En Yogis selvbiografi (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 470
Forlag: Self-Realization Fellowship
Språk: Bokmål
Originaltittel: Autobiography of a Yogi
ISBN/EAN: 9780876120965
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale En Yogis selvbiografi

Et lys i mørket

«En slik stor sjel kommer sjelden til Jorden, bare når det er et virkelig behov blant menneskene.» HH Shankaracharya, åndelig leder i Sør-India

 

Indiske Paramahansa Yogananda (1893–1952) regnes som en av vår tids mest fremstående åndelig skikkelser. Han grunnla en «livets skole» i sitt hjemland som siden vokste til et tyvetall utdanningsinstitusjoner over hele India, og senere, på verdensbasis, et Self-Realization Fellowship som i dag har sitt hovedkvarter i Los Angeles. Yogananda viet sitt liv til å undervise Vesten i en dypere forståelse for og anerkjennelse av Østens visdom – yogaens eldgamle vitenskap, filosofi og meditasjonstradisjon – som kan hjelpe alle uansett rase og tro til å gi uttrykk for sine høyere følelser og menneskets guddommelige aspekt.

 

Hans selvbiografi som utkom første gang i 1946, er en fascinerende og humoristisk beretning om et åndelig liv med skjulte krefter som anvendes til å utrette ting som gjerne ansees som umulig. Beskrivelsen av yogienes skjulte liv og lære fører oss inn i en verden der mentale evner, telepati, tankelesning og mirakuløse helbredelser er dagligdagse fenomener. Vi hører om hellige menn som flytter kroppen sin fra et sted av India til et annet (teleporterer), kvinnelige swamier (mestere) som kan leve i årevis uten mat, døde som vekkes til live og gjenstander som flyttes ved hjelp av tankens kraft.

 

En yogis selvbiografi betegnes som en av de mest opplysende og lettleste bøker om Østens mystikk som noensinne er utgitt i Vesten. Den er en bok man ikke glemmer, men har med seg i sinnet resten av livet.

Til toppen

Flere bøker av Paramahansa Yogananda: