Et kurs om kjærlighet (Heftet)

kurset, redgjørelsene, dialogene

Forfatter:

Størker Svendsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 704
Forlag: Solens forl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: A course of love
Oversatt av: Svendsen, Størker
ISBN/EAN: 9788293246138
Kategori: Religion
Omtale Et kurs om kjærlighet

Adgangskort til hjertets visshet

Det eksisterer en viten som kan ta deg bortenfor dit all din læring har tatt deg. 

I likhet med Et kurs i mirakler (kanalisert av Helen Schucman på 1960–70-tallet i USA og utgitt i 1975) er Et kurs om kjærlighet også kanalisert tekstmateriale fra Jesus. Stoffet formidles gjennom amerikanske Mari Perron som i perioden 1998–2001 skrev ned det hun hørte en indre stemme si. Boken ble utgitt i 2002. Det er ingen formell forbindelse mellom de to kanaliserte verkene, men begge ble mottatt på samme vis, og i begge kursene er Jesus klar på at han er kilden. En rekke tegn og «tilfeldigheter» gjorde Mari til det Jesus kaller den første mottaker av dette kurset, og han er tydelig på at innholdet har like stor og direkte virkning på den som leser hva Mari skriver, som det hadde på Mari som tok imot ordene: «Når du leser disse ordene, er du like meget en ‘mottaker’ av denne dialogen som hun som første gang hørte disse ordene og overførte dem til papiret.»

Jesus beveger seg metodisk fremover gjennom verkets tre seksjoner: Kurset, Redegjørelsene og Dialogen, ved å bruke logikk og ved noen ganger å presentere radikale ideer; tonen er alltid vennlig, og han henvender seg alltid til hjertet. I motsetning til Et kurs i mirakler inneholder dette kurset få øvelser. Det tilbyr i stedet en transformerende erfaring, «Førti dager og førti netter», og kurset snakker like mye til henne som til ham, til søstre som til brødre, og det legger stor vekt på det feminines måte å erfare verden på. Kurset avdekker en Marias vei som eksisterer i en symbiotisk relasjon til en Jesu vei, og som nå i vår tid samhandler.

Den som lengter etter å få adgang til hjertets visshet, vil få hjelp fra Et kurs om kjærlighet. Teksten trekker sinnet til en kommunikasjon med hjertet og tilrettelegger for oppvåkningen av enhetsbevissthet (i motsetning til adskilthet som til nå har preget og fortsatt preger vår selvforståelse). Enhetsbevissthet kan ikke læres; den åpenbares gjennom samhørighet med kilden. 

Et kurs om kjærlighet er en nær følgesvenn på din reise hjem.

Til toppen