Ett med alt (Heftet)

hvordan våre individuelle sinn er del av en større bevissthet og hvorfor det har betydning

Forfatter:

Janneke Flem Jansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 389
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
Originaltittel: One mind
Oversatt av: Jansen, Janneke Flem
ISBN/EAN: 9788292773901
Omtale Ett med alt

Vi er alle forbundet

Om sinnets og bevissthetens natur

Vi er alle, mennesker som dyr, en del av Den Ene Bevissthet, som Larry Dossey kaller det. I Ett med alt viser han på hvilken måte det faktum, slik han ser det, at alle sansende vesener står i forbindelse med hverandre, har stor innflytelse på vårt dagligliv og vår fremtid på jorden. Boken består av en rekke enkeltstående småtekster om Den Ene Bevissthet, som en portal eller inngang til begrepet og der hver tekst tar for seg en måte Den Ene Bevissthet etterlater seg spor i våre historier på.

 

Larry Dossey er opptatt av den atskillelsen, bitterheten, selvopptattheten, grådigheten og ødeleggelsen som truer med å oppsluke verden: «Blir vi nødt til å gjennomgå et slags planetarisk hjerteinfarkt før vi tar til vettet?» spør legen. Ett med alt er hans bidrag til å forhindre at våre «etiske årer blir tettet igjen», som han sier, og en inspirasjon for oss til å handle. Lærer vi oss til å se verden med andre øyne og forstå vår relasjon til alle levende vesener, vil vi måtte revurdere vårt forhold til hverandre og til selve jorden. At Den Ene Bevissthet eksisterer, er vanskelig å bevise, innrømmer han, men det gjennomgående trekket ved boken er å vise oss at denne større, inkluderende bevisstheten faktisk finnes og lære oss å forstå at vi har kontakt med den.

 

Mitakuye oyasin, sier lakota-indianerne, hvilket betyr Til alle mine slektninger, eller sagt med andre ord: Vi er alle forbundet.

Til toppen

Flere bøker av Larry Dossey: