Carmen Zita og døden av Karin Fossum (Lydbok MP3-CD)

Carmen Zita og døden (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2013
Spilletid: 6:55
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 381.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202424213
Kategori: Lydbøker voksne og Krim og mysterier
Omtale Carmen Zita og døden

Konrad Sejer er tilbake!

I Carmen Zita og døden er han høyst nærværende, ikke bare som den sindige og skarpe etterforskeren, men også som mennesket Konrad Sejer med sitt å slite med. På stueveggen henger bildet av hans elskede Elise som han hver dag deler noen tanker med, og hunden Frank Robert, en kinesisk Shar-Pei, er alltid ved hans side. Hver kveld avsluttes som vanlig med en tynn whisky og en enslig sigarett.

Denne gang er det Skarre som er først på åstedet. Et lite barn har druknet i en dam. Et ubevoktet øyeblikk, og så har det det verste skjedd. De unge foreldrene er sønderknuste, og alt ser ut til å være et uhell. Men Skarre stusser, det er noe med den unge moren, og han lufter sine anelser for Sejer. Etterforskning blir satt i gang, og den unge moren, Carmen, viser seg å være noe for seg selv. Selvopptatt, grunn, forkjælet og pyntesyk.

Denne romanen har alt man forventer av en krim fra Karin Fossum; en fryktelig ulykke, gode og spennende portretter av de innvolverte, et godt politiarbeid med en uventet utvikling. Og som vanlig er det litteratur på et høyt nivå!

Til toppen

Nok en seier
Drammens Tidende

Andre utgaver

Carmen Zita og døden
Bokmål Innbundet 2013
Carmen Zita og døden
Bokmål Ebok 2013
Carmen Zita og døden
Bokmål Lydbok-CD 2013
Carmen Zita og døden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013

Flere bøker av Karin Fossum:

Anmeldelser av Carmen Zita og døden

​«Karin Fossum er blant våre fremste forfattere, uansett sjanger. Det skyldes hennes unike evne til å skape levende mennesker og hennes dype forståelse av menneskesinnet. Dette har hun alltid mestret, men aldri bedre enn i Carmen Zita og døden.»
Rune Larsstuvold, Drammens Tidende
 

«Knapt noen andre i norsk krim har holdt et høyere litterært nivå enn Karin Fossum i sine Konrad Sejer-bøkene. Hun har bedre enn de alle fleste maktet å komme under huden på sin hovedperson, samtidig som hun med stor innsikt skaper bakgrunn og dybde i beskrivelsen av hverdagsmenneskene som ender som drapspersoner.»
Finn Stenstad, Tønsberg blad
 

«Som vanlig glitrer Fossum med sine personskildringer og ubehagelige dypdykk i menneskesinnet. Og ingen andre etterforskerpar har satt seg så sterkt i sjela til krimelskere som Konrad Sejer og Jacob Skarre.»
Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa


«Altså nok en roman fra Karin Fossum med solid litterær kvalitet hele veien, veloverveide utporsjoneringer av avslørende detaljer og sitrende spenning.»
Turid Larsen, Dagsavisen

 

«Karin Fossum viser hvordan kriminalromanen kan være noe mer enn ren underholdningslitteratur. (...) Velskrevet og gripende om de skjulte drapene.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet
 

«Det er flere forfattere som skriver like godt eller bedre om forbrytelser enn krimforfattere. Karin Fossum er en av de beste av dem.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad
 

«Som helhet er «Carmen Zita og døden» en roman som utfordrer konvensjonene i tradisjonell krim og der troverdighet er et nøkkelbegrep.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
 

«Original, velskrevet og samfunnsaktuell!»
Edda Espeland, Vi over 60
 

«Dette er egentlig en glitrende god beskrivelse av mennesker ved noen av livets mest krevende veiskiller. En stor grad av leserens medfølelse skaper engasjement og innlevelse - nødvendige elementer også i den skarpeste krim.»
Jon Terje Grønli, Gjengangeren
 

«Carmen Zita og døden» er antakelig årets mest velskrevne krim, og den bærer i seg en historie som er mye større enn gåten som skal oppklares.(...)Karin Fossum er mesterlig, hun utfordrer krimsjangeren og skaper ubehag og ettertanke som lever lenge etter at gåten er løst.»
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad
 

«Fossum er veldig god på sine karakterbeskrivelser, og i denne krimmen gjør hun intet unntak.»
KK
 

«Rundt den besnærende Carmen-skikkelsen åpner det seg opp for et refleksjonsrom knyttet til det mye omtalte sorteringssamfunnet, tilsatt Sejers og Skarres ikke helt samkjørte religiøse filosoferinger.(...) Karin Fossum gir alltid leseren den rotfestede fornøyelsen av å være i gode hender, rett og slett fordi hun har noe å melde ut over det å beherske sjangerens maskineri.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

Til toppen