Den som elsker noe annet av Karin Fossum (Lydbok-CD)

Den som elsker noe annet (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2007
Innleser: Oftebro, Nils Ole
Spilletid: 7:25
Antall enheter: 7
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202275785
Kategori: Lydbøker voksne og Krim og mysterier
Omtale Den som elsker noe annet

Portrett av en forbrytelse

En liten gutt blir funnet død av et ektepar på søndagstur. Det blir fort klart at det dreier seg om seksuelt misbruk. Sejer og Skarre gjør sine undersøkelser i det lokale pedofile miljøet, men uten resultat. Så forsvinner nok en gutt. Denne gangen finner de ikke noe lik. Gutten er som sunket i jorden ...

Mannen i blå anorakk har nettopp lagt fra seg den livløse lille guttekroppen i en lysning i skogen. Nå er han snart tilbake ved bommen der han har parkert bilen. Men noen har sett ham. Det unge ekteparet Kristine og Reinhardt Ris går sin sedvanlige søndagstur. Kristine, som er fordypet i tunge tanker om sitt haltende ekteskap, spanderer et smil på fyren som haster mot bilen. Men da de oppdager den døde gutten, forstår ekteparet at mannen i den blå anorakken kanskje ikke var noen vanlig turgåer.

Utforsker det ubehagelige
Det blir klart at barnet er blitt misbrukt. I det lille samfunnet er den tilsynelatende idyllen blitt snudd til kaos. Og kort tid etter skjer det igjen – at enda en gutt forsvinner. Etter hvert som dagene går og gjerningsmannen fortsatt ikke er tatt, skyter ryktene fart. Konrad Sejer og Jakob Skarre står overfor en ubehagelig og vanskelig sak som vekker sterke følelser i den lille bygda – og hos leseren.

Fabelaktige portretter
Karin Fossum er ikke redd for å utforske det vanskelige og ubehagelige. Ikke bare introduserer hun oss for den mest foraktede av alle kriminelle, barnemisbrukeren, hun lar oss også se forbrytelsen slik den fortoner seg for den pedofile selv.
Det som driver leseren fra side til side er de fabelaktige psykologiske portrettene; av moren til åtteåringen som blir funnet død, av Kristine og Reinhardt som oppdager gutten – og av overgriperen selv.
Med Den som elsker noe annet viser Karin Fossum at hun er den psykologiske krimromanens mester. Medfølelsen ligger hos ofrene og hos de pårørende, og likevel tegnes det et nyansert og troverdig bilde av en overgriper. En rystende og skjellsettende roman.

Til toppen

Andre utgaver

Den som elsker noe annet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Den som elsker noe annet
Bokmål Ebok 2010
Den som elsker noe annet
Bokmål Heftet 2010
Den som elsker noe annet
Bokmål Heftet 2018
Om forfatter Karin Fossum

Krimdronning med mange talenter

Karin Fossum (52) har fått flere priser for sitt velutviklede krimforfatterskap. I tillegg til Tarjei Vesaas' debutantpris i 1974 har hun blitt tildelt Riverton-prisen Den gyldne Revolver 1997, Bokhandlerprisen 1997 og Brageprisen for beste kriminalroman 2000.
Den som elsker noe annet er Karin Fossums åttende roman om etterforsker Konrad Sejer. Boka er sterkt preget av det som er blitt forfatterens varemerke; viljen til å forstå det kompliserte grunnlaget for menneskenes handlinger, også det utilgivelige.

Til toppen