Byens spor - Ewald og Maj (Innbundet)

Serie: Byens spor 1

Forfatter:

Med Byens spor er Lars Saabye Christensen tilbake i samme miljø og i samme storform som vi husker fra Beatles og Halvbroren – bøkene som ble folkeeie og som beveget en hel nasjon. 

Gled deg til å bli kjent med Ewald, Maj og Jesper, en liten familie på Fagerborg i Oslo like etter krigen. Dette er en medrivende og sterk fortelling om alle de små og store tingene som blir viktige, når dramatiske hendelser i livet plutselig snur opp ned på alt.

Byens spor er en roman som gjør deg varm om hjertet. Det er også en bok som får deg til å tenke at om ikke alt var bedre før, så har vi kanskje mistet noen viktige verdier på veien, som det verdt å ta vare på.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Byens spor
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202562113
Kategori: Romaner
Omtale Byens spor - Ewald og Maj

Nytt storslått episk verk fra Lars Saabye Christensen!

Byens spor er første bind i en trilogi, og vi befinner oss på Oslo vest rett etter krigen der vi møter Ewald og Maj Kristoffersen med deres sønn Jesper. Ewald jobber i et reklamebyrå som får i oppdrag og lage kampanjen i forbindelse med Oslos 900-årsjubiléum og Maj engasjerer seg i Røde kors.

Bli med når vi legger øret inntil konkylien og lytter: Hør lyden av Oslo. Se gatene som binder den sammen, se menneskene som bor i dem. Se Ewald og Maj, se slakteren, se legen, hør hyggepianisten på Bristol, høre telefonen ringe hos fru Vik i etasjen over. Se Maj gå på møte i Røde Kors, hør glassen klirre på Bristol. Høre lyden av hvinende bremser.

Til toppen

Lytter du nøye, kan du høre hvordan det hele veien synger i sterke følelser. Like under overflaten.
Sindre Hovdenakk, VG

Andre utgaver

Byens spor - Ewald og Maj
Bokmål Ebok 2017
Byens spor - Ewald og Maj
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Byens spor - Ewald og Maj
Bokmål Lydbok MP3-CD 2017
Byens spor - Ewald og Maj
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Lars Saabye Christensen:

Anmeldelser Byens spor - Ewald og Maj

«Men her viser Saabye Christensen også for alvor klo som forfatter. Både i disse referatene, men kanskje først og fremst i de meningsladede replikkvekslingene menneskene imellom, dirrer det en helt særegen språklig musikalitet fra en av våre fremste litterære impresjonister.»
Sindre Hovdenakk, VG (Terningkast 5)
 

«Men det er jo dette han vil vise oss: alle detaljene, blikkene og gestene, alt det sanselige og menneskelige som vi går glipp av i vår tid, med blikket klistret til en Iphone. Jeg tror ikke jeg tar helt feil hvis jeg sier at fansen, den gamle kjernen, kommer til å kose seg glugg med akkurat dette perspektivet.»
Mari Grydeland, Aftenposten

Til toppen

Bøker i serien