Det glemte mirakelet (Innbundet)

Om kroppens endeløse evne til forandring og fornyelse

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 336
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Reinventing the Body, Resurrecting the Soul
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202314453
Kategori: Selvutvikling
Omtale Det glemte mirakelet

Gjenoppvekk kroppens mirakuløse evne til å forandre og fornye seg!

Kroppen din er grenseløs. Den kanaliserer energi, kreativitet og intelligens fra hele universet.

Kari Kahrs
Deepak Chopra er tilbake på bøkenes arena. Denne gangen forteller han oss hvordan vi kan oppleve de miraklene som finner sted når vi etablerer en direkte forbindelse mellom kroppen og sjelen.

Ingen kropp uten sjel
Sjelen, sier han, er livets kilde, gnisten som gjør død materie levende. Det er sjelen som skaper bevisstheten og følelsene, den er med andre ord grunnlaget for all erfaring. Den fungerer som kanal for skaperverket slik det utfolder seg hvert eneste sekund. Det er ikke mulig å ha en kropp uten samtidig å ha en sjel. Det er dette som er det glemte mirakelet. I dette øyeblikk står vi i evolusjonens vekstsone: Den neste tanken vi har og den neste handlingen vi utfører vil enten skape en ny mulighet eller gjenta fortiden. Mulighetenes område, som er det samme som vekst, er enormt stort – det er uendelig.

Du har selv skapt deg
– og du kan skape deg på nytt. Når du finner den riktige frekvensen for kommunikasjon med kroppen, har kroppen en forbløffende evne til å korrigere seg selv, sier Deepak Chopra. Med solid skolemedisinsk og alternativ bakgrunn og med en hel liten mannsalder bak seg som praktiserende lege, alternativ behandler, foredragsholder, rådgiver og forfatter bør han vite hva han snakker om. Han hevder at vi er beskjeftiget med å skape kroppen fra den dagen vi blir født, men at grunnen til at vi kanskje ikke opplever det slik, er at prosessen finner sted på en helt naturlig måte.

Kroppen vår har faktisk behov for å bli gjenskapt, og det er vi som har evnen til å gjenskape den. Dette gjør vi også, men vi har alt å vinne på å la det skje med større bevissthet fra vår side. Kroppen er full av muligheter, den venter bare på signaler fra oss. Når vi realiserer en ny intensjon, finner kroppen selv en måte å tilpasse seg på i overensstemmelse med det vi ønsker.

Vi er i konstant endring
Hvert eneste ett av de valgene vi har tatt har spilt en rolle for utviklingen av den kroppen vi har skapt, bevisst eller ubevisst: Hver eneste ferdighet vi lærer, skaper et nytt nettverk av nervebaner i hjernen. Hver eneste ny tanke skaper et unikt mønster av hjerneaktivitet. Hver eneste humørforandring spres til alle deler av kroppen og forandrer den grunnleggende kjemiske aktiviteten i hver enkelt celle. Hver gang vi trener, forandres skjelettet og musklene. Hver eneste munnfull mat vi spiser, endrer fordøyelsen og forholdet mellom fett og muskler. Seksuallivet og beslutningen om å få barn påvirker hormonbalansen. Stressnivået vi utsetter oss for, styrker eller svekker immunsystemet. Når vi bruker hjernen, holder den seg ung. Når vi ikke bruker den, fører det til forfall.

Gjennom de handlinger og valg vi til enhver tid tar, former vi kroppen, og vi kan forme den på nytt når som helst vi måtte ønske det.

Kontakt med sjelen
Nå er menneskekroppen moden for det neste gjennombruddet, som vil sette den i kontakt med det meningsfylte, med sjelens dypere verdier. Det skjer uten at vi må gi avkall på noe; kjærlighet, skjønnhet, kreativitet og inspirasjon er en naturlig del av livet. Livet skal være en fullstendig erfaring, men mange kjemper med problemer av både fysisk og mental art uten å ane hva som er roten til ondet: at forbindelsen mellom kroppen og sjelen er brutt. Deepak Chopra sier at han har skrevet denne boken i håp om at leseren skal få gjenopprettet denne forbindelsen.

Alt er bevissthet
Deepak Chopra hevder at det finnes en kosmisk plan som er nedlagt i oss alle. Denne planen følger visse usynlige retningslinjer: Alt er bevissthet. Det finnes ingen dødsoner i skaperverket. Bevisstheten er en aktivitet som hele universet deltar i, hvilket betyr at når vi er bevisst på alt, er universet bevisst gjennom oss. Alt vi ser og gjør kan påvirke og endre hele planen. Alt passer sammen. Det finnes ingen løse biter i universet, ingen elementer som ikke passer inn. Helheten holder alle delene på plass og tildeler dem deres respektive roller.

Når noe virker tilfeldig, ser vi et mønster som beveger seg inne i et annet. Hele planen er selvorganiserende. Det er ikke behov for noen utenforstående kontrollør. I det øyeblikket en galakse, en sommerfugl, et hjerte eller en hel art er i sving, vet det indre drivverket hva det skal gjøre. Evolusjonen utfolder seg innenfor seg selv. Straks noe vokser, søker det mot den høyeste formen av seg selv – den beste stjernen, dinosauren, bregnen eller amøben. Når den formen er uttømt, går den over til en ny form som er mer kreativ og interessant.

Frihet er det endelige målet. Vi vinner ikke ved å nå et endepunkt, sier Chopra, vi vinner ved å finne et nytt spill i samme øyeblikk som det gamle er over. Det handler om en mulighetenes frihet som aldri går tom. Naturen følger disse retningslinjene på alle nivåer. Det nivået vi skaper oss selv på, er sjelens nivå. Sjelen er vår hellige kropp. Den er knutepunktet mellom evigheten og vår verden her og nå.

I Det glemte mirakelet forteller Deepak Chopra oss hvordan vi går frem for å forene kropp og sjel og få et nytt syn på tid og aldring. Han er selv et godt eksempel på en som har fått det til.

Til toppen

Om forfatter Deepak Chopra

Deepak Chopra, lege, forfatter, åndelig lærer og foredragsholder, har skrevet over 50 bøker, hvorav flere har plassert seg på besteselgerlistene og tolv er utgitt på norsk, blant annet Livet etter døden, Hemmelighetenes bok, Hold deg ung lenger!, Synkronskjebnens kraft og Veiene til Gud.
www.chopra.com

Til toppen