Den femte dimensjon (Heftet)

En praktisk veiledning til flerdimensjonal forvandling

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Lær å forankre deg permanent i femtedimensjonsenergien.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Waking Up in 5D
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202573799
Omtale Den femte dimensjon

Du er allerede der du skal være

Femtedimensjon er ikke et sted du skal til; du trenger ikke å dra «herfra» for å komme dit. Du er der allerede. Men når du begynner å legge merke til og forstå forskjellene mellom 3D og 5D, vil du lettere kunne gå inn i det jeget som står klart og venter på deg i femtedimensjon. Dette er mye enklere enn du tror!

Antakelig har du allerede opplevd noe av det nye bevissthetsnivået: Tenk på en situasjon der du erfarte at alt gikk som smurt, samhandlingen var harmonisk og alle involverte var vennlige. Dette er femtedimensjon – og det er slike opplevelser vi vil ha!

For enkelte skjer skiftet brått og permanent, men for de fleste kommer endringen gradvis og glidende, i flyktige øyeblikk og bølger, i et vekselspill mellom 3D og 5D.  

Åndelig lærer Maureen J. St. Germain lærer deg hvordan du blir deg bevisst de gangene du befinner deg i femtedimensjonsenergien – og hvordan du forblir der! 

Lær å erfare 5D

«Min hensikt er å la deg forstå hva som skjer, hvorfor det skjer og hvordan du best kan hjelpe prosessen,» sier Maureen. Hun gir deg en rekke verktøy, blant annet «solspising», chanting og skreddersydde meditasjoner, bruk av hellig geometri og klodens krystallnett. Hun gjør deg også bevisst femtedimensjonens språk: «Da jeg begynte å sette ord på ideene til denne boken, la jeg merke til at det finnes et ‘femtedimensjonens språk’. Jeg begynte å legge merke til ordvalg som jeg foretok naturlig mens jeg snakket. Det neste hintet var at jeg merket at jeg krympet meg når jeg hørte andre snakke tredimensjonalitetens språk.» 

Maureen viser deg hvordan du øker følsomheten for hva som kjennetegner dimensjonene (det stopper ikke med femte!), hvordan de forholder seg til hverandre og hvordan du kan oppleve flere dimensjoner samtidig. Hun forklarer hvordan vi merker forskjellen mellom den tredimensjonale lineære tenkningen, der vi finner «det gode mot det onde», og den dynamiske flerdimensjonale tenkningen i femtedimensjon der alt nærmest går på skinner. Hun viser ikke minst hvordan vi snur våre tredimensjonale synspunkter og får et utvidet (femdimensjonalt) syn på hva som er mulig. 

Problemer med å huske?

Forundret over at du glemmer eller har vanskelig for å samle tankene til tider? Ta det med ro, glemsomhet er del av 5D-prosessen, sier Maureen og forklarer: «En måte å oppleve flerdimensjonalitet på er å koble helt ut. Når du glemmer det du så eller gjorde under meditasjon, er du vanligvis gått så høyt at du ikke har noe referansepunkt. Sinnet kan bli overbelastet når du endrer måten du opplever og forstår verden rundt deg på. Dette takler sinnet gjennom glemsomhet. Du skal til å gjøre noe, og så innser du at du har glemt det du tenkte på, og du er redd for at det kan skyldes noe alvorlig. Denne glemsomheten er et ideelt øyeblikk for bevisstheten til å skifte fullstendig fra én utgave av virkeligheten til en annen.» 

Som russiske dukker

Alle dimensjonene ligger inni hverandre som russiske dukker. Vi eksisterer altså i flere dimensjoner samtidig. Det betyr at du fra et femtedimensjonsnivå fortsatt kan samhandle med familien din som kanskje er i tredjedimensjon, for på alle nivåer har du mulighet til å oppleve lavere nivåer. Flere utgaver av deg er akkurat nå aktive i andre dimensjoner. Dette er et forvirrende faktum, for en av funksjonene til tredjedimensjon er å være et samlingspunkt, slik at det er samme person som observerer og opplever noe. Da er man ikke bevisst på andre uttrykk. Dette er noe av det som nå endrer seg.

Maureen gir deg en innføring i egenskapene til 3D, 4D, 5D og flere. Den fjerde er annerledes enn den tredje, men du kan oppleve begge samtidig. Femte er bemerkelsesverdig lik tredje, og i begynnelsen legger du kanskje ikke merke til forskjellen. Jo høyere du stiger i dimensjon, desto bedre blir du i stand til å skille ut frekvensene som gir en fredelig og lindrende følelse. Fra dette nye ståstedet (fjerde eller femte) kan du oppleve de lavere dimensjonene med verdighet, medfølelse og nøytral interesse.

Søvn er viktig

Alle åndelige søkere ønsker å forstå hva som stenger oss ute fra femtedimensjon. Et moment er at vi ikke får nok søvn. Når du sover lenger, fører det deg dypere og dypere inn i femtedimensjon. Under dype hvileperioder blir du i stand til å komme på bølgelengde med ditt høyere svingningsjeg. Dermed klarer du å holde på det femdimensjonale jeget mens du er våken. Du vil oppdage at du vil kunne oppnå en dypere og dypere hvile etter hvert som du blir mer femdimensjonal. Du vil kunne merke at du har problemer med å «våkne til live» om morgenen, eller våkne etter en liten lur. Dette er reelt. Det er en ny side ved det å våkne i femtedimensjon. Grunnen er at du går dypere og får kontakt med andre utgaver av deg selv. Du vekker den indre bevisstheten om hvem du egentlig er! 

Mange av oss vekkes fra søvnen av en ytre alarm. I løpet av den tiden du drømmer, foregår det justeringer som er viktige for det evige nået. Når du våkner brått, forstyrrer du prosessen med å flytte bevisstheten fra høyere plan til det materielle planet. Du kan hjelpe deg selv ved å sette ned tempoet på oppvåkningsprosessen (med for eksempel en dagslysalarm). La kroppen få drive langsomt inn i våken tilstand fra drømmetiden, slik at din mest utviklede essens blir med tilbake i kroppen. Dette er en anledning til å få mest mulig energi fra høyere dimensjoner. Den fysiske hvilen inntreffer når du er borte fra kroppen en stund. Det kan også hende du tar med deg tilbake en bedre utgave av den kroppen du har. Maureen anbefaler sin trippelmantrameditasjon som et hjelpemiddel til prosessen. 

Ditt nye nå

Femtedimensjon er ikke sluttpunktet, slik tradisjonelle religioner beskriver himmelen. Det er derimot sluttpunktet når vi snakker om atskilthet. Heretter bryr vi oss faktisk like mye om våre medmennesker som vi bryr oss om oss selv. Vi bryr oss om vår elskede jord like mye som vi bryr oss om oss selv. Fra femte dimensjon og videre beveger vi oss stadig mer inn i gruppebevissthet, slik det ofte omtales som. Et annet navn på denne opplevelsen er enhet, som omfatter at alle er ett. Du kan ha vært borti dette allerede, for mange har opplevd enhet under meditasjon. Men man sanser stadig mer av denne enheten. Sanseopplevelsene endrer seg etter hvert som vi utvikler oss til stadig høyere bevissthetstilstander. 

I femtedimensjon bryr du deg ikke egentlig om noe som helst, ei heller deg selv. Det handler ikke om apati. Det er et nivå av medfølelse som ikke krever noe av deg, men som likevel tillater deg å være nærværende og kjærlig mot alt. Du er sikker på at behovene dine vil bli dekket lett og elegant, og du trenger ikke å velge side eller storme frem for å komme foran andre! Du trenger ikke å bry deg om hvorvidt folk liker deg eller ikke, og du bryr deg ikke om at du kanskje er annerledes. Du har absolutt medfølelse. Du bryr deg virkelig om folk, men ikke i så stor grad at det holder deg igjen, eller låser deg til noe som ikke passer deg. Du skjuler ikke små eller store saker for å beskytte deg selv eller andre. Evnene dine vil bli utvidet og forsterket. Du får andre behov, andre matønsker og andre lyster. Det kan hende søvnmønsteret endrer seg. Du kan oppdage at visse fritidsbeskjeftigelser ikke interesserer deg lenger. 

Hvordan avgjøre om noen er i femtedimensjon? De er morsomme, humoristiske, uærbødige, glade, kjærlige og fredelige. Du vil kunne merke det fordi de forstår (alt), og er hyggelige selv når ting skjærer seg. De er tålmodige og vennlige. De kan fortsatt ha retningslinjer og være bestemte, men aldri sinte eller sårende.           

Flere enn fem?

Helt opp til tretten dimensjoner, faktisk. Og du har tilgang til alle! Maureens tabell viser hva som kjennetegner dem. Du er som nevnt flerdimensjonal, og tabellen kan hjelpe deg til å finne ut hvor du befinner deg til enhver tid. Den kan også hjelpe deg til å forstå at du veksler mellom flere dimensjoner samtidig, mens du for det meste har oppmerksomheten festet på én om gangen. Fordelene ved å kunne identifisere de ulike dimensjonene er at du bevisst kan dra til disse stedene i meditasjon. Etter hvert vil du intuitivt kunne innlemme dem mens du er bevisst og våken. Denne ferdigheten hjelper deg også til å forstå at det råder orden, samhørighet og fokus på alle plan.

Etter hvert som vi utvikler oss «oppover», eller kanskje heller «utover» – jfr. den russiske dukken – og oppgir de gledene vi nå er tiltrukket av og nyter, vil vi oppdage langt rikere, mer meningsfulle og gledeligere opplevelser og strukturer. Disse vil sørge for at både andre og vi selv blir mer tilfredse. Dette er et viktig poeng. En av de endringene du vil oppleve, er at du ikke kan være tilfreds med mindre den andre også er det. 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Den femte dimensjon
Bokmål Ebok 2018
Utdrag
Det viktigste vi må forstå, er at menneskeheten som helhet fjerner seg fra en virkelighet som omfatter polaritet, eller det gode mot det onde, og går over til en virkelighet der det ikke finnes polaritet. Hva betyr dette? Hvorfor skulle vi gjøre noe slikt? Vi skal først ta en titt på noen praktiske årsaker, og så skal vi se nærmere på hvordan det skjer.
Det opprinnelige formålet med tredjedimensjon var å utforske den enorme variasjonen som polariteten kan by på. Bare tenk på den fantastiske variasjonen vi har utforsket rundt polaritetens ytterpunkter. Denne syklusen er kommet til veis ende, og vi runder av den måten vi handlet på i tredjedimensjon. Saker har forandret seg, regler har forandret seg, og det er ikke det samme spillet vi har spilt i årtusener. Det betyr at vår måte å tenke på (det gode mot det onde), vår måte å handle på (én person er hevet over en annen) og vår måte å være på (alle sørger for seg selv) er i forandring.
Tredjedimensjon er fortsatt en sone for «fri vilje». Du står fortsatt fritt til å ta et gudssentrert valg, eller et ikke-gudssentrert valg. I tredjedimensjon inndeler du dem kanskje i positive og negative valg. Hvorfor skulle jeg bruke slike merkelige ord? Grunnen er at fra femtedimensjon og oppover finnes det ingen polaritet, bare kjærlighet, og det kan vi kalle et gudsvalg. Når kjærligheten ikke er til stede, er det et ikke-gudsvalg. I senere kapitler skal vi snakke mer om de andre dimensjonene, om dem som fortsatt har polaritet, og dem som ikke har det. Dette betyr at etter hvert som du blir mer femdimensjonal, vil det bli svært tydelig at polaritetsspillet er over. I femtedimensjon har du fortsatt valg, men ikke-gudsvalget er ikke lenger attraktivt, og etter hvert heller ikke tilgjengelig for deg. Dette kan vi forklare tydeligere med et eksempel der du får anledning til å være vertinne for noen du beundrer. Selvfølgelig ville du si ja! Du tenker ikke engang på muligheten for å avstå fra anledningen. Dette tilsvarer gudsvalget. Hvordan du tar imot gjesten, hva du serverer, og andre beslutninger vil fortsatt gi deg anledning til å velge og oppleve variasjon, men du vil ikke takke nei til å ta imot din høyt respekterte gjest. Det finnes mange valg du kan ta som gjenspeiler den nye «bare kjærlighet»-energien, som ikke lenger forutsetter noe karma.
Tanken på at det ikke finnes noe karma lenger, er utfordrende for mange. Fravær av karma er et begrep som først ble forelagt for meg i 1995. På den tiden ble selv jeg forbløffet over at det var mulig. Jeg hadde ingen anelse om hva dette betydde, eller hvordan det engang kunne forekomme. De første jeg delte denne viktige informasjonen med, var åndelige studenter og venner som jeg stolte på, og selv ikke de tok særlig godt imot disse nyhetene. Etter hvert som stadig flere studenter er blitt opplært i å åpne akasha-biblioteket, har de også fått det samme budskapet: «Ikke mer karma.» Det betyr at menneskeheten ikke lenger er bundet av reglene om å vende tilbake til livet for å oppleve den smerten man kan ha påført andre, eller mottatt selv. Du kan jo være villig til å vende det andre kinnet til, slik Jesus etter sigende uttalte, men hva med alle andre mennesker? Veiledningen har vært helt klar, som i dette nylige budskapet fra akasha-biblioteket: Alle dere, hele menneskeheten, er kjærlighet, dere er elsket, og dere er verdt å bli elsket. Folk kan dømme hverandre, men det er ikke deres måte å gjøre det på. Vi ber dere om å fortsette å holde hjertet åpent, og la andre få tre inn i sin egen glede og fred. De trenger kanskje mer tid til å forstå det hele. De vil fatte det. Elsker dere. Når dere tar opp altfor mye polaritet, holder dere polaritetsspillet gående. Gå ikke inn for å forstå, men for å trøste. Spillet slutter når det ikke finnes flere spillere. Da vil det bare være kjærlighet.
Denne boken ble skrevet for at du skal kunne begynne å uttrykke deg med hensikt fra femtedimensjon. Når du velger å unnlate å holde øye med andre, og gir slipp på behovet for karma, er du blitt en del av løsningen. Ikke mer karma er en av de viktigste forandringene som menneskeheten gjennomgår. Det betyr at reinkarnasjon med karma ikke forekommer lenger. Dette er slutten på en syklus, slutten på en alder. Ingen er bundet av fortidens mindreverdige mønstre, særlig ikke av synder fra et tidligere liv.
Det vanligste vil bli at man foretrekker gudshandling eller gudsvalg. Fri vilje trenger ikke å fortsette på samme måte som før, ved at man utforsker den dypeste og mørkeste skyggen, slik det var mulig å uttrykke det gjennom polariteten i tredjedimensjon. De som ikke ønsker å gi opp spillet (med polaritet), kan gjerne få bli værende. Den nye jorden beveger seg allerede inn i femtedimensjon. Hun (moder jord) venter på at menneskehetens svingninger skal justere seg til de nyere og høyere svingningsfrekvensene som allerede er tilgjengelige for dem som velger dette.

Det viktigste å forstå er at menneskeheten som helhet beveger seg vekk fra en virkelighet som omfatter polaritet, eller det gode mot det onde, til en virkelighet der det ikke finnes polaritet.

Du lurer antakelig på hvorfor vi i det hele tatt valgte å være i en virkelighet med polariteter. Det er ikke enkelt å svare på dette spørsmålet – men det finnes svar. Menneskene er de eneste skapningene som har evne til å romme både lyset og mørket samtidig. Kilden forente disse motstående energiene til ett vesen, slik at den bedre kunne forstå det pågående skaperverkets vesen. Målet var at mennesket til slutt skulle bli i stand til å velge lyset, og la mørket smelte sammen med lyset.

Til toppen

Om forfatter Maureen J. St. Germain

«Jeg er en mystiker. Jeg har en permanent veileder, og jeg er direkte knyttet til kilden. Alt det materialet jeg legger frem for deg, er kommet til meg gjennom veilederne mine.»

Maureen J. St. Germain tilbyr seminarer i personlig utvikling og åndelig oppvåkning i mer enn 24 land. Hun har utgitt flere bøker og produsert en rekke CD-er med veiledete meditasjoner. Hun bor i San Diego og New York. 

Til toppen