Forelsket i livet (Innbundet)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 368
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Wild Love
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788204139801
Kategori: Selvutvikling
Omtale Forelsket i livet

Reisebeskrivelse til en magisk virkelighet

Vakkert, klokt og inspirerende om hvordan du blir en visjonær og lidenskapelig medskaper av din egen himmel på jorden.

Kari Kahrs
Det er egentlig ikke snakk om å reise noe sted. Det er snakk om å huske hvor vi har vært. Gill Edwards forteller at da vi la ut på reisen fra en åndelig til en fysisk tilværelse, la vi igjen store mengder bevissthet som kan komme godt med når livet skal forandres til det bedre. Må vi tilbake for å begynne på nytt før vi kan hente inn den ”glemte” bevisstheten? Neida. Hensikten med vårt liv på jorden er å gjenoppvekke denne bevisstheten.

Forelsket i livet kan bli en utløsende faktor, for boken søker å forklare hvorfor verden er som den er og hvordan det energisystemet som er selve livet fungerer. Forelsket i livet er på mange måter en reisebeskrivelse som leder til en ny og magisk virkelighet. Boken gir et nytt perspektiv på Gud, religion og meningen med livet, og kan gi hjelp til frigjøring fra skyldfølelse, plikt og selvoppofrelse slik at det blir enklere å være den man egentlig er. Gill Edwards presenterer rett og slett en ny modell for kjærlighet – en modell som kan forandre mellommenneskelige forhold og livet i sin alminnelighet til å bli mer glederikt og givende.

Egoet står i veien
Egoet i sin lille, begrensede verden er adskilt fra det dype selvet, som er kilden til den hemningsløse kjærligheten og livets lykke. Egoet styres av frykt, fordømmelse og usikkerhet, og vil aldri kunne levere noe annet enn tam kjærlighet. Ettersom egoet føler seg avskåret fra kjærlighetskilden, forsøker det seg på alskens krumspring for å finne kjærlighet, holde på kjærlighet, bli verdig til å få kjærlighet, og vinne andres anerkjennelse. Dessverre er det slik at det å søke kjærlighet og anerkjennelse er jevngodt med å sende ut en bekreftelse på at disse tingene er fraværende, noe som da skal føre til at mangelen blir enda større. Gill Edwards hevder at det samme gjelder hvis vi leter etter trygghet fordi vi føler oss utrygge: Verden vil gjenspeile følelsen av utrygghet. Prøver vi å kontrollere andre i den tro at de trenger å forandre seg eller korrigere sin atferd for at vi skal bli lykkelige, føle oss mer elsket og trygge, vil de gjøre motstand, vise motvilje og lengte etter å rive seg løs.

Likt tiltrekker likt
Ifølge loven om tiltrekning vil likt tiltrekke likt. Vi får det vi fokuserer på. Hvis vi fokuserer på problemer, tiltrekker vi oss mer av samme vare. Egoets ivrige jakt på en partner samtidig som det følte seg utilfreds, ensomt og uelsket sender ut signalene ”utilfreds, ensom, uelsket”, og vi vil enten ikke tiltrekke oss noen i det hele tatt, eller vi kan komme til å velge en partner som vil få oss til å føle oss utilfreds, ensom og uelsket. Og da vil egoet legge skylden på omverdenen i stedet for å rette blikket innover: ”Han er redd for å binde seg”, ”Kvinner er lunefulle”, ”Han er gift med jobben”. Veien til lykken vil åpne seg hvis vi bare lar være å gjøre alt det vi føler at vi bør gjøre fordi andre forventer det, og i stedet gjør det vi virkelig brenner for. Kanskje du har lyst til å skrive dikt? Dyrke urter? Lære å steppe? Klatre i fjellet? Det spiller ingen rolle hva det er eller hvor det fører oss så lenge det skaper en indre glød. Hvis det du gjør fyller deg med glede, er du forbundet med den indre kildens energi. Det vil bidra til å frigjøre ditt potensial for glede, frihet, kjærlighet, kreativitet og vekst på alle livets områder.

Veien til uhemmet kjærlighet
Veien til den ekte kjærligheten ligger i oss alle. Det er snakk om å finne tilbake til den indre kildens energi, til den betingelsesløse kjærligheten som gjør at vi føler oss trygge, elsket og verdifulle. Da trenger vi ikke hente disse følelsene hos andre. Elsker vi oss selv tilstrekkelig til å stole på våre egne følelser kan vi gjenoppvekke våre drømmer og lengsler. Da trenger vi heller ikke drive oss selv så hardt lenger, heller ikke ofre oss for å behage andre. Vi blir fri og kan være oss selv både i forhold til oss selv og andre. Da vil verden gjenspeile våre egne vibrasjoner. For likt tiltrekker likt! 

Forelsket i livet kan bli en døråpner til en verden av glede, frihet, kreativitet og grenseløs kjærlighet. Gill Edwards er en svært entusiastisk forfatter som helt tydelig har funnet sin livsoppgave og gløder for den: Å spre budskapet om den hemningsløse kjærligheten til livet og bidra til at så mange som mulig begynner å si ”ja” til livet i stedet for ”nei”, ”kanskje” eller ”bare hvis”. Les, så vil du kanskje oppleve at trege energier begynner å strømme igjen slik at du kan forene deg med den ubetingede kjærligheten og huske hvem du egentlig er.

Til toppen

Utdrag

Når vi lever på virkelighetens overflate, mister vi ofte drømmene, lidenskapene og visjonene våre av syne. Vi forsikrer oss selv om at vi er voksne og realistiske. Vi later som om livet er flott, sier til oss selv at vi er lykkelige nok og minner oss selv på at det er andre som har det verre. Men innerst inne er det noe som skurrer. Noe mangler. Noe viktig – kanskje noe avgjørende. "Ingen ønsker å forbli fanget i et ulevd liv," sier lyrikeren og filosofen John O'Donohue. "Likevel har de fleste av oss gått oss bort i eller latt oss fange inn av livsformer som stenger oss ute fra den tilværelsen vi drømmer om."
 Mange av oss lengter etter en klar, umiskjennelig stemme som kan riste oss ut av en kaotisk eller begrensende virkelighet og føre oss inn i et glederikt og fortryllet liv. Dette magiske riket er der og venter på oss, den usette dimensjonen er ikke bare hentet ut fra eventyrene! Men først må vi bryte ut av det fengselet vi selv har bygget. Vi må slutte å tro på en virkelighet som er definert av andre, selv om alle rundt oss er overbevist om at det er slik verden er. Vi må begynne å utvide vårt eget perspektiv. Vi må se lenger enn vårt eget ego. Vi må gå gjennom speilet inn til eventyrverdenen. 
 Egoet vårt går seg bort i overflaterealiteten, i detaljene og travelheten og hverdagens lister over alt som må gjøres. Det ser seg selv som et offer for andre menneskers oppførsel, situasjoner, sykdommer eller "ulykker" som ligger hinsides vår kontroll. Det tror at det må gjøre seg fortjent til kjærlighet – derfor strever det hardt for å være snilt og pliktoppfyllende og perfekt, det ofrer seg selv for andre, eller det vurderer andre som slemme eller uvitende eller feilaktige for at det selv kan føle seg bedre. Vi trenger et ego for å fungere i den fysiske virkeligheten, men likevel kan egoet defineres som de aspektene av personligheten som hindrer oss i kontakt med kilden.
 På energinivå har vi alle en hageslange som kobler oss til en uendelig forsyning av "livets vann", eller kildeenergi. Når vi logger oss på denne energiforsyningen, havner vi i en naturtilstand av betingelsesløs kjærlighet, glede, overflod, frihet, vekst, lidenskap, vitalitet og kreative uttrykk. Vi har imidlertid en tendens til å tråkke på hageslangen vår eller lage en knekk på den, eller unnlate å åpne kranen helt, slik at vannet siver ut patetisk langsomt i stedet for å utgjøre en vakker og overdådig fontene. Resultatet er at vi kanskje føler oss trette, frustrerte, sinte, fulle av bebreidelser, kritiske, deprimerte, bekymret, overveldet, såret, triste, fulle av skyldfølelse, fryktsomme, usikre eller ikke fullt ut levende – noe som bare er signaler om at kjærligheten, livets vann, ikke flommer fritt gjennom oss.

Til toppen

Om forfatter Gill Edwards

Britiske Gill Edwards måtte gi tapt for kreft i 2011. Hun hadde bakgrunn som psykolog og var forfatter av en lang rekke bestselgende bøker om hvordan vi gjenerobrer livsgleden og dermed avdekker vår sanne natur. Hun var opplært i metafysikk, sjamanisme og energipsykologi og en populær kursholder. På norsk foreligger Forelsket i livet og Bevissthetsmedisin.

Til toppen