Fra svimmelhet til balanse (Heftet)

vestibulære sykdommer

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 272
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245012279
Kategori: Fysioterapi
Omtale Fra svimmelhet til balanse
Fra svimmelhet til balanse handler om balansesystemet, sykdommer i balanseorganet og hvordan mestre vestibulære sykdommer. Det er anslått at sykdommene koster det offentlige rundt 500 millioner kroner i året. Konsekvensene er store for de som rammes, både sosialt og yrkesmessig, og mange opplever redusert livskvalitet. Ifølge Nasjonal kompetansetjeneste for vestibulære sykdommer er det generell mangel på kunnskap, lang ventetid for å bli undersøkt, liten kapasitet og store geografiske forskjeller når det gjelder behandling og rehabilitering.
Boken formidler kunnskaper og erfaringer innen undersøkelse, diagnostisering og behandling/rehabilitering. Den er godt illustrert og inneholder mange kliniske eksempler, aktuelle undersøkelser, behandlingsformer og øvelser. Forfatterne belyser problematikken fra flere ulike perspektiver.
Målgruppen er helsefagstudenter og klinikere i kommune- og spesialisthelsetjenesten.

Kjersti Wilhelmsen (Høgskulen på Vestlandet), Anne-Lise Tamber (OsloMet) og Anne Kari Skøien (Høgskulen på Vestlandet) er alle erfarne fysioterapeuter og tidligere vitenskapelige ansatte ved landets største undervisningsinstitusjoner innen fysioterapi.

Til toppen