Den onde viljen av Karin Fossum (Lydbok-CD)

Den onde viljen (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2008
Innleser: Oftebro, Nils Ole
Spilletid: 6:12
Antall enheter: 5
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202279813
Kategori: Lydbøker voksne og Krim og mysterier
Omtale Den onde viljen

Forbrytelsens pris

Axel, Reilly og Jon har vært venner siden barndommen. På en hyttetur forsvinner Jon. Det hevder i hvert fall de to andre. For Konrad Sejer er det noe som skurrer. Hvilken mørk hemmelighet er de unge mennene bærer på?

Sejer har selvsagt rett. Axel og Reilly vet godt hvor Jon er. Han ligger på bunnen av Dødvannet. Han falt over bord da de var ute og rodde i måneskinnet. Eller kastet han seg ut i vannet med vilje?
         Med Den onde viljen har Karin Fossum definitivt begitt seg inn på ett av litteraturens store, klassiske temaer: Skyld, samvittighet, straff og soning. Det er ikke selve forbrytelsen som er under lupen denne gang. Nå er hun opptatt av å utforske hva som skjer med den som begår forbrytelsen. Og det gjør hun på sin egen, suverene måte: Den onde viljen er en studie i en nifs og skjebnesvanger gruppedynamikk mellom tre barndomskamerater som har noe å skjule.
 
Vokter på hverandre
For noe fryktelig har hendt lenge før den fatale roturen. Men hva? Det vi får vite, er at det ikke var noen andre vitner til det som skjedde. De tre unge mennene lovet hverandre aldri å fortelle noen om hva de hadde vært med på.
         Finnes det en ond vilje? Eller kan tilsynelatende onde handlinger ha en annen forklaring? Hvorvidt det går an å leve med dem, er neste spørsmål. Jon kunne ikke det. Axel kan det kanskje. For Reilly er det ikke fullt så enkelt. Det tar ikke lang tid før politiet finner Jon i tjernet. Sejer og Skarre skal ikke stille så mange flere spørsmål før Reilly er på sammenbruddets rand. Nå er de bare han og Axel som vokter den dystre hemmeligheten. Snart må de også begynne å vokte på hverandre ...

Til toppen

Andre utgaver

Den onde viljen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Den onde viljen
Bokmål Heftet 2010
Den onde viljen
Bokmål Ebok 2010
Den onde viljen
Bokmål Heftet 2018
Om forfatter Karin Fossum

Krimdronning med mange talenter

Karin Fossum (f.1954) har fått flere priser for sitt velutviklede krimforfatterskap. I tillegg til Tarjei Vesaas' debutantpris i 1974 har hun blitt tildelt Riverton-prisen Den gyldne Revolver 1997, Bokhandlerprisen 1997 og Brageprisen for beste kriminalroman 2000.
Den onde viljen er Karin Fossums niende roman om etterforsker Konrad Sejer. Boka er sterkt preget av det som er blitt forfatterens varemerke; et innblikk i menneskesinnet og et forsøk på å våre handlinger.

Til toppen