De som ikke finnes (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202448660
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale De som ikke finnes

Ingen omtale

Til toppen

...en av samtidens viktigste ungdomsbokserier
Cathrine Krøger, Dagbladet
Anmeldelser De som ikke finnes

«Simon Strangers nye roman De som ikke finnes er umulig å forholde seg likegyldig til. Vi må til ungdomslitteraturen for å finne en norsk bok som behandler en av de aller største utfordringene for Europa akkurat nå - strømmen av flyktninger fra Afrika og den umenneskelige behandlingen av dem...

Simon Stranger er en forfatter som ikke legger fingrene imellom når han skriver. Han har et uttalt politisk prosjekt og det er å rette søkelyset mot verdens urettferdighet... her er en forfatter som har beholdt troen på at litteratur kan forandre verden, som håper kunsten kan gi innsikt som fører til faktisk handling. ​» 
Anne Cathrine Straume, NRK

«Med denne boka avslutter Simon Stranger en trilogi som burde vært pensum på enhver ungdomsskole. […] Jeg vil ikke nøle med å kalle den en av samtidens viktigste ungdomsbokserier. Den burde vært obligatorisk på enhver ungdomsskole. Ja – for enhver av oss. […] felles for dem alle er at Stranger skriver for å vekke leserne. Vise oss urettferdigheten. Stranger er i beste forstand en politisk forfatter. […] Avslutningen er til dels rystende. Det skal være 10 000 papirløse flyktninger i Norge. Samuel er en av dem. Hans historie burde gjøre noe med oss.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Måten Stranger belyser den sannheten vi helst vil unngå kommer som et slag i ansiktet [...] Møtet mellom Samuel og Emilie etter tre år er også utrolig godt fremstilt. [...] Stranger leverer en roman av de sjeldne, og kanskje den viktigste ungdomsboken skrevet i vår tid. De som ikke finnes bør ha en synlig plass i alle norske bokhyller.»
Kjersti Franziska Ruud-Salomonsen, Vårt Land

Til toppen