Fremtidskoden (Heftet)

Går tiden fremover, eller er det bare noe vi tror? Påvirkes nåtiden av oss selv i en fremtidig versjon? Er tidsreiser mulig?

Forfatter:

og

Ole Gorseth Augestad (Oversetter)

Vår erfaring av tid er i endring. Årsak og virkning «oppfører seg» annerledes enn tidligere, og vi opplever en ny form for visshet, som ikke kan forklares med fornuften. Innholdsrik, praktisk verktøykasse som utfordrer alt du trodde du visste om tid.

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Premonition Code
Oversatt av: Augestad, Ole Gorseth
ISBN/EAN: 9788202622466
Omtale Fremtidskoden

Fornemmelser for fremtiden

Tenk om vi kunne bruke informasjon fra fremtiden som hjelp til å gjøre rette valg i nåtiden, og slik endre vårt eget liv og livet på kloden til det bedre …

Av Anne-Line Henriksen 

Det er mulig, sier forfatterne av Fremtidskoden. Nøkkelen som åpner døren til fremtiden, heter klarsyn. Evnen har du allerede, men du trenger antakelig å øve den opp. Blant annet ved å utvikle intuisjonen din. For reisen inn i fremtiden begynner innenfra og går utover. Da ligger det en spennende reise foran deg, en reise innover til fremtiden! 

Hva er hva?
Er forutanelser og klarsyn det samme, eller er det en forskjell? Og hva med klarsynt og synsk? Og clairvoyance? Det samme alt sammen? Hva er egentlig déjà vu (fransk for allerede sett) – det samme som klarsyn? Det er lett å bli forvirret … Forfatterne behandler innsiktsfullt de fleste kjente variantene av det å ha kontakt med andre aspekter av tid, men knytter først og fremst evnen klarsyn/klarsynthet til det å se inn i fremtiden.

Fenomenet klarsynthet er relativt kjent og vitner om at dette livet inneholder mer enn det vi ser med våre fysiske øyne. Eller tror på, eller forestiller oss. Klarsynthet handler ikke om at fremtiden er «der ute», men at fremtiden lever inne i oss. I en slags føreksistens i kroppene våre, i sansene, følelsene, tankene og bevisstheten. Med andre ord: Svarene vi leter etter og den fremtiden vi håper på, er allerede der inne i oss, og venter på at vi skal oppdage den! 

I boken gir Julia og Theresa deg et vitenskapelig inspirert treningsprogram som vil kunne lære deg å fornemme fremtiden med en viss grad av nøyaktighet. De viser deg hvordan ulike personlighetstyper henger sammen med potensial for klarsyn og de gir deg verktøy, øvelser og teknikker slik at du kan utvikle det de kaller et kontrollert klarsyn.

Tilbake til fremtiden
Forutanelser er et annet «mysterium» knyttet til tid. Forutanelser er ikke vanlige drømmer, innfall eller tilfeldigheter. Forutanelser kan fungere som påminnelser om at noe ved oss antakelig eksisterer utenfor tid og rom. Boken inneholder mange spennende historier om erfaringer med forutanelser, ikke bare fra ikke-vitenskapelige personer. Julia har oppdaget at når forskere snakker med henne alene, kommer de med sine egne historier om klarsyn. «Vanligvis er de faktisk ganske ivrige etter å dele og få høre min mening,» sier hun, «selv om øynene deres gjerne flakker til høyre og venstre for å forsikre seg om at ingen overhører dem …»

Blant forskerne er det stor uenighet om hvordan tidsstrømmen fungerer, og hvordan eller hvorvidt én ting fører til en annen. At den hverdagslige følelsen av at fremtiden ikke har noen påvirkning på nåtiden, er imidlertid ikke nødvendigvis riktig. At «det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder», som humoristen Fredrik Stabel uttrykte det, har menneskene alltid visst. Og vi har til alle tider oppsøkt profeter og orakler for deres forutsigelser. Noen spåmenn mente at fremtiden var fastlagt, mens andre trodde at den kunne endres av valg man tok i nåtid, altså gjennom fri vilje. Diskusjonen fortsetter mellom dagens forskere, selv om de fleste mener at fremtiden egentlig er et utvalg av muligheter med ulik sannsynlighet for å inntreffe.

Tidsreiser
Science fiction eller mulig? Mentale tidsreiser (bruk av sinnet for å få kontrollerbar informasjon om hendelser i fortid eller fremtid som er ukjente i nåtiden) ved hjelp av et utviklet klarsyn, vil du kunne lære gjennom øvelsene i boken. Når det gjelder fysiske tidsreiser, gjerne kalt teleportering, så sier forfatterne at «vitenskapen vet at kvantepartikler deler informasjon med fortiden og fremtiden. Teleportere, sende nok informasjon om en kvantepartikkel fra ett sted til et annet slik at partikkelen kan gjenskapes komplett et annet sted, er en utvikling som snart vil være her (hold øye med den!), for de grunnleggende elementene finnes allerede: en aksept av at kvantepartikler kan være sammenvevd i tid. En ‘tidsmaskin’ for mennesker finnes ikke akkurat nå (2019). Men vi har alle brikkene i puslespillet, og det er vanskelig å tro at vi ikke skal bli i stand til å kombinere dem, spesielt hvis vi blir motivert av å føle fremtiden og oppdage at det ligger store katastrofer der som ville kunne avverges gjennom presis bruk av mentale og fysiske tidsreiser.»

I høyere kontakt
Ditt høyere selv og ditt bevisste sinn bør selv begynne å jobbe sammen før du begynner å utføre din første øvelse i kontrollert klarsyn. Det kan du avhjelpe ved å legge merke til spontane klarsynte hendelser og innsikter. Dette er både lett og viktig. Forplikt deg til daglig å skrive ned (eller ta opptak av) følgende tre ting: Drømmer og alle hendelser de synes å forutse. Opplevelser med forutanelser. Sterke impulser eller innsikter knyttet til fremtidige hendelser. Dette vil lære deg å skille mellom drømmer, opplevelser, impulser og innsikter som faktisk presist forutser fremtidige hendelser, og de som ikke gjør det. Og like viktig: Du forteller ditt høyere selv at du helt seriøst ønsker å begynne å lytte til hva det har å si til deg – du forbedrer kommunikasjonskanalen mellom dere. Husk at jo mer ditt høyere selv erfarer at du tar det på alvor, desto mer vil ditt høyere selv ønske å samarbeide med deg.

Om tid og kjærlighet
Du har kanskje hørt om, eller kanskje selv opplevd, andre psykiske ferdigheter som telepati (to sinn som deler informasjon) og psykokinese (å endre eller bevege ting i den fysiske verden ved kun å bruke tankens kraft). Theresa Cheung forteller at hun gjennom hele livet har fått tilgang på dagligdags informasjon før hun egentlig skulle kjenne til den. Eksempelvis var en av favorittlekene på skolen å gjette hvilke tall mattelæreren kom til å bruke som eksempel på tavla, eller å gjette ordene på gloseprøven før klassen fikk prøven. Hun fikk ikke alltid rett, men rett nok til å fortsette å leke disse lekene. Det tok henne ytterligere ti år med undersøkelser, forskning, tanker og drømmer å forstå hvordan det å ta tak i tidens mysterier får mennesker til å endre livene sine til det bedre. Til å oppleve mer kjærlighet og omsorg for seg selv og hverandre.

Forbindelsen er som følger: Når du erkjenner hvor forbundet du er med deg selv i fortid og fremtid, er kjærligheten det eneste svaret. Kjærlighet til deg selv, til alt du har gjort selv om du ikke har forstått hvorfor – bare for senere å forstå hensikten – og til alle hendelser som skal finne sted i fremtiden, mens du beveger deg mot det som uunngåelig roper på deg. Og dette omfatter kjærligheten til andre mennesker, slik du ser deres ord og handlinger være forbundet med deres egne livsreiser, kallet på av deres egne fremtider, uten at det har noe med deg eller din egenverdi å gjøre. Ved å utvikle klarsyn vil du antakelig skape større empati for deg selv og for andre. Noen kjennetegn for klarsynte, er: respekt for det ukjente; etisk bruk av klarsynet; presisjon i bruken av klarsynet; omsorg for seg selv og andre; sannferdighet i arbeidet. 

Forfatterne er som du sikkert har forstått innom mange spennende tidsrelaterte temaer!  De deler fascinerende tankesprang og gir deg konkrete metoder for å nærme deg mysteriet tid – som først og fremst trene opp dine klarsynte evner, selve startmotoren for indre reiser til fremtiden. God reise!

Til toppen

Flere bøker av Theresa Cheung og Julia Mossbridge:

Om forfatter Theresa Cheung

Theresa Cheung er teolog og filolog av utdannelse og født inn i en familie av klarsynte. Hun har viet livet sitt til studier av det uforklarlige og til å skrive bøker som skal øke vår bevissthet om potensialet som ligger i oss og i verden rundt oss. Hun har tidligere utgitt 21 livsendrende ritualer.

Julia Mossbridge er professor i kognitiv nevrologi og eksperimentell psykolog. I vitenskapelige kretser er hun kjent for sin forskning på klarsyn og tidsrelaterte temaer. Hun er til tilknyttet Institute of Noetic Sciences i SJEKK

Til toppen