Din indre kraft (Innbundet)

Lær å aktivere viljens kraft til å bygge indre styrke, kvitte deg med frykten og manifestere dine drømmer

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Power of You
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202360047
Kategori: Selvutvikling
Omtale Din indre kraft

Slipp kraften din løs!

Lær å ta kontroll over frykten, engstelsen og negative tanker ? lær å stå sterkt og tydelig i din indre kraft.

Av Kari Kahrs

Gjennom sitt virke som healer opplever Anne Jones stadig at mange plages jevnlig av indre uro og begrensninger, sinne og intoleranse, den typen atferd og holdninger som kan slå rot når man har behov for å beskytte seg mot å bli såret.

Men, sier Anne, det finnes håp. Når vi klarer å kvitte oss med det negative ytre laget, avdekkes vår sanne ånd, vår grunnleggende energi. Det er vår dypeste energi som motiverer og gir utholdenhet, mot og besluttsomhet til å overvinne livets utfordringer. Når vi er i kontakt med denne kraften, har vi den selvtilliten og styrken som kan lede oss mot de målene vi har satt oss.

Ved hjelp av øvelser, meditasjoner og andre metoder viser hun hvordan vi skreller av de ytre lagene som skjuler de rike mulighetene vi alle har i oss. Øvelsene gjør det mulig å finne frem til og bygge opp våre sterke sider. Vi får vite hvordan vi bryter tilknytningen til det vi er redd for eller ikke trives med, hvordan vi manifesterer det vi ønsker oss, og hun beskriver teknikker som skaper balanse i kropp og sinn.

Alle bokens øvelser og meditasjoner innlest av forfatteren selv.

Hva er egentlig indre kraft?
Vår indre kraft er det sterkeste uttrykket for den vi egentlig er. Når vi står godt i vår indre kraft, trenger vi for eksempel ikke å leve opp til andres forventninger og overanstrenge oss for å bli likt. Som forfatteren sier: Vi trenger bare å la det sanne jeget få skinne sterkt og uhindret. Når den indre kraften vår er på høyden, er vi sterke på alle måter. Da vil energien i tankene og sinnet, ånden, følelsene og kroppen være forbundet med og påvirke hverandre. Når vi står i vår indre kraft, vil det strømme positive svingninger gjennom energifeltet vårt.

Å nå frem til dette trygge og sterke selvet handler mye om å ta viljen i bruk. Og viljens kraft er alltid til stede, sier Anne. Den kan ligge skjult, men den er der for oss. Den venter bare på å bli aktivert og brukt på vår vei mot et rikt og gledefylt liv. Gjennom en holistisk tilnærming der alle aspekter av oss samhandler og er forbundet, kan vi få tilgang til vår indre kraft og aktivere den gjennom de psykiske, fysiske og følelsesmessige sidene våre, som igjen vil påvirke hverandre. I Din indre kraft viser hun oss hvordan vi går frem.

Kontroll over tankene, vellykkede manifesteringer
Vi er alle oppstått av universets skaperkraft. Derfor har vi manifesteringens kraft i oss – evnen til å skape og oppfylle drømmene våre. Vi har evne og kraft til å tiltrekke oss alt vi måtte ønske. Det er en kraft som stammer fra en villet intensjon og fra energien i tankene våre. Hvis tankene på en eller annen måte er påvirket av engstelse eller frykt, vil den energien vi sender ut som intensjoner og ønsker også bli påvirket av dette. Med andre ord vil vi da sende ut negative intensjoner, som i sin tur tiltrekker negative situasjoner, personer og hendelser.
 
Å tiltrekke det vi ønsker forutsetter at vi har kontroll over tankene og kan sørge for at de er positive og oppbyggende. Positiv tenkning er en vane som kan utvikles, påstår Anne Jones, og sier videre at det vil forandre hele livet til det bedre. Positive holdninger og tanker er grunnlaget for å skape det vi måtte ønske. Negative holdninger og tanker skaper negative resultater. Så enkelt, og så vanskelig. 

Mistet kraften?
Sannsynligvis kjenner du bildet med halvtomt eller halvfullt glass. Sier du at glasset ditt er halvtomt, tenker du negativt. Sier du at glasset ditt er halvfullt, tenker du positivt. I likhet med mange andre understreker også Anne at hvis vi har for vane å betrakte glasset som halvtomt og det faller oss lettere å være pessimistisk enn optimistisk, bør vi kanskje spørre oss selv hvorfor det er slik. Er vi kanskje redde for å håpe på for mye, i tilfelle vi skulle bli skuffet over resultatet? Er vi redde for at håpet om suksess vil gå i vasken? Tror vi ikke egentlig på at vi har fortjent å få det aller beste livet har å by på?

Det er ikke alltid like enkelt å hoppe av den nedadgående spiralen, men Jones vet råd: Tankene er et av våre sterkeste fortrinn, sier hun, for med litt øvelse kan vi kontrollere dem. Det vi konsentrerer oppmerksomheten om, mottar den energien vi utstråler. Det betyr at når vi klarer å konsentrere oss om kjærlighet, vennlighet, omsorg, interesse, skaperkraft og andre energier som har høye svingninger og virker oppløftende, vil disse energiene gjennomsyre hele energifeltet vårt. De påvirker både oss selv og dem eller det vi retter oppmerksomheten mot, og dermed befinner vi oss på den oppadgående spiralen.
 
”Takk”
Ved å være takknemlige åpner vi oss for det åndelige. Og da, sier Anne, vil åndens energi strømme til og fra, naturlig og enkelt, og vi får del i livets overflod. Derfor kan det være bryet verdt å bruke litt tid på å tenke gjennom alle de gavene vi har fått i livet, uansett hvor små vi måtte mene de er. Se etter alt du har i livet ditt som du er glad for og skriv ned alt du har som du setter pris på og er takknemlige for. Sett pris på alt, sier hun, på deg selv, på livet ditt, på dem du deler livet ditt med, på de materielle eiendelene og på pengene dine, uansett hvor mye eller lite det rent konkret dreier seg om.

Forvent overflod
Opplever du at mye ikke går i din favør? Føler du at du mangler noe? Hvis dette er hovedtemaer som surrer og går i hodet, mister vi kraft, sier Anne. Fattigdomstankegangen, som hun kaller det, setter oss i en svak og sårbar stilling. Hvis vi føler at vi mangler trygghet og støtte, er det fort gjort å synke ned i desperasjonen og føle seg både fattig og hjelpeløs, det helt motsatte av den tilfredsstillelsen og den gleden det gir å føle at man har alt man ønsker og trenger. Forventningene kan variere – det den ene betrakter som en nødvendighet, kan være den rene luksus for den andre. Poenget er å få klarhet i sine egne forventninger til det man ønsker.

Gjennom sitt arbeid og ut fra personlige erfaringer har hun oppdaget en interessant dynamikk som oppstår i forbindelse med penger. Hun mener at penger er en form for energi og at det forholdet vi har til dem derfor blir påvirket av våre tanker og holdninger. Hvis du er redd for penger, vil de unnvike deg. Hvis du har respekt for penger vil du oppleve at det er lettere å skaffe dem. Hvis du føler at du ikke klarer deg på egen hånd i livet, vil du oppleve at du også får problemer med å klare deg økonomisk.

Selvaktelse, selvtillit, selvrespekt og det å åpne seg for å bli likt og respektert, er bare forskjellige sider av det forholdet vi har til oss selv, sier Anne, og alle disse sidene vil påvirke det forholdet vi har til penger. Faktisk påvirker de alle former for rikdom, som gode personlige forhold, lykke og helse. Bare det å betrakte seg selv i et mer positivt lys, vil gjøre det enklere å tiltrekke seg rikdom, mener hun. Blant annet kan hun fortelle at hver gang hun gir til et veldedig formål eller gir penger for å hjelpe noen, kommer det straks penger tilbake til henne fra en annen og ofte uventet kilde. Trenger hun midler til et prosjekt, visualiserer hun at de pengene hun trenger, kommer inn. Hun påstår at det fungerer. Forsøk selv!

En kort meditasjon for å tiltrekke velstand og overflod
• Lukk øynene, slapp av og senk skuldrene.
• Se deg selv omgitt av hvitt lys. Vit at du er beskyttet og trygg.
• Si: ”Jeg er åpen for å motta overflod og velstand.” Se for deg at det åpner seg dører, og at det regner gullmynter over deg.
• Takk for at universet alltid vil støtte deg. Se at hjertesenteret ditt åpner seg så du kan sende kjærlighet og støtte til alle som trenger det nå.
• Visualiser at overfloden strømmer som gullmynter mot dem du vet er i nød.
• Føl på balansen i livet mens du mottar og gir. Du og universet er i fullstendig harmoni. 

Så er det bare å vente ...

Til toppen

Andre utgaver

Din indre kraft
Bokmål Ebok 2013
Om forfatter Anne Jones

Anne Jones er en anerkjent og erfaren healer som har hjulpet mange mennesker til å forstå seg selv, helbrede følelsesmessige sår etter traumer, styrke selvfølelsen og gjenvinne selvtilliten. Hun har skrevet flere bøker, blant annet Sjeleforbindelsen og Din indre kraft. www.annejones.org

Til toppen