papir. Min intensjon er at det skal være noe for alle, enten du liker å strikke eller hekle, male eller dekorere, til deilige blomsteroppsatser.

God fornøyelse!

Hilsen Helene


Helene har utgitt følgende titler på Cappelen Damm (tidl. N.W.Damm & Søn):

 • Lekre kaker du lager selv (2003, oversatt fra svensk, Damm AB)
 • Blomster og servietter (2004)
 • Søte fristelser (2005)
 • Fint til jul (2006, oversatt fra svensk, ICA Bokförlag)
 • Lett å lagre (2006, oversatt fra svensk, ICA Bokförlag)
 • 12 måneder med hobbyglede – Ukekalender 2007 (2006)
 • Blomsterglede (2007)
 • Kakelykke (2007)
 • Blomsterinspirasjon (2008)

Til toppen