Energien taler (Heftet)

Kanaliserte budskap om å leve, elske og våkne

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Inspirasjon og praktiske råd for vekst og forvandling på områder som betyr mest for oss: kjærlighet, parforhold, penger, personlig kraft, livshensikt og velvære. Harris formidler kjærlighetsfylte kanaliserte budskap fra en gruppe åndelige veiledere han kaller Z-ene som han har hatt kontakt med i nærmere tjue år.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Energy Speaks
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202634568
Omtale Energien taler

«Et interessant perspektiv, men du tar feil.»

Lee Harris befant seg på T-banen i London på vei til jobb. Han satt og grublet over ting som ikke fungerte så bra i livet hans, og som underbygget troen på at han ikke var bra nok. Mange år med problemer hadde satt sitt preg på den indre dialogen som i alt vesentlig dreide seg om selvfordømmelse og selvbebreidelse. Midt i en tankerekke ble han avbrutt av en ukjent stemme: «Et interessant perspektiv, men du tar feil.»

Av Kari Kahrs

Lee skvatt. Det var ingen i kupeen som snakket til ham, og stemmen kom ikke fra ham selv. Den kom fra et sted like over hodet hans … Stemmen var vennlig, men bestemt og ledet umiddelbart oppmerksomheten hans bort fra den negative indre samtalen. Hva var dette? Han hadde verken affirmert eller meditert, heller ikke hadde han bedt om veiledning.

Dette var Lees første møte med Z-ene. Stemmen meddelte at den representerte den fremste talspersonen for hans åndelige veiledere som besto av åttiåtte eksistenser som strakte seg langt ut i universet. Lee spurte hvem det var som snakket, og fikk oppgitt navnet Zachary. Et par år senere bekjentgjorde ytterligere to eksistenser – Zapharia og Ziadora – sin tilstedeværelse. I motsetning til Zachary rommet disse to en mer feminin energi. De tre ville snakke til ham etter tur basert på de temaene som til enhver tid var aktuelle, og de ville harmonisere maskuline og feminine energier og perspektiver.

Du er uerstattelig
Z-enes uventede ankomst på T-banen var imidlertid blitt innledet av flere år med åndelig søken. Allerede som tenåring hadde Lee lett etter årsakene til den emosjonelle smerten som hjemsøkte ham, og som han stadig søkte lindring for i en verden der han følte seg som en fremmed. I likhet med mange som identifiserer seg som sensitive, empatiske eller åndelige, hadde han stort sett følt seg som en utenforstående. Men Z-enes klare budskap er at vi mennesker aldri er alene, og at vi aldri egentlig er utenforstående. Hver eneste en av oss er en uerstattelig del av noe så stort at vi ikke kan forestille oss det. Det er en dyptgripende hensikt med hvert eneste menneskeliv, og med hvert eneste liv vi lever.

Z-ene sier at energifeltet rundt oss er langt større enn bevisstheten vår, og at energien vi har i oss og er omgitt av, snakker til oss hele tiden. Vi må bare lære å lytte. «Som regel,» sier Lee, skjer ‘praten’ ofte i form av støtte vi mottar fra andre eller i den måten andre speiler oss på.» Hvis vi ikke også får direkte kontakt da, slik Lee opplevde.

Vi samskaper med universet
Kjernen i Z-enes budskap er at vi alle har evnen til å endre virkeligheten vår. Hvis vi velger å tro det og også forestiller oss vår nye tilværelse. Sannheten er at universet ønsker å gi oss den rikdommen vi er berettiget til. En annen sannhet er at mange aldri vil motta denne rikdommen på grunn av begrensningene de har pålagt seg selv når det gjelder hvor mye de evner å ta imot, hvor mye det er tillatt å ta imot, eller hvor mye de fortjener å ta imot. Av all lærdommen Lee har tilegnet seg gjennom samarbeidet med Z-ene, fremhever han intensjonens kraft – evnen vi har til å utforme en intensjon om det vi ønsker å oppleve og føle. Han har selv erfart, og han har sett det hos venner og klienter, at det å skrive en intensjon ned på et ark, affirmere den verbalt og så tenke på den gjentatte ganger, bidrar til å materialisere intensjonen – som kommer når universet ser at du er klar til å ta imot. Det handler om energier i harmoni. 

Karma og rikdom hånd i hånd
Hva slags forhold har du til karma? Z-ene formidler at karma direkte kan påvirke rikdommen i hvert eneste liv vi lever. Har vi et karmisk ønske om å oppleve et liv i materiell mangel, vil det bli vår virkelighet. Har vi et karmisk ønske om å oppleve stor materiell rikdom, vil det bli virkeligheten. I begge tilfeller gjelder at når det karmiske ønsket er oppfylt og lærdommen som ligger i det er erkjent, kan alt forandre seg. I alle situasjoner, sier Z-ene, er det beste man kan gjøre å overgi seg til det man står i; å overgi seg til den erfaringen man befinner seg i samtidig som man er bevisst på at man alltid har rett og mulighet til å oppleve noe annet man måtte foretrekke. Hele spekteret av å ha og ikke å ha er tilgjengelig for oss og kan bli virkelighet. Alt er mulig. Alt er åpent for forandring. Alle kan oppnå en rikere tilstand. Med Lee som kanal formidler Z-ene i tekst og øvelser hvordan det kan skje.

Gjensyn med gamle kjenninger
Z-ene forteller at før vi inkarnerer i menneskeform, samler vi den sjelegruppen vi trenger i vårt jordiske liv med tanke på læring. Det er snakk om personer som passer inn i den livslærdommen vi trenger i vår åndelige vekst, spesielt i de grunnleggende stadiene i livet. Allerede på sjelsnivå velger vi altså både familiemedlemmer og mennesker vi møter og omgås senere i livet. Mange av dem har vi hatt et forhold til i tidligere liv. I menneskets mange liv vil sjeledynamikken både gjenta seg og forandres. Ofte kan det være av avgjørende betydning å oppleve vennskap med en fiende fra et tidligere liv, på samme måte som det kan være riktig ikke å være på godfot med en som man opplevde stor harmoni med i et annet liv. En slik sjelegruppe gir oss muligheten til å utforske vår indre energi og gjennom det bli dyptgripende kjent med oss selv og utvikle oss. Det kan sannelig forklare både det ene og det andre som skjer i livets løp! 

I 2004 begynte Lee Harris å holde kanaliseringer og avlesninger hjemme hos seg selv. I dag når han flere hundre tusen personer hver måned med energetiske oppdateringer på Internett i tillegg til personlige digitale avlesninger. Hvert av kapitlene i boken er et konsentrat av informasjon som Lee har kanalisert på turneer i flere land. Å lese Energien taler er en utmerket måte å ta del i Z-enes lærdom, hjemme i sin egen stue!

Til toppen

Andre utgaver

Energien taler
Bokmål Ebok 2019
Utdrag

Uansett hvor du befinner deg på din åndelige reise, og uansett hvor lenge du har søkt personlig vekst, finnes det ett grunnleggende faktum som du aldri kommer unna: Bevissthet er forløperen til bevisst forandring.

Det kan skje forandringer i livet som du ikke velger, men som åpner for at bevisstheten kan vokse. For eksempel kan en kjær persons død, eller tapet av en du er glad i, forandre perspektivet og hele tilværelsen på en dyptgripende måte over natten. Men la oss ta en kikk på den andre siden av mynten, der bevisstheten er forløperen til bevisst forandring. 

Etter hvert som bevisstheten vokser, vil du betrakte livet ditt på en annerledes måte, se situasjoner og personlige forhold du har skapt i et nytt lys. Du vil se den mangefasetterte beskaffenheten i dine egne skaperverk. Du er leksjonene, lagene og nyansene. Du ser syklusene og mønstrene. Du ser de positive og de negative mulige resultatene. Du ser tingenes dypere betydning … og mye mer. Det er den økende bevisstheten din som gjør det mulig for deg å se de forandringene du ønsker å foreta. Med andre ord: Utvidet bevissthet skaper forandring. Uten bevissthet kan bevisst forandring ikke skje.

Når du bevisst foretar endringer, er det fordi du har bestemt deg for at noe trenger å forandres, fordi det ikke lenger fungerer. Det som oftest skjer med de fleste når de begynner å våkne og gå dypere i seg selv, er at de ikke klarer å finne noen ytre årsak til problemene som har oppstått. Du lever kanskje et lykkelig og tilfredsstillende liv både personlig og på jobben, men inni deg bærer du på en lengsel. Denne lengselen er den dypere bevisstheten din som prikker deg på skulderen og gir deg det velkjente vekkesignalet. Spørsmålet blir da: Skal du svare på signalet?

Bevisstheten belyser alt – fra begrensninger til muligheter
Bevissthet som en åndelig åpning kan være en utfordring å kontrollere når utvidelsen starter. Etter hvert som du vokser og rendyrker en bredere bevissthet om deg selv og livet ditt, åpner du døren til nye muligheter. Når du først begynner å åpne deg åndelig for den du er, kan det bli en ytterst givende, men allikevel vanskelig, vei å følge, mye fordi du etter hvert som bevisstheten om dine nye muligheter vokser, med ett kan ignorere begrensningene du har pålagt deg selv.

Forestill deg for eksempel at du er lærer og har innsett at du ikke lenger har lyst til å være lærer, selv om du har satt stor pris på å styrke barn gjennom læring. I stedet har du lyst til å skrive bøker som vil styrke folk på andre måter. Innerst inne har du alltid ønsket å være forfatter. Husker du hva som satte en stopper for denne drømmen? Kanskje frykten for hva foreldrene dine ville mene, hva lærerne dine ville mene, eller frykten for ikke å ha nok penger eller trygghet. Å bli lærer syntes å gi større sikkerhet. Nå vokser imidlertid bevisstheten om dette dypere ønsket, men du vet at kontrakten med skolen der du arbeider ikke går ut før om et år eller to, og denne begrensningen oppleves som vanskelig. Bevisstheten viser deg det store bildet: de spennende nye mulighetene, de tyngende begrensningene, og de valgene du kan ta.

Den vanlige reaksjonen er å bli motløs eller å føle seg svekket fordi du innser at du har skapt en komplisert felle for deg selv. Det er imidlertid ikke det som er sannheten. Det finnes alltid en måte for at alt kan finne sin løsning. Men først må du kanskje kjempe med den forestillingen at du svikter eller sårer noen; det kan være på grunn av et trossystem du har tatt til deg for lenge siden, et trossystem som begrenser deg og holder visjonen din i sjakk. Det er altfor enkelt å forbli fanget i personlige forhold, forpliktelser til andre, og ulike roller der du står til tjeneste for andre, roller som ikke lenger tjener deg. Og hvis noe ikke tjener deg lenger, kan du vedde livet ditt på at du heller ikke lenger er til hjelp for dem du tror du tjener.

Forestill deg at du driver ditt eget firma og at en person som arbeider for deg virkelig ikke ønsker å være der lenger. Ville du ha ønsket at vedkommende skulle bli? Ville din bekymring for kanskje ikke å finne en arbeidsvillig og dyktig erstatning veie tyngre enn ønsket ditt om å finne en som virkelig ønsker å arbeide hos deg? Dette er et viktig spørsmål å svare ærlig på, for hvis du helst vil at vedkommende skal bli, er det et signal om at du handler med utgangspunkt i frykt. I den ypperste virkeligheten du kan skape for deg selv, ville du ikke ønske å binde til deg en som virkelig ikke ønsker å være i din tjeneste.

Å avdekke den indre dommeren
Etter hvert som bevisstheten din vokser, vil den indre dommeren bli mer og mer synlig for deg. Ta et tilbakeblikk på eksemplet om deg selv som skolelærer og drømmen om å bli forfatter stiger opp til overflaten, og se hvordan den indre dommeren fremstår i det scenariet. Etter hvert som du blir bevisst på at du har andre muligheter, vil din indre dommer sannsynligvis si noe i retning av: Du kan ikke svikte barna. Hva skulle elevene dine og de andre lærerne gjøre hvis du ikke er der? Hva ville administrasjonen gjøre? Du er en stabilitetens klippe for dem.

Ja, kanskje er du en klippe for skolen, men skolen vil finne andre klipper.

La deg ikke føre på villspor. Den indre dommeren er en fantastisk bedrager. I mange år har han vridd på sannheten i et forsøk på å sørge for at du er "i god behold". Og frem til nå var det kanskje nettopp det du hadde behov for. Men det kommer en tid da det er riktig å bryte den gjensidige avhengigheten av visse sider ved selvet som du har vokst ut av. 

Tenk litt over det. For at du skal kunne finne veien til denne nye verdenen av muligheter, vil det være noe fra den verdenen du for tiden befinner deg i – aktiviteter, atferd, foretaksomhet – som du er nødt til å legge bak deg. Det trenger ikke å være noe så dramatiske som store, omfattende forandringer i personlige forhold eller i jobben din. Det kan være noe så enkelt som bestemte måter å være på eller visse sider ved deg som er klare til å trekke seg tilbake. Det finnes en hel verden i deg – arketypiske krefter og mange sider ved selvet. Du betrakter deg selv som et individ med et navn, med en bestemt personlighet, men du er ikke en endimensjonal skapning. Tenk bare på hvordan du er i stand til å bevege deg gjennom forskjellige tilstander av væren. Du har den du som er glad, den du som er optimistisk, den du som er pessimistisk, den du som er deprimert, den du som er forelsket, den du som er på søken etter noe, og den du som tror at du har funnet noe.

Etter hvert som du åpner deg stadig mer for den du egentlig er i hjerte og sjel, blir de mange energiene og arketypene i deg fri til å forandre seg i henhold til de egentlige behovene og ønskene dine – i henhold til de nåværende behovene og ønskene dine. Noen av disse energiene vil dø, mange vil bli født. Og i denne prosessen vil du oppnå mer enn du taper.

Det kan være smertefullt å befinne seg på den åndelige vei når vi blir konfrontert med en side ved oss selv som vi ikke liker. For eksempel vil du kanskje gjentatte ganger støte på den indre dommeren vi nettopp har snakket om eller en av hans følgesvenner, som den indre kritikeren. I noen dager føler du deg oppstemt, men så, til din store skuffelse, begynner du å lytte til en besk indre dialog. Plutselig føler du deg frustrert, irritert, utmattet eller deprimert igjen.

Men fatt mot. Når du støter på disse sidene ved deg selv som du ikke liker eller som du ikke tror er deg lenger med større bevissthet, skal du vite at en positiv forandring er på gang. Start med ganske enkelt å møte disse sidene ved deg selv. Når de dukker opp, påkaller du bevissthetens øye slik at du kan se disse sidene ved deg selv, men uten at du reagerer på dem med deg samme. Bare la dem være (å la dem være er noe ganske annet enn å gi dem anledning til å utagere og skape drama).

Begynn ganske enkelt å legge merke til den siden ved deg som forandrer seg fra glede til frykt. Legg merke til selve frykten. Den kom innenfra, så det er ingen grunn til å være redd for den. Den kan ha blitt utløst av noe eller noen i det ytre – av sjefen din, din eldste venn, til og med fra din elskede partner – men disse er bare utløsende faktorer. Situasjonen, omstendighetene eller personene er ikke den følelsen du opplever.

Dette er en avgjørende forskjell å bevare i bevisstheten, for disse følelsene vil dukke opp nå og da. Den du som vokser og utvides, vil i alt vesentlig oppfordre til at du lutrer deg. Det er det åpning av bevisstheten gjør. Du har oppnådd denne oppvåkningen gjennom mange trinn, stadier og flere års arbeid – arbeid med åndelig årvåkenhet. Bevisstheten er avhengig av din åndelige årvåkenhet. Hver eneste dag du lever er en mulighet til å observere deg selv og vokse mens du gjør det. Du kommer ikke alltid til å like det du ser, men når du ser noe du ikke liker, kan du spørre det hva det vil lære deg og deretter gi slipp på det. Øv deg på ikke å reagere på det, på ikke å forsøke å flykte fra det. Bare legg merke til det. Se det. Observer det. 

Når du begynner på denne reisen tilbake til ditt sanne, frigjorte selv, vil du oppdage mye du har lyst til å forandre etter hvert som du observerer og fornemmer og føler mer. Legg ikke press på deg selv. Hvis du i dag plutselig blir bevisst på at livet ditt ikke er slik du ønsker det skal være, er ikke det noen tragedie. Det er en gave, for du har fått se noe du ikke har sett før. Du har sett det neste kapitlet av reisen din.

Til toppen

Om forfatter Lee Harris

Lee Harris er en internasjonalt anerkjent foredragsholder, leder innenfor personlig vekst og forandring, intuitivt medium, musiker og bildekunstner. I tillegg til å ha skrevet Energien taler har han produsert mer enn hundre lyd- og videoinnspillinger. For tiden arbeider han med å utvikle Energy Mastery Academy på Internett samt andre kurs og opplæringsprogrammer. I 2001 debuterte han med albumet Shapeshifting, fulgt av Phoenix og Golden World. Nylig har han begynt å arbeide med sin egen form for lydhealing gjennom serien Adventures in Sound. Harris er født i England, men bosatt i California.

www.LeeHarrisEnergy.com

Til toppen