Frigjør forfedrenes karma (Heftet)

Om å heale din families fortid

Forfatter:

Lisbeth Lyngaas (Oversetter)

Bytt ut din karmiske bagasje med en som tjener deg - og dine forfedre - bedre!

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Healing Ancestral Karma
Oversatt av: Lyngaas, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202515713
Omtale Frigjør forfedrenes karma

Slekt skal følge slekters gang?

Nei. Forfedrenes karma kan forvandles og helbredes! Deres prøvelser er ikke nedlagt i deg én gang for alle.

Av Kari Kahrs

Steven Farmer er en brobygger mellom fortid og nåtid, mellom forfedrene og oss. Han er sjamanhealer og formidler ut fra sitt ståsted i livet, men understreker at kontakten med forfedrene verken forutsetter at man er sjaman eller spesielt opptatt av sjamanisme. Hvem som helst, uansett livssyn, vil ha glede og nytte av kunnskapen og metodene han presenterer i Frigjør forfedrenes karma.

 

Hva er egentlig karma?

Det eksisterer mange forståelser av karma. Noen ser det som straff eller belønning i dette livet for ens handlinger i tidligere liv. Steven Farmer forstår imidlertid karma som et emosjonelt avtrykk i eteren, som forblir tilknyttet personens energi etter at hans eller hennes tid på jorden er over. Du er energetisk forbundet til dine slektninger, levende som døde, og vil dermed kunne overta og videreføre den energien som oppstår og forblir når en negativ følelsesopplevelse ikke blir forvandlet til en positiv erkjennelse i løpet av et levd liv. Tung, mørk og veksthemmende energi blir den avdødes utilsiktede arv til sine etterkommere … En arv ingen av oss ønsker, men vanskelig kan frasi oss med mindre vi foretar oss noe som kan forløse karmaet, sette det fri ved å omforme det til lys og kjærlighet. Frigjør forfedrenes karma inneholder en lang rekke øvelser og ritualer for nettopp dette. Ikke bare frigjør du deg og dine etterkommere, men også dine forfedre fra deres nedarvede så vel som «selvpåførte» karma. Du rydder med andre ord virkelig opp i rekkene!

 

Veiledning, beskyttelse og healing fra forfedrene

Dine forfedre kan hjelpe deg med å lindre lidelse slik at du kan ferdes med større letthet og tillit på din egen livsvei. Når vi åpner oss for å ta imot budskap fra forfedrene, vil vi oppdage at de kan undervise oss, veilede oss, beskytte oss og hjelpe oss. Farmer forteller også hvordan vi kan hjelpe dem. Man kan spørre seg om de, som vi må anta har funnet veien til et bedre sted, trenger hjelp. Farmer kan fortelle at når noen går over i den åndelige verden, kan han eller hun fortsatt bære med seg rester av følelsesmessige, mentale og fysiske sår som vedkommende pådro seg i sitt jordiske liv, og som ikke ble helbredet den gangen. Ved hjelp av de rette metodene kan vi bidra til å helbrede våre forfedres sjelesår slik at de kan fortsette sin videre utvikling uten disse byrdene. Når dette skjer, vil vi oppdage at det kan ha en positiv innvirkning ikke bare på oss selv, men også på våre etterkommere, slik at senere generasjoner ikke lenger viderefører dysfunksjonelle familiemønstre.

 

Alle bak deg er i deg

Teller vi ti generasjoner tilbake, finner vi 1024 forfedre som er direkte beslektet med oss. Går vi tjue generasjoner tilbake, har vi 1 048 576 forfedre å hente støtte fra. Går vi langt nok tilbake, sier Farmer, har vi alle en felles slektslinje. Litt å tenke på! Både gamle og moderne sjamanske og innfødte kulturer, og enkelte moderne kulturer, innlemmer helt naturlig forfedrene i sin åndelige praksis og tro. I Frigjør forfedrenes karma finner vi eksempler på hvordan ulike kulturer forholder seg til forfedrene sine, og hvordan disse samvittighetsfullt blir regnet med og vevd inn i dagliglivet, eksempler som viser at livet berikes når vi utvikler et dypere forhold til våre forfedre.

 

Berikende kontakt

Det er stor variasjon i hvordan ulike kulturer verden over betrakter sine forfedre, men det finnes noen fellestrekk: Det finnes et annet rike der forfedre og andre åndelige vesener holder til. Forfedrene forblir aktive deltakere i livet til sine etterkommere, de bidrar til å holde familietradisjoner i live, og de beskytter familien sin. For å fortsette å motta forfedrenes dyrebare «gaver» er det viktig å hedre dem med offergaver. I mange kulturer fungerer forfedrene som bindeledd mellom oss mennesker og et høyere vesen; blir forfedrene ignorert, kan de skape problemer. En vanlig oppfatning er at forfedrene i livet etter døden har tilegnet seg et større åndelig perspektiv og en høyere innsikt, men at de kan ha tatt med seg enkelte særegenheter, krenkelser som ikke er blitt leget, og karaktertrekk fra livet på jorden inn i etterlivet. Derfor kan de ha behov for vår hjelp til å helbrede sine emosjonelle sår. De kan gjøre mye for vårt velvære, og vi kan lette deres tilværelse.

 

I vår vestlige kultur ser vi i stor grad bort fra at det kan være både mulig og gunstig å utvikle et sterkere og dypere forhold til dem som har gått før oss, men det er aldri for sent å begynne å kalle på forfedrene for å få veiledning, undervisning og healing.

 

Hvordan virker kontakten?

Det finnes fire grunnleggende måter vi kan motta informasjon på, fra våre forfedre: visuelt, auditivt, kinestetisk og kognitivt. Er det enkelt for deg å mane frem bilder når du lukker øynene? I så fall er trolig den visuelle måten den mest kraftfulle for deg. Mange som er sterkt visuelle, forteller at forfedrene viser seg for dem i form av et holografisk bilde. Hører du det Farmer kaller hvisking i øret eller lyder og samtaler i dine ytre omgivelsene, ligger den auditive måten antakelig for deg. Kinestesi innebærer at man kjenner fornemmelser i kroppen og gjerne merker følelsene som ledsager dem. Enkelte kan også kjenne lukter som ikke har noen åpenbar kilde i det fysiske. Det kan dukke opp indre bilder, eller man kan høre utsagn for sitt indre øre. Den kognitive måten går ut på at man får en sterk følelse av «noe», eller at man «bare vet». Vi kan også få en viktig åpenbaring under meditasjon, en kreativ løsning på en problem vi lenge har grublet over – takket være våre forfedre.

 

Vi er alle i stand til å fungere som medium for personer vi har en hjerteforbindelse til, selv om vi ikke har evnen til å fungere som medium for andre. Steven Farmer gir deg mange eksempler på personer som har hatt direkte kontakt med sine forfedre uten hjelp fra profesjonelle medier. I Frigjør forfedrenes karma lærer han deg å gjøre det samme.

Til toppen

Andre utgaver

Frigjør forfedrenes karma
Bokmål Ebok 2016
Utdrag

Konen min har flere ganger hatt kontakt med forfedre sine, som dette uventede besøket av farmoren hennes:

 

Min farmor døde i november 2004. Vi kom ikke særlig godt overens mens hun var i live. Hun var en tøff dame med et urokkelig standpunkt når det gjaldt respekt og offer. Jeg var nok litt for avslappet for henne. Valgene hennes i livet gjenspeilte de stivbente overbevisningene hennes. Hun giftet seg og fikk ett barn (faren min), og da ekteskapet gikk over styr, giftet hun seg aldri igjen. Hun hadde ikke engang noen kjæreste. Hun sluttet aldri å være glad i mannen sin, bestefar, og hun konsentrerte hele livet sitt om å oppdra sønnen. Hun arbeidet hardt i ulike jobber for å klare det, og av og til fikk hun bare så vidt endene til å møtes. Jeg tenkte alltid at hun var en ulykkelig, ensom og nokså gretten dame. Så hver gang far insisterte på at vi skulle besøke henne, protesterte jeg. Det var bare ikke noe koselig.

 

Jeg ble derfor ganske overrasket da ånden hennes kom på besøk kort tid etter min egen skilsmisse i 2007. Det var en følelsesmessig tung tid for meg. Jeg var ulykkelig og følte at jeg hadde mislyktes i ekteskapet. Dessuten var jeg knust ved tanken på at barna mine ville være ofre for et ødelagt hjem, og at de måtte veksle mellom å bo på to steder. Drømmen min om et ekte parforhold var også knust, og jeg satt igjen med en følelse av svært lite fasthet. Jeg hadde heldigvis de to småjentene mine. De holdt meg gående.

 

I den perioden brukte jeg uvanlig mye tid på meditasjon, bearbeiding, intuitive lesninger og tarottolkning. Jeg gikk også mye til healing og tok timer i terapi. Jeg gjorde alt jeg kunne for å håndtere situasjonen og bearbeide den fra et sunt og åndelig perspektiv. Jeg forsøkte å unngå selvmedlidenhet, bebreidelser eller sinne. Noen dager klarte jeg det. Under en av disse meditative dagene kom farmor uventet på besøk. Jeg har hele tiden kontakt med mitt høyere selv, men jeg hadde aldri hatt besøk av en slektning fra den andre siden. Jeg gjenkjente henne fordi det luktet traktekaffe da hun kom, og det er noe jeg bare forbinder med besøk hjemme hos henne. Da jeg skjønte at det var henne, forsvant lukten, som om hun var tilfreds over å ha fått kontakt. Så begynte hun på budskapet sitt.

 

Farmor begynte å snakke til meg om familiens karma. Hun innså at hun hadde bestemt seg for at hun ikke skulle slippe til kjærligheten igjen, etter at hun var blitt så såret i det første ekteskapet. Dette gjorde hun i et forsøk på å beskytte seg selv. I stedet utviklet det seg til en streng kjærlighet som var basert på kritikk, sarkasmer og kjefting. Det var en slags lettelse for meg at hun innrømte det, siden dette nettopp var grunnen til jeg ikke hadde hatt lyst til å dra på besøk! Hun lot meg få vite at hun var der som en alliert for å ledsage meg gjennom denne vanskelige tiden, og hjelpe meg til å bryte familiekarmaet med ikke å slippe til kjærligheten. Hun bønnfalt meg om at jeg ikke skulle gjøre den samme tabben som hun hadde gjort. Nå som hun befant seg på den andre siden, innså hun at dette valget ikke hadde vært godt for henne. I stedet hadde det lagt en demper på det som kunne ha vært et lykkeligere og mer kjærlig liv.

           

Hun påpekte også at jeg hadde holdt tilbake kjærligheten i mitt eget ekteskap, og det gjorde meg vondt å høre. Jeg hadde sluppet til eksmannen min i en viss grad, men aldri helt, og jeg hadde brukt en god del av tiden på å være kritisk. En av de vanlige kommentarene mine hadde vært: «La oss ikke bli for sentimentale.» Det var ikke hyggelig å få belyst dette aspektet, men det var nødvendig for at jeg skulle bli helbredet.

 

Det var en stor opplevelse at farmor dukket opp for meg på den måten. Jeg snakker med henne av og til nå, og minnene om en bitter og kritisk tøffing har endret seg. Jeg har nå gode minner om styrken hennes og den intense kjærligheten som hun nektet å dele på grunn av frykt. Jeg har et hyggelig minne om at hun skrelte og delte opp epler for meg, for jeg likte ikke skallet. Dette var én måte hun viste kjærlighet på, ved å gjøre ting for dem hun brydde seg om i livet.

Til toppen

Om forfatter Steven D. Farmer

Steven Farmer er psykoterapeut, sjaman og sjelehealer, og en etterspurt foredragsholder. Han har utgitt flere populære bøker og orakelkort, blant andre Sacred Ceremony, Animal Spirit Guides, Jordens magiske språk, Earth Magic Oracle Cards og Children’s Spirit Animal Cards. Han holder kurs om dyreånder, jordmagi, sjamanisme og jordsentrert åndelighet, og tilbyr private konsultasjoner i sjamanhealing og avlesninger enten personlig eller via telefon eller Skype. Han og familien er bosatt i California.

www.EarthMagic.net.

Til toppen