Den som forvolder en annens død (Innbundet)

Serie: Mikael Brenne 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202526450
Kategori: Krim og spenning og Thriller
Omtale Den som forvolder en annens død

Hvem bør du tro på?

FARLIG FEILTRINN

Å tape en rettsak er ille. Å tape livet er mye verre.

Mikael har nettopp vunnet en sak, men det betyr ikke nødvendigvis at rettferdigheten har seiret. Han erstatter tomheten med et par øl på byen, for hjemme venter ingen. Så treffer han den gamle flammen Helle Mørk og gnister tennes på nytt. Gjennom Helle blir han kjent med den voldsdømte rockemusikeren Josef Mardal, som nå en fri mann. I fengselet gikk Mardal på skrivekurs med Helles bestevenninne, forfatter Barbara Blomberg. Det viser seg at forbryteren har talent for å skrive og får suksess allerede med sin første roman.   

Læremesteren drept Barbara besitter store verdier, men har ingen livsarvinger og ønsker ikke at arven skal gå til sin avdøde søsters eneste sønn, et ødelagt narkovrak. Hun ber Mikael om hjelp til å sette opp testament, men før de rekker det blir hun myrdet. Mardal mistenkes for drapet på sin litterære mentor, og blir arrestert. Mardal ønsker Michael Brenne som forsvarer, og i løpet av kort tid blir han også mer personlig involvert i saken enn han kunne forestille seg.  Mye mer. 

Kardinalfeil i retten Mikael blir forvirret av at Helle plutselig bryter romansen, og tre trusselbrev gjør at han begynner å se seg over skulderen. Og når han først mister kontroll, svekkes også den egenskapen han er kjent for: han stiller aldri spørsmål han ikke kjenner svaret på fra før. Men det gjør han nå. For det verste som kan skje er å tape saken, tror han, men han tar feil. Startskuddet går nemlig for et kappløp med en anonym hevner når Mikael bommer grovt i sitt forsvar for Josef Mardal. 

En forfatter i særklasse Dette er en krimgåte preget av fortvilt forelskelse, de umulige vurderingene av hva du skal gjøre når følelsene river deg i stykker. Akkurat slik det er i det virkelige, vanskelige livet. Det er derfor Chris Tvedt er en forfatter i en særklasse. Han mestrer å la ingrediensene skinne hver for seg, for så å smelte dem sammen til i én dramatisk finale med vestlandsklimaet som et vått, ufyselig bakteppe. Det er bare å krype opp i godstolen og nyte et solid stykke krim – og ikke minst et vakkert kjærlighetsdrama.  

Av Bernt Roald Nilsen

 

Til toppen

Gjennomarbeidet og proft.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Den som forvolder en annens død
Bokmål Ebok 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Lydbok-CD 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Chris Tvedt:

Anmeldelser Den som forvolder en annens død

Nok en fulltreffer fra Chris Tvedt
Advokathelten Mikael Brenne er tilbake. Det er mye å glede seg over i bokseriens sjette bind. Plottet er velutviklet, med tråder som flettes fint inn i hverandre og tar overraskende vendinger.(...) en underholdende og spennende norsk kriminalroman.
Erlen Liisberg, Bergens Tidende
 

Gjennomarbeidet og proft.
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

Gjennomført, sikkert språk, bra persongalleri og kvalitet gjennom det hele. En ny Riverton-kandidat?
Liv Lysaker, LO- Aktuelt

Til toppen

Bøker i serien