Sjarmen med tarmen (Innbundet)

Om et av kroppens mest undervurderte organer

Forfatter:

Jill Enders (Illustratør) Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 296
Illustratør: Enders, Jill
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Darm mit Charme
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202455668
Kategori: Familie og helse
Omtale Sjarmen med tarmen

Ta vare på tarmen din!

Ny forskning avdekker forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen

Mat er ikke bare kalorier og næringsinnhold. Mat er viktig når det gjelder hva den forsyner tarmen med av bakterier. Ubalanse i bakteriefloraen kan føre til oppblåsthet og smerter, overvekt, depresjon, allergi, intoleranse og Alzheimer. For å føle oss vel, ha god helse og balanse i kropp og sinn må vi med andre ord ta vare på tarmen. Denne informative og sjarmerende boka om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen lærer deg hvordan, på en måte du aldri tidligere har møtt!

Visste du: At intoleranse for fruktose (som du finner i blant annet fruktyoghurt) over lengre tid kan føre til depresjon? At tarmen kan bedre vår evne til å lære, og også gjøre oss gladere? At tarmbakteriene har betydning for om vi er overvektige eller ikke? Sjarmen med tarmen gir deg alt om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen, en ABC om bæsj og gode råd for å bli venn med tarmen. Spennende og nyttig informasjon, ikke minst om tarmens innflytelse på hjernen.

Forfatteren, tyske Giulia Enders, fikk noen underlige sår hun ikke ble kvitt, og som ingen leger fant årsaken til. Til slutt tok hun saken i egne hender. Hun fant ut at hun faktisk hadde en tarmsykdom, la om kostholdet og ble frisk. I boken deler hun sin oppsiktsvekkende historie om et av våre mest undervurderte organer som utbrettet tilsvarer et areal på størrelse med en fotballbane …

Sjarmen med tarmen er blitt en formidabel suksess med over 1 million solgte eksemplarer i forfatterens hjemland. Den er utgitt i mer enn 25 land, og i skrivende stund har den norske utgaven ligget på bestselgerlisten flere uker i strekk!

Med forord av lege og forsker Jørgen Valeur ved Lovisenberg Diakonale Sykehus, som har doktorgrad i tykktarmsfunksjon ved matoverfølsomhet.

Til toppen

Andre utgaver

Sjarmen med tarmen
Bokmål Ebok 2015
Om forfatter Giulia Enders

Giulia Enders hadde uforklarlige sår over hele kroppen inntil hun forstod at hun led av en tarmsykdom. Det førte til at hun begynte å studere medisin. Hun er i dag lege og forsker og Sjarmen med tarmen er hennes første bok. www.darm-mit-charme.de

Til toppen