Dine hender speiler din helse (Heftet)

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Hendene speiler personligheten vår og hvordan vi tenker og opptrer. De avslører også hvordan vi egentlig har det, vår generelle helsetilstand, og om vi er disponert for visse lidelser. Lær å ta håndfaste grep som styrker helsen!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Your Health in Your Hands
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202536527
Omtale Dine hender speiler din helse

En levende informasjonsbank

Hendene dine vet nær sagt alt om deg. Ikke bare om fysikken din, men om måten du tenker og opptrer på, hvilke drømmer og ambisjoner du har, hva som motiverer deg og hva du er mottagelig for. Du vil ikke angre om du åpner en konto i denne banken og får tilgang til informasjonen!  

Av Kari Kahrs

 

Hvordan kan det være mulig at hendene mine vet alt om meg? tenker du kanskje. Dyptgående informasjon ble nedfelt i dine hender lenge før du ble født!

 

Allerede i fosterlivet

Det generelle utseendet på linjene i håndflaten, beskaffenheten, oppbygningen og sammensetningen av linjene gir uvurderlige signaler om vårt mentale og fysiske velbefinnende.

De store linjene er livslinjen, hjertelinjen, hodelinjen og skjebnelinjen. Undersøkelser viser at de tre første linjene utvikles i den rekkefølgen omkring fjerde måned av fosterstadiet – omtrent samtidig som rillemønstrene i huden dannes.

 

Kromosomene bestemmer formen på hendene dine, mønstrene som danner fingeravtrykkene dine, og de store linjene som går på kryss og tvers i håndflaten din. Det antas at eventuelle avvik i kromosomene som setter sitt preg på rillemønstrene, også kan påvirke oppbygningen av hovedlinjene på dette trinnet i utviklingen. I likhet med fingeravtrykkene vil også de store linjene være påvirket av den DNA-pakken vi arver fra foreldrene våre. Skjebnelinjen kan utvikle seg senere – mange spedbarn fødes uten en slik linje, men utvikler den noen år etter fødselen. Det er imidlertid like mange barn som fødes med et fullstendig sett store – og små – linjer i hånden.

 

Vitenskapelige bevis

Undersøkelse og analyse av hender gjennom århundrer har med sikkerhet vist at det eksisterer en forbindelse mellom hendene våre og helsetilstanden, og at tegn og symptomer på vår iboende mottagelighet for sykdom og risikoen for svekket helse i fremtiden setter sine subtile spor overalt på fingrene og i håndflatene. I dag, sier Lori Reid, vet vi at det skjer fordi håndflaten inneholder en enorm konsentrasjon av nerveender, mer enn noen annen del av anatomien, med unntak av fotsålene, og at de er ypperlige registre over nerveresponser og biokjemiske budskap. Gjennom vitenskapelig forskning i nyere tid er det også fastslått at det finnes en forbindelse mellom uvanlige fingeravtrykk eller markeringer i huden og genetiske eller medfødte avvik. Denne forbindelsen er i dag bredt anerkjent, og kan være av stor verdi innenfor genetisk rådgivning og som en støtte i generell medisinsk diagnostisering.

 

Teori og praksis

Enkelt, men inngående, beskriver Lori Reid betydningen av alle elementene og lærer oss hvordan vi setter dem sammen til et helhetlig bilde av den fysiske og psykiske tilstanden. Store og tydelige linjer, små og beskjedne, mønstre og markeringer, bergene i håndflaten, fingrenes form og lengde, neglenes form og farge – når vi vet hvordan vi skal lese det hendene har å fortelle, vil de avsløre alt som er verdt å vite. Etter å ha utrustet oss med omfattende og grunnleggende informasjon, beskriver forfatteren metoder til selvhjelp. Blant annet presenterer hun en oppsummering av og utfyllende informasjon om en rekke helsetilstander og de tilhørende tegnene i hånden sammen med et rikt utvalg forslag til behandlinger, helsestrategier og nyttige tips ved behov for øyeblikkelig hjelp.

 

Hendene forteller når

Lori Reid forteller at når vi kjenner og forstår tegnene i hånden, er det mulig å tidfeste fremtidige hendelser med stor nøyaktighet. Det gir oss mulighet til å iverksette eventuelle forebyggende tiltak på et tidlig stadium. Ettersom hender finnes i mange former og størrelser, kan det imidlertid være vanskelig å tidfeste datoer og hendelser på linjene. Det er ikke mulig å anvende én skala på alle, den må tilpasses den enkeltes hender.

 

Hun kan imidlertid fortelle at det finnes et bombesikkert system som alle eksperter anbefaler: Let etter en tydelig markering som registrerer en viktig hendelse i fortiden, tidfest den ved bruk av tidsmålemetoden som beskrives i boken, og be deretter ganske enkelt den det gjelder om å bekrefte resultatet. Skulle du havne et år eller to utenfor, justerer du skalaen slik at den passer. Selv om det er mulig å måle linjene og foreta raske mentale beregninger direkte i hånden, mener Lori Reid at det kan være bedre å ta et tydelig avtrykk av hånden og arbeide ut fra dette. Og hun beskriver naturligvis flere enkle metoder for å ta gode avtrykk av hendene.

 

Test livskraften din

Hvis du vil teste livskraften din, presser du tuppen av tommelfingeren inn i venusberget, det store berget rett nedenfor tommelfingeren. Når du slipper, legger du merke til hvordan polstringen reagerer på presset. Hvis berget lett springer tilbake, er helsen og evnen til å komme seg etter sykdom god. Hvis berget er svært slapt og fordypningen blir værende en stund, kan helsen være svekket eller motstandskraften er kanskje ikke så god som den bør være. Hvis berget er så hardt at du ikke klarer å trykke et søkk i overflaten i det hele tatt, har du sannsynligvis jernhelse.

 

Dine hender speiler din helse er en håndbok i alle ordets betydninger, et virkelig nyttig verktøy som forteller hvordan vi kan avdekke helsetilstanden hos oss selv og andre, som viser hvordan vi skal tolke de opplysningene hendene gir, og hvordan vi kan benytte kunnskapen til å velge positive selvhjelpsbehandlinger fra et bredt utvalg supplerende terapiformer som også beskrives i boken. Som du nå sikkert skjønner: Nøkkelen til god helse har du alltid for hånden!

Til toppen

Utdrag

Vitenskapen har vist at vi uavhengig av miljømessige faktorer er mottagelige for visse former for sykdom. Det er også liten tvil om at det finnes en forbindelse mellom hendene våre og helsetilstanden – at vi kan få et glimt av disse anleggene der. I århundrer har leger rutinemessig sjekket hendene til pasientene sine, ikke bare for å ta pulsen i håndleddet, men også med tanke på en rekke forskjellige symptomer som vil underbygge den diagnosen de har stilt. For eksempel følges mangel på energi eller mangel på motivasjon ofte av slappe hender, mens skjelving forbindes med hormonproblemer, toksisitet og lidelser i nervesystemet. Misfarging og unormal temperatur kan imidlertid også være forårsaket av svekket oksygentilførsel, problemer med hjerte- og karsystemet, feber, sjokk, eller en ubalanse i det indresekretoriske systemet.

 

En mengde andre tilstander kan også frembringe tilsvarende tegn i hendene. Sterke helseindikasjoner finnes i de forskjellige markeringene, bergene og mønstrene i huden i håndflaten, på fingrene og håndleddet. Når vi forstår dem, kan alle disse budskapene gi verdifulle signaler om helsetilstanden. De kaster lys over motstandskraft og livskraft, de avslører talende signaler om opphopning av toksiner, ubalanse og normal slitasje, og gir generelt et bilde av vår konstitusjons svake sider og mottageligheten for sykdom og mulige problemer i fremtiden.

Til toppen

Om forfatter Lori Reid

Lori Reid er en ledende britisk håndanalytiker og en anerkjent forfatter av mer enn førti bøker, blant annet om håndlesing, fargeterapi og astrologi. Hun opptrer jevnlig i media i Storbritannia, og skriver for både nasjonale og internasjonale aviser og tidsskrifter. 

Til toppen