Camino (Heftet)

En sjelereise til Santiago de Compostela

Forfatter:

Bente Heill Kleven (Oversetter)

El Camino, den kjente pilegrimsruten i det nordlige Spania, ligger rett under Melkeveien og følger energilinjene i jorden som sies å speile energien i dette stjernesystemet. Ruten  påvirker vår dypere hukommelse.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 296
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Camino - A Journey of the Spirit
Oversatt av: Kleven, Bente Heill
ISBN/EAN: 9788202626686
Omtale Camino

Tilbake til fortiden

Shirley MacLaine gikk og gikk, over 30 kilometer om dagen i 30 dager, og lot seg føre tusenvis av år bakover i tiden, gjennom flere liv, til Lemuria og Atlantis.

Pilegrimsruten som følger jordens energilinjer starter i Frankrike, krysser Pyreneene og fortsetter vestover gjennom den nordlige delen av Spania til den når et utsøkt vakker og berømt katedral, Santiago de Compostela, der levningene av apostelen Jacob skal være gravlagt. Konger, dronninger, generaler og geistlige, helgener og syndere har fulgt pilegrimsruten til Santiago gjennom tusen år. Hensikten var å finne den dypeste åndelige meningen med livet og løsninger på konflikter i den enkeltes indre. I dag vandrer årlig tusener av «vanlige» mennesker veien – og antakelig av like mange grunner.

Det er nesten 40 år siden en modig og engasjert MacLaine begynte å skrive offentlig om sin personlige søken etter åndelig innsikt. Budskapet hennes, formidlet gjennom det som skulle bli nærmere ti bestselgende bøker, er fremdeles like aktuelt og vitalt. Forfatterskapet hennes fortsetter å friste, fortrylle og fascinere lesere over hele verden med en interesse for det åndelige. En av de mer kjente, om ikke mest kjente titlene, er også filmet; du kan se den i sin helhet på youtube: Out on a Limb. (Anbefales!) Camino, som er blant hennes senere utgivelser, regnes imidlertid som en av forfatterskapets sterkeste og mektigste, med et innhold som nærmest tar pusten fra leseren.

Boken er beretningen om en reise og et mer enn forbløffende høydepunkt på MacLaines alt annet enn vanlige vandring gjennom livet. Den altoppslukende reiseskildringen begynner med at forfatteren mottar noen anonyme, håndskrevne brev med en innstendig anmodning om å legge ut på den strabasiøse pilegrimsferden i Spania, hvis hun virkelig mener noe med sitt åndelige engasjement … Shirley lar seg utfordre! 

Den nesten 80 mil lange ferden til fots over sletter og fjelltopper, ned dalfører og gjennom bygd og by er en solid fysisk utfordring for den noen og femtiårige kvinnen. Hun traver og går hele 32 km per dag med minimale 3,5 kg på ryggen og fullfører den krevende turen på bemerkelsesverdige 30 dager. Men mer forbløffende er vandringens åndelig dimensjon, som tar henne tusener av år tilbake i tid, gjennom tidligere liv, ja, helt tilbake til universets opprinnelse. For den ytre strevsomme vandringen glir etter hvert over i en indre, sjelelig reise. Gjennom en rekke visjoner og åpenbaringer blir hun vist intet mindre enn meningen med kosmos og får ta del i hemmeligheter forbundet med eldgamle sivilisasjoner som Atlantis og Lemuria. Hun blir inngitt innsikt i menneskets tilblivelse, kjønnets og seksualitetens innerste vesen og den sanne veien til høyere kjærlighet. 

«Jordens livskraft er uløselig forbundet med solens livskraft som sørger for energi til alt liv. Livskraften er særlig sterk langs klodens energilinjer. Disse linjene er den viktigste strukturen i jordens eteriske felt. De er vanligvis ganske rette, men varierer i bredde og styrke. Et tverrsnitt av en energilinje ser ut som et timeglass der det smale midtpartiet befinner seg ved jordens overflate. Energien er jevnt fordelt under og over jorden. Den holder en svært høy frekvens, og når den oppleves av vår bevissthet, fremkaller den i oss klare tanker, erfaring, hukommelse og åpenbaring. Energien i linjene øker vibrasjonshastigheten i den eteriske og kompakte massen som utgjør menneskehjernen. Resultatet er en mer fullstendig og bevisst åpenhet for inntrykk, og fortrengt informasjon kommer til overflaten. Det innebærer at man gjennom kontakt med denne energien blir mer orientert mot sitt eget sjelsliv – på godt og ondt. Linjene er også bærere av energi forbundet med andre galakser og stjernesystemer.» 

Shirley MacLaine er begavet med en god porsjon intelligens, nysgjerrighet og varme i tillegg til åpenhet for mennesker og situasjoner utenfor hennes eget erfaringsfelt. Med ydmykhet og stor livsglede tar hun oss med på en hellig vandring som når et nesten ubeskrivelig oversanselig høydepunkt. Kanskje vil hennes beretning anspore deg til å ta vandringsstaven fatt langs El Camino …

Til toppen

Utdrag

Camino

«Da jeg kom fram til det neste herberget – i Los Arcos – var jeg helt utslitt. Jeg minnes det nå som ’fotmassasjeherberget’ for det var en mann der som tok seg av pilegrimenes føtter uten betaling. Han sa han forstod føttenes betydning fordi de ikke bare led, men energien fra veiens energilinjer trengte gjennom føttenes meridianer og inn i kroppens energisystem, og det var dette som gav pilegrimene følelsen av selvrealisering. Han hevdet at han selv oppnådde høyere innsikt gjennom energien han mottok fra massasjen. […]

Vi hadde en diskusjon om menneskets åndelige identitet – om hvem vi var, og om hvem vi kunne ha vært – og om muligheten for at andre dimensjoners virkelighet kunne komme i fokus som følge av at energien i bakken under oss ble forsterket når vi gikk. Han sa at pilegrimsruten testet pilegrimenes evne til å elske. Han sa at menneskene før i tiden brukte den for å balansere maskulinitet og feminitet. ‘Når ying og yang smelter sammen, får du guddommelig innsikt i hva du er i alle dimensjoner,’ sa han. ‘Når det gjelder føttene, pleide folk før i tiden å gå uten sko, for de forstod at de kunne få kunnskap om sjelen gjennom fotsålene.’ Det rent sjelelige poenget ved det hele! Han fortsatte med å forklare hvordan vi kan oppnå healing ved refleksologi, en metode basert på bruk av trykk mot føttenes meridianpunkter for å frigjøre blokkert energi og blokkerte minner. Frigjøringen av energien gav bedre helse. ‘Du kan si,’ sa massasjemannen, ‘at helse også er å ha innsikt i egne minner.’

Jeg begynte å forstå. Jeg hadde nå lagt ut på en indre reise."

Til toppen

Om forfatter Shirley MacLaine

Shirley MacLaine (f. 1934) er en prisbelønnet filmstjerne av beste Hollywood-merke og en mangeårig bestselgende forfatter av åndelige bøker. På 1960-tallet var hun politisk aktivist, og på 70-tallet begynte hun å interessere seg for åndelige temaer. Via Edgar Cayces bøker ble hun interessert i reinkarnasjon, og under en reise i Andes ble hun introdusert for temaer som UFO og utenomjordiske vesener. En av hennes tidligste bøker og største suksesser, Out on a Limb (no. Ut på en gyngende gren, 1983) rommer et bredt spekter av åndelige temaer, blant annet reinkarnasjon. Boken er filmatisert, noe som bidro til å gjøre New Age kjent for et større publikum. MacLaines nærmere 10 bøker har til sammen solgt i mer enn 20 millioner eksemplarer!

Til toppen