Fra ønske til virkelighet (Heftet)

Slik mestrer du kunsten å manifestere

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Wishes Fulfilled
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202395582
Kategori: Selvutvikling
Omtale Fra ønske til virkelighet

Lev ut dine fantasier!

Å bruke fantasien som et aktivt verktøy for å manifestere det du vil ha livet ditt, handler imidlertid om å bedrive mer enn bare litt ønsketenkning i ny og ne. Langt mer. Wayne W. Dyer viser deg hva som må til.

I Fra ønske til virkelighet avslører Dyer det han har studert og praktisert i en hel menneskealder når det gjelder å manifestere. Det hele starter med at man forandrer den forestillingen man har om seg selv. Hvorfor? Fordi de aller fleste av oss bærer på tunge tanker som gis større plass i sinnet enn de gode mulighetene. Dyer sier at manifestering kan skje når vi tar en konkret beslutning om å forandre vår oppfatning om hvem vi er og hva som er mulig for oss å oppnå.

Å skape et nytt selvbilde starter med at du legger det inn den ideelle utgaven av deg selv i fantasien din og – viktig – lever som om dette er sannheten! Dyer vet at de fem sansene vil protestere og forsøke å overbevise oss om at fantasien og alt den rommer kun er en illusjon, altså ren innbilning. Han understreker betydningen av å gi sansene fri av og til og forestille seg at det vi ønsker allerede er her – før det er manifestert i fast form i sansenes verden. Han minner oss om at alt som eksisterer omkring oss, i utgangspunktet var en tanke i ett enkelt menneskes fantasi. Nettopp her ligger den store erkjennelsen: For at noe skal komme inn i denne verden i konkret form, må det legges inn i fantasien. Uten fantasien som utgangspunkt for fremtidige skaperverk, stopper skapelsesprosessen opp.

Mer enn ønsketenkning
Det er et gjennomgående tema i boken at fantasien er kilden til alt det som ennå ikke har manifestert seg. Hvis vi kun holder oss til det sansene forteller er vår virkelighet, skaper vi en barriere som hindrer fantasien i å frembringe det vi måtte ønske. Når fantasien fanger opp en intensjon om å manifestere, igangsettes skapelsesprosessen. Det å bruke fantasien som et middel til virkeliggjøring av ønsker krever imidlertid større intensitet enn bare å bedrive litt ønsketenkning i ny og ne, sier Dyer. Hos de aller fleste står gamle vaner og atferdsmønstre i veien. Vi er vant med å tenke mer på fortidens problemer og kommende bekymringer enn på positive ønsker, og må ”avvennes”.

Fyll aldri fantasien med tanker du ikke ønsker å materialisere, sier Dyer, og la aldri fantasien bli forurenset av tanker om hvordan livet var før. Selv om vi ennå ikke har opplevd den magien som skjer når det ikke-eksisterende dukker opp i hverdagen, er det ingen grunn til å forgifte fantasien mens vi venter på bedre tider med de samme tankene som har ført oss dit vi er.

Lev ut din fantasi nå!
”Lev i følelsen av å være den du ønsker å være, og den skal du bli.” Dette er en grunnleggende læresetning i Fra ønske til virkelighet. Bli bevisst på følelsenes betydning og den avgjørende rollen de spiller når det gjelder å lede deg fra å være en som kun har ønsker til å bli en som opplever ønskene sine her og nå. I det øyeblikket det underbevisste sinnet mottar et følelsesinntrykk, går det til handling og utarbeider sine uttrykksmåter.

Helt fra Dyer fikk diagnosen leukemi for et par år siden har han levd som han lærer. Han legger inn i fantasien en fast overbevisning om at han er sterk og fullkomment frisk. Som han sier: Fantasien er en personlig sak, i den kan man legge inn det man selv måtte ønske, uavhengig av hva de fem sansene – og velmenende mennesker – måtte mene. Selv lever han ut fra bevisstheten om at han er sterk og frisk. Han kommuniserer med kroppen sin og dveler ikke ved forestillingen om at han skulle være syk og svak. Han mediterer over styrke og helse, og inngir hele sitt vesen med kjærlighet og takknemlighet for nået, og lever som om dette er virkeligheten. Han forteller at han behandler leukemidiagnosen som en healinginformasjon som er blitt gitt ham, ikke som en sykdom. Så opplever han også det mirakelet det er å faktisk være sterk i en slik situasjon, å ha overskudd til blant annet å trene daglig.

Mens du sover …
Når vi sover, forlater det bevisste sinnet de fem sansenes verden og smelter sammen med det underbevisste sinnet. Det underbevisste sinnet har ingen ønsker om å forandre det bevisste sinnets overbevisninger og følelser. Det responderer ganske enkelt på det som blir programmert inn i det. Legg deg derfor aldri til å sove i opprørt tilstand eller når du er urolig over eller bekymret for noe, uansett hvor viktig det kan synes å være, sier Dyer. Det spiller nemlig ingen rolle for underbevisstheten om det du tror på er skadelig, moralsk, godt, ille eller likegyldig. Den vil lojalt gå til arbeid ut fra det du tror på, og forsyne deg med erfaringer og synkrone hendelser som setter form på det du har lagt inn i som en programmering. Bruk derfor de dyrebare øyeblikkene før du sovner til å sette deg inn i den situasjonen du ønsker, føl den, kjenn den i kroppen, som om ønsket ditt allerede var oppfylt.

Like før du sovner, gjør du som følger: Stil deg spørsmålet: Hvis ønskene mine hadde vært virkeliggjort, hvordan ville jeg ha følt det i kroppen akkurat her, akkurat nå? Bli i denne tanken til du kjenner at kroppen fylles av denne følelsen. Du synes kanskje det høres litt for enkelt ut, men Dyer hevder at dette er et effektivt programmeringsverktøy for å omskolere det underbevisste sinnet til å fungere ut fra det vi har en intensjon om å manifestere i stedet for ut fra det vi bekymrer oss for, er sinte eller engstelige for.

Hvis det underbevisste sinnet mottar din overbevisning om at du har penger, vil du ha penger. Hvis det mottar din faste overbevisning om at du er lykkelig, frisk, tilfreds og klok eller andre erklæringer som er lastet ned med overbevisning, vil det bringe dette inn i din fysiske virkelighet. Dyer understreker at vi alle er ett med det ene universelle gudskraften som aldri sover, og som virker for oss mens det bevisste sinnet slumrer.

Føl at det er sant!
Dyer understreker gjentatte ganger betydningen av å kjenne i kroppen hvordan det vil føles når det vi ønsker er materialisert før det faktisk har skjedd. I boken gir han en rekke eksempler på at han ved å være i denne behagelige tilstanden, ved virkelig å kjenne den i kroppen, har omprogrammert det underbevisste sinnet sitt slik at det er kommet i harmoni med det uendelig velstående universelle underbevisste sinnet der all manifestering har sin opprinnelse, og derfra har gjort sine ønsker til virkelighet.

Er du blant dem som tenker at ”en vakker dag skal alt bli så meget bedre”? Ikke gjør det. Tenk at det allerede er slik. Å ønske å tiltrekke seg livets goder er ensbetydende med å programmere det underbevisste sinnet til å servere oss erfaringer som samsvarer med denne følelsen, sier Dyer. Da projiserer vi en mangeltilstand, og vil motta et helt skred av tanker og forestillinger omkring intensjonen om en bedre tilværelse, men neppe en materialisering av den ønskede virkeligheten. Lev alltid ut fra følelsen av å være velstående, frisk, tilfreds, glad, eller hva du måtte ønske. Da kommer det til deg.

”Manifestering er en åndelig øvelse. Derfor trosser den logikk, fakta, tidligere erfaring, vitenskapelige bevis og alle former for objektive meninger.” Wayne W. Dyer

Til toppen

Flere bøker av Wayne W. Dyer:

Utdrag

Tenk tanker som: Jeg er frisk, jeg er sterk, jeg er velstående og jeg har en jobb; legg dem inn i fantasien din, og opparbeid følelsen av at ønsket er virkeliggjort. Hvis du kan oppleve følelsen av kjærlighet, glede, løftet stemning, fred og lykke i kroppen – det gjelder også om følelsene dine skulle være selvmotsigende – vil underbevisstheten din registrere følelsene. Neville er helt klar når det gjelder dette: ”For å inngi underbevisstheten den ønskede tilstanden, må du anta den følelsen du ville hatt om du allerede hadde fått realisert ønsket ditt.”

Å føle en hvilken som helst tilstand du ønsker å oppnå, er den opplevelsen som vil preges inn i underbevisstheten. Jeg vender meg nok en gang til Neville som sier: ”Underbevisstheten er skapelsens livmor. Gjennom menneskets følelse trekker den ideen inn i seg. Den forandrer aldri ideen den har mottatt, og gir den alltid form.” Gir den alltid form – noe som innebærer at du må begynne å programmere det underbevisste sinnet ditt, som da vil overta mye på samme måte som mitt sinn gjorde da jeg snøret på meg skøytene mine uten noen form for tilskyndelser fra det tenkende eller bevisste sinnet mitt, til tross for 40 års pause.

Det underbevisste sinnet aksepterer som sannhet det du føler er sant. Følelsene dine bestemmer virkeligheten din fordi de er preget inn i underbevisstheten. Bevisst å føle seg håpløs og pleie denne forestillingen i fantasien med enda flere fantasifulle følelser omkring håpløshet, vil inngi det underbevisste sinnet med forestillingen om mislykkethet. Som en konsekvens vil det ene universelle underbevisste sinnet by på hendelser som vil stemme overens med det du har følt er sant. Husk at det underbevisste sinnet er upersonlig og ikke selektivt. Det er ikke i stand til å skille mellom det du føler som resultat av dine daglige livserfaringer og det du føler som resultat av det du har lagt inn i fantasien din som et fremtidig ønske.

Hvis du legger mislykkethetens frø inn i underbevisstheten og nærer det med å føle deg mislykket, vil det gjenskape mislykkethet. Hvis du planter sykdommens frø i det underbevisste sinnet ditt ved å føle på denne måten i kroppen, vil det forsterke sykdom i deg. Hvis du planter elendighetens frø i ditt underbevisste sinn ved å føle deg elendig, vil det rendyrke og produsere elendighet for deg. Dette er årsaken til at det er så altoverskyggende avgjørende at du begynner å føle i kroppen det du ønsker å manifestere i tilværelsen. Uansett hva du ønsker å manifestere, knytter du en kjærlighetsfølelse til det og preger denne følelsen inn i det universelle underbevisste sinnet – som da vil gjøre resten.

Hvis du søker i det ytre det du ikke er villig eller i stand til å føle i det indre, søker du forgjeves. Du oppnår det du er – ikke bare det du ønsker. Anta den følelsen du ville hatt når ønsket er oppfylt. Ettersom du da opplever det, er det dette som vil manifestere seg for deg. Det underbevisste sinnet skaper nøyaktig det du tror på og kan føle i kroppen.

Til toppen

Om forfatter Wayne W. Dyer

Wayne W. Dyer er en internasjonalt anerkjent forfatter og foredragsholder innenfor selvutvikling med over 30 bøker bak seg hvorav flere er utgitt på norsk, blant annet Inspirasjonens stemme og Ingen flere unnskyldninger!
www.drwaynedyer.com

Til toppen