De fire leveregler (Heftet)

en praktisk lære i personlig forvandling

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 154
Forlag: Lille måne
Språk: Bokmål
Originaltittel: The four agreements
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788292605929
Kategori: Selvutvikling
Omtale De fire leveregler

Se at du er fri!

Den som er ren i ord, lar være å forutsette ting, lar være å ta ting personlig og alltid gjør sitt beste, vil få full kontroll over livet, sier don Miguel Ruiz.

Forfatteren tar utgangspunkt i toltekernes eldgamle mysterietradisjon, som lenge var innhyllet i et hemmelighetsfullt slør. Toltekerne viet seg til utforskning og forvaltning av gammel åndelig kunnskap og praksis. Byen deres, Teotihuacan var kjent som stedet der "mennesket blir gud". Toltekernes esoteriske lære er ikke en religion men et sett med åndelige leveregler som basrerer seg på den samme grunnleggende sannhet som alle andre hellige esoteriske tradisjoner i verden. 

Hovedbudskapet er at vi ikke trenger å gå rundt og ha mareritt på høylys dag, vi trenger ikke ha det vondt og leve i frykt. Alle feiloppfatningene vi har lagret i sinnet, etter år med oppdragelse, tilpasning og kunnskaptilegnelse stenger for sannheten. Vi søker sannhet, rettferdighet og skjønnhet, men finner aldri noen av delene fordi vi er forhåndsprogramert til å holde fast ved de oppfatningene vi allerede har fått.

Vi må erstatte de tusenvis av reglene vi lever etter og som gjør at vi lider og føler oss mislykket, med toltekernes fire vise og virkningsfulle leveregler: vær ren i ord, ta ikke noe personlig, la være å forutsette ting og gjør alltid ditt beste. Den dagen du opplever at du faktisk styrer livet ditt etter de fire levereglene, vil du bli overrasket over å oppdage hvordan det har forandret seg.

Don Miguel Ruiz' fire leveregler er enkle og logiske og de ligger klar til bruk for enhver. Kunsten består i respektere dem og overholde den. Hindringene på veien er mange; men belønningen er stor for den som velger den åndelige krigerens vei, den toltekiske veien.

Til toppen