Finn ditt hovedchakra (Heftet)

Om kilden til dine åndelige gaver

Forfatter:

Ole Gorseth Augestad (Oversetter)

Vi kommer til verden med en sterkere tilknytning til ett av våre syv chakraer. Dette er ditt hovedchakra, den primære energien du ledes av, og som definerer hvem du er. 

Vet du hvilket som er ditt hovedchakra og din veiviser gjennom livet? 

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Discover Your Master Chakra
Oversatt av: Augestad, Ole Gorseth
ISBN/EAN: 9788202592929
Omtale Finn ditt hovedchakra

Oppdag dine beste og sterkeste sider

Av Kari Kahrs

Av kroppens syv store chakraer er et av dem din mester; Stephanie S. Larsen forteller deg hvordan du finner det. Men tro ikke at dette er mer verdifullt enn de andre! Alle, med sine farger, unike egenskaper og åndelige gaver er like viktige, og hvert eneste ett oss gir en dypere forståelse av vårt liv på jorden. De chakraene som ikke er vårt hovedchakra, kan hjelpe oss på områder vi gjerne trenger å bli sterkere.

Hovedchakraets energi er den fremste, og den forteller oss hvem vi er. Å forstå vårt dominerende chakra kan derfor bli et kraftfullt verktøy for å dirigere energien på best mulig måte med tanke på fremgang i livet. Hovedchakraet er unikt. Det kan hjelpe oss med å erkjenne og fokusere på evnene våre, og forstå hvordan de kan utnyttes til beste for oss selv og andre, og til å se de lyse sidene når livet er vanskelig. 

Dypere selvinnsikt – dypere forhold
Forfatteren beskriver hvilke egenskaper som er særegne for de ulike chakraene og gir eksempler på hvordan de kommer til uttrykk i hverdagen, med vekt på forholdet vi har til våre medmennesker. Å vite hvordan vi kan gjenkjenne de åndelige begavelsene til våre medmennesker, setter oss i stand til å lære dem å kjenne med alt det de står for, både raskere og mer helhetlig enn det vanligvis skjer. Det blir kort sagt en bedre sameksistens, sier forfatteren. Det gjør det også enklere å velge hvem vi vil ha et nærere forhold til. Imidlertid må det første skrittet for å gjøre forholdet til andre dypere være at vi først blir ordentlig kjent med oss selv. Kunnskap om hovedchakraet, vårt guddommelige lys, kan hjelpe oss med dette, og med å akseptere oss selv fullt ut og uttrykke oss mer konsist og målrettet.

Kjenner du deg igjen?
Chakraene med sine tilhørende farger forteller det meste om hvem vi er:

Er det røde rotchakraet ditt hovedchakra? Da er du sannsynligvis den naturlige lederen som alltid ligger et skritt foran når det gjelder å se det store bildet og vite hva som må gjøres for å komme i mål. Styres du av det oransje harachakraet, tar du neppe nei for et svar. Du skaper liv, bringer glede og lar ditt gylne lys skinne over alle. Domineres du av det gule solar plexus-chakraet, er du opptatt av å tenke, utforske og søke sannhet, strebe mot de høyeste idealer og største mål. Når det grønne hjertechakraet leder deg, ønsker du å helbrede, ordne opp og skape balanse. Det blå halschakraet er setet for selvets verbale uttrykk, og den som ledes av dette, trekkes gjerne mot å undervise. Kunnskap og kunnskapens mulighet til å endre liv holder deg i bevegelse. Det tredje øyet med sin lillafarge er hovedchakraet hos den som er opptatt av å uttrykke seg gjennom kunst, skjønnhet og visjoner. Er det fiolette kronechakraet ditt ledende chakra, er du opptatt av å tjene og vise godhet og omsorg. Du har en spesielt godt utviklet forståelse av hvordan alt fungerer og hva som skal til for å løfte og heale verden og dine medmennesker.

Du har en jobb å gjøre
Ovenstående er kun smuler fra forfatterens bord som er breddfullt av detaljerte beskrivelser av hva som kjennetegner personer styrt av de ulike chakraene. Du vil garantert finne deg selv når du tar fatt på bokens fyldige arbeidsdel. Spørsmålene som skal besvares, gjør det enkelt å sette søkelyset på hvor vi trenger å bli mer bevisste på vår egen storhet, som forfatteren sier, og på hvordan vi kan endre måten vi håndterer vårt ego og våre skyggesider på. Stephanie opplever ofte at åndelige gaver ligger i dvale hos klientene hennes på grunn av frykt. Er du i tvil om hvordan du skal bruke dine iboende gaver, vil arbeidsdelen åpne dører for deg som bare venter på å bli åpnet. Spørsmålene har også som mål å hjelpe oss med å behandle oss selv, sinnet vårt og instinktene våre med større respekt og vennlighet.

Kle deg i fargen din!
Stephanie har et fargerikt forslag til hvordan vi kan få større utbytte av hovedchakraets energi: Kle deg i chakrafargen din den ukedagen som fargen til ditt hovedchakra vibrerer på sitt sterkeste! Da tydeliggjør og fremmer du dine fineste evner og egenskaper. Du kan forsterke den gunstige effekten ytterligere gjennom oppbyggende aktiviteter. Forfatteren har følgende forslag: Mandag: Ha det gøy i oransje. Tirsdag: Planlegg fremtidige beslutninger i gult. Onsdag: Balanser økonomi, helse og forhold i grønt. Torsdag: Børst støv av kunnskap og gi av hjertens lyst i blått. Fredag: Gi uttrykk for romantikk og følelser i lilla. Lørdag: en god dag for husarbeid (eller noe mer lystbetont!) i fiolett. Søndag: Planlegg uken som kommer og mål du vil nå, i rødt. 

«Det er viktig å lære noe om hvordan vi kan jobbe i samspill med de enkelte fargene, våre egne så vel som andres, for vi er ment å skulle bidra til hverandres liv gjennom samhandling på tvers av våre ulike dominante energier,» sier Stephanie. «Vårt hovedchakra, vårt aspekt av helheten som vi lever ut, eller lyset som vi filtrerer, hjelper oss med å fokusere og sikte oss inn på den begavelsen vi besitter, og som menneskeheten trenger.» Nettopp derfor er det verdifullt for oss å bli kjent med alle sider ved vårt mesterchakra.»

Til toppen

Andre utgaver

Finn ditt hovedchakra
Bokmål Ebok 2018
Utdrag

Hovedchakraenes feller

Fellene til hvert enkelt hovedchakra beskriver adferd som virker å være i utakt med ditt begavede selv. Å gjenkjenne de sentrale fellene som passer best med deg, er et annet skritt i prosessen med å finne ut hvilken sjelestråle du ble født på. Det er ikke sikkert at hver enkelt felle som er tatt med her, gir gjenklang hos deg. Og det finnes flere feller enn de som er beskrevet her. For mer informasjon om hvordan man kommer seg ut av disse og beslektede feller, ta en kikk i arbeidsboken til ditt hovedchakra. 

Når de røde går i sine egne feller, er de større enn selve livet, akkurat som i gavene sine. Men de kan være som rasende, kraftfulle beist. Fokuserte på seg selv, selvopptatte – legger skylden på alle andre i stedet for å selv ta ansvar – de kan være både høylytte og stille om det. De kan klandre deg for det de selv ikke har gjort. De kan legge skylden på deg for alle tingene de ser at du ikke har gjort (som kan være riktig, men likevel – de har ingen rett til å bestemme over deg). De kan skremme med sinnet sitt, og likevel, de kan være at de bare forsøker å kontrollere deg eller organisere seg mot deg. De er gjerne sta og vil ikke lytte til deg. De bare må få det som de vil med alle midler, og de kan godt bruke deg i egen hensikt i stedet for å respektere din vilje. Eventuelt kan de bare sitte der og ikke gjøre noe i det hele tatt, og enten gi kraften sin til deg eller til noen andre. Hvis du sier noe til dem om hvordan de er, eller for den saks skyld, hvis du fornærmer dem, vil de helt oppriktig tro deg. Du kan si hva som helst til dem, og de vil komme til å tro på det, enten det er sant eller ikke. Det er et virkelig høyt fall. 

Når de oransje går i egne feller, har de ikke lenger evnen til å stoppe å bevege seg til det neste. Det bare går videre og videre og videre, de slutter ikke å bevege seg. Og på grunn av det ender de som tapere, hvis de ikke evner å skape noe stort, fordi de ikke har stoppet opp ved noe lenge nok. Eller de ender med å rømme fra bråk, fordi de skaper situasjoner hvor folk snur seg mot dem fordi de har brutt for mange regler og ikke hatt akseptable grenser. Oransje i fella kan lyve åpenlyst og nekte å ta ansvar for det de har gjort. De kan bli for viklet inn i sine egne følelser og komme opp med en hvilken som helst historie for å komme seg ut igjen. De kan overanalysere egne følelser, noe som tar dem bort fra både glede og virkelighet. Og så, når de innser at de har gjort noe galt, straffer de seg selv. De kommer seg ikke vekk fra negativ adferd. De kan finne på å bli avhengige av å oppleve glede på de gale måtene, og det kan sabotere deres egen evne til å være friske og sunne. 

Gule som befinner seg i egne feller, vil se bort fra sine egne følelser, og de kan bruke egoet sitt til å få det som de vil ved å også se bort fra dine. Alt er mulig hvis du ikke har noen følelser og ikke bryr deg om andres. Det finnes ingen grenser, og alt og alle kan objektiviseres. De gule kan tenkes å isolere seg fra samfunnet og i stor grad fra alle mennesker ved simpelthen ikke å forlate hjemmet sitt. Gule har ikke behov for å være sosiale når de befinner seg i en felle. De tror ikke på noe som ikke kan forklares vitenskapelig eller logisk, og de glemmer det åndelige. De vil ikke anerkjenne den sannheten som skjuler seg i det usette, og de er altfor opphengte i fakta. De kan alltid være kontrollerende og kreve at du følger veien deres, uten å la deg finne ut av ting selv. Og på den annen side kan de være bare spredte i sinnet og ikke gi særlig mening, og fortsatt håpe at du vil følge dem, selv når de ikke befinner seg i virkeligheten og ikke klarer å komme til konklusjoner angående hva som er sannheten ofte nok. 

Når de grønne sitter i fella, fokuserer de for mye på prosessen, noe som alltid vil være det første de bryr seg om. Og likevel er det slik at de, når de beveger seg for langt bort fra det menneskelige som er involvert, kan finne på å behandle mennesker som objekter. De har kun fokus på hva de gjør og glemmer å ivareta selve personen. Grønne som befinner seg i en felle, blir uorganiserte. De vasker ikke huset og fikser ikke opp i egne problemer. De tar rett og slett ikke vare på seg selv. De kommer seg ikke selv ut av sine egne feller, men fortsetter gjerne bare å fokusere på andre. Grønne kan irritere andre mennesker fordi de ikke klarer å slutte med å finne ting å kritisere hos andre. De ser altfor mange ting som trenger å fikses og kan derfor fort komme til å forsøke å reparere noe som ikke trenger reparasjon. Noen ganger kan det føre til at de ødelegger noe, som de så til slutt får muligheten til å klare å fikse igjen. Hvis lysten på makt melder seg, kan de slutte å gjøre ting for Gud (for en høyere hensikt) og heller handle for seg selv. Når de ikke lenger setter det åndelige først, begynner de å handle ut fra ego, noe som kan såre andre, noe som kan inkludere triksing med penger i stedet for å være i balanse og følge hjertet sitt, også når det gjelder finanser. 

Blå som befinner i fella, kan finne på å tro at du er dum, bare fordi du ikke klarer å forstå ting på samme måte som de gjør. De kan også fort tro at de står over alle andre på grunn av sin kunnskap. Og de kan faktisk også behandle andre blå på den måten. Av og til kan de glemme å være følelsesvesener og bruke kjærligheten som utgangspunkt når de lærer bort klokskap. De kan fort miste den følelsesmessige, mentale, fysiske eller den åndelige balansen, og når det skjer klarer de ikke å undervise andre like effektivt, om i det hele tatt. Noen ganger bare stopper blå å undervise fordi de ikke vil mer. Det å tie når det helt klart er noe de føler trang til å si – det å ikke ta sjansen på å snakke – er en felle på samme måte som å snakke for mye og ikke slippe til andre med deres klokskap og budskap. De kan bli sinte, ergerlige og bitre når de tenker på fortiden, på menneskenes inhumanitet mot hverandre og på alt som ikke fungerer. De kan være dramatiske og tro at absolutt alt som skjer er det beste eller det verste av det det kan være. Å skape drama er en klassisk blå felle, og dramaer starter normalt med måten vi kommuniserer på. Til slutt er det å etterlate seg mennesker også en blå felle, og som oftest skjer dette ved at de blå ikke klarer å være ydmyke nok til å kommunisere og løse det som er problematisk. Dette er en konsekvens av å holde seg selv adskilt fra alle andre, noe som kommer svært naturlig for de blå. 

Når de lilla havner i sine egne feller, fokuserer de så hardt på å motta materiell kompensasjon for det de gjør at det kan gå ut over selve arbeidet og gjøre det mindre verdt. Og dette kan skje på mange ulike måter: Enten kan de slutte å skape flotte resultater fordi de er så opptatt av å selge dem, eller så kan de ha blitt så opptatt av tidligere høye honorarer at de nå finner ut at de kan levere mindre gode skapelser og selge dem dyrere enn før. De vil dermed kunne selge seg selv, kunsten å skape eller selve skapelsen, noe som etterlater dem i en slags fattigdom i ånden og hjertet. De kan da skape kreasjoner som ikke bidrar til noe, slikt som folk ikke liker å se. Eller de kan ganske enkelt mislike å ha på seg det de har i skapene sine, supplere med det de måtte eie av tilbehør, eller gå hen og kjøpe en ny skjorte i stedet for den maten de egentlig trenger å spise. De får ikke nok og kan finne på å kreve luksus når dette ikke er noen god idé. Selv menneskene er ikke gode nok for dem når de befinner seg i denne «privilegerte» sinnsstemningen. De kan dra i gang andre for mye og ødelegge det de ikke setter pris på – eksempelvis et forhold fordi det finnes noe i det som de ikke liker. De kan nekte å hjelpe andre ut av turbulens, fordi de selv tilbringer for mye tid med fokus på seg selv og for lite med fokus på å bidra med kjærlighet i verden, uansett om det faktisk ville være mulig på det aktuelle tidspunktet. 

De fiolette har en forkjærlighet for å ofre seg selv når de havner i egne feller. De tror at det er det riktige å gjøre: ikke ivareta seg selv, men bare ta vare på noen andre. Men så vil de klandre denne andre for det de selv mangler, mangler som oppstod mens de var for opptatte til å ta vare på seg selv. Fiolette blir gjerne tråkket på av andre når de ikke setter grenser og gir seg selv muligheten til å velge hvem de bør hjelpe og hvem de skal overse, og hvor mye de skal gjøre for dem de velger å hjelpe. Når de fiolette ikke klarer å delegere, blir de tapere fordi de ender med å tro at de må gjøre alt selv. En tilstand man kan se som et martyrkompleks. De vil også kreve moralsk autoritet når de befinner seg i en felle (på grunn av nevnte martyrkompleks) og manipulere andre til å gjøre det de ønsker. De kan muligens klare å få ting gjort fordi de er snille, men er disse tingene alltid i fellesskapets beste interesse? De kan nekte å fortelle noen sannheten av frykt for å såre dem, noe som kan gjøre situasjonen bedre på kort sikt, men ikke over tid. Menneskene rundt dem vil da tro ting om seg selv som ikke er sanne, og kan til og med tro at de fiolette liker dem når de ikke gjør det. De fiolette vil dermed slutte å ta til orde, slutte å handle for å bidra til at ting skjer på gode måter. De vil heller vise godhet på falske premisser og gjøre ting kun for å få anerkjennelse i verden, støvets land, i stedet for å sette pris på den høyeste forbindelse og ønske å fremme denne gjennom å bidra til å gjøre verden til Edens hage igjen.

Til toppen

Om forfatter Stephanie S. Larsen

Stephanie S. Larsen har i åtte år undervist i sjelens syv stråler og hvordan de korresponderer med vårt toneangivende chakra. Hun har grunnlagt «Awakened by Stephanie» for å hjelpe andre med å utvikle seg åndelig og bli oppmerksomme på sitt hovedchakra. www.AwakenedByStephanie.com

Til toppen