Førtidspensjon (Heftet)

valget er ditt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 190
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215017150
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale Førtidspensjon
Hvilke rettigheter har du til førtidspensjon? Skal du fortsette å jobbe eller gå ut av arbeidslivet helt eller delvis? Hva bør du tenke gjennom og undersøke før du tar valget? Denne boken hjelper deg på veien fram mot et av livets viktige valg.
Målet er å bidra til å ta et fornuftig valg og en beslutning du ikke angrer på. Forfatteren oppfordrer til å reflektere over hvilke muligheter tidligpensjon gir for et rikere liv og samtidig tenke gjennom hva det kan føre til hvis en ikke lenger er en del av jobbens sosiale nettverk. Han redegjør for de ulike ordningene på en oversiktlig måte og legger vekt på at avgjørelsen ikke bør tas ut fra økonomiske overveielser alene. Hva taler for og hva taler mot å førtidspensjonere seg?

Boken peker på noen av de utfordringer som tidligpensjonister vil kunne møte og hvordan de kan mestres. Dette er et bidrag til hvordan det kan planlegges for en god pensjonisttilværelse.

Boken henvender seg til eldre arbeidstakere, tillitsvalgte og personalmedarbeidere i offentlig og privat sektor. Den egner seg godt til kurs om forberedelse til pensjonsalderen.

Knut Halvorsen er utdannet siviløkonom og sosiolog. Han er dr.philos. og professor i sosialpolitikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Til toppen