Et sprang i tiden (Innbundet)

Forfatter:

Heidi Sævareid (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Wrinkle in Time
Oversatt av: Sævareid, Heidi
ISBN/EAN: 9788202569143
Kategori: Barnebøker
Alder: 10 - 14
Omtale Et sprang i tiden

Et sprang i tiden

"Det var en mørk og stormfull natt."

Slik starter den mest leste barneromanen i USA gjennom de siste 50 årene, Et sprang i tiden. Og det er denne romanen Disney har laget en fantastisk storfilm av, med premiere nå i april. I hovedrollene finner vi blant andre Reese Witherspoon og Oprah Winfrey.

Ut av den mørke natten kommer det besøk til Murry-huset. Gjesten søker Meg, broren hennes Charles Wallace og Calvin O’Keefe. Hun vil ha dem med på en reise. Den kommer til å bli farefull – både for barna og for universet ...

Alle i byen synes Meg er en raring. De sier at lillebroren hennes, Charles Wallace, er stum, og det går rykter om at faren deres har forlatt familien til fordel for en yngre kvinne. Det er disse ryktene som får Meg, Charles Wallace og den nye vennen deres Calvin til å legge ut på en farefull reise gjennom tid og rom for å finne faren, som forsvant mens han var involvert i et hemmelig oppdrag om tesserakten for regjeringen. En tesserakt er et sprang i tiden, i tilfelle du ikke visste det.

I jakten etter den forsvunne vitenskapsmannen må hovedpersonene reise i skyggene av en ond kraft som formørker kosmos. Og skal de klare å bekjempe denne onde kraften, må de hente styrke i seg selv og i hverandre.

På overflaten er dette en roman om tre barn som kjemper mot en ond kraft som truer planeten jorden. Men det den egentlig handler om, er den grunnleggende kampen alle mennesker må utkjempe: Kampen for å respektere, forsvare og elske seg selv. Det er når Meg forstår hva som er hennes suverene kraft, en kraft som DET ikke har, at broren kan befris. Når leseren kommer dit i fortellingen, er det et nydelig og kraftfullt øyeblikk – for Meg, for leseren og for alle som har følt seg oversett, forvirret og alene.

 

Til toppen

Andre utgaver

Et sprang i tiden
Bokmål Ebok 2018
Et sprang i tiden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018