Fru Timians beste sommermat (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202449841
Kategori: Mat og drikke
Omtale Fru Timians beste sommermat

En smak av sol!

Den aller beste sommermaten

Marit Røttingsnes Westlie alias den populære matbloggeren Fru Timian serverer sommerrettene som passer til late dager, lune kvelder, piknik og strandliv: nystekte rundstykker, grillet laks og makrell, lammecarré med tzatziki, spinatpai med fetaost, og en drøm av en rabarbrapai - for ikke å snakke om terten med plommer og nektariner …

Ujålet, ukomplisert og begeistret om Sommermat med stor S til hverdags og sommerfest!

Til toppen

Utdrag

Fra bokens forord av Marit Røttingsnes Westlie:

Jeg elsker sommeren!
Jeg elsker å ta med meg tekoppen og sette meg med avisa rett utenfor kjøkkendøra om morgenen. Jeg elsker å høre ungene som løper og leker i gata, og lukten fra naboen som akkurat har fyrt opp grillen. Ja, jeg elsker til og med å høre kappsaga til naboen som pusser opp en søndag formiddag – bare sola skinner.

For oss som holder til så langt mot nord, tenker jeg at sommeren er livsviktig. Vi trenger å samle opp den energien som kreves for å bo i dette landet. Jeg merker i alle fall at når sommeren byr på solrike dager, lange, lyse kvelder og natur i knallfarger, fylles kroppen av en virkelyst jeg drar med meg når høsten og vinteren kommer.

Oppvokst som jeg er i Trøndelag, er jeg ikke bortskjemt med solskinnsdager. Det var vel derfor hvert eneste streif av varme ble feiret med utilslørt begeistring. Særlig de dagene sola fant det for godt å dukke opp, på tross av at meteorologen hadde lovet oss regn. Vi kastet oss rundt og hentet opp kjøtt fra fryseren, tinte det så fort det lot seg gjøre i kaldt vannbad, og fyrte opp grillen. Så fikk vi heller dra alt utstyret inn i garasjen igjen om det viste seg at værmannen likevel hadde varslet riktig.

Mitt store ønske for denne boka er at min begeistring for sommeren, dens farger, lukter og smaker, skal synes på hver side. Lykkefølelsen som strømmer gjennom kroppen når jeg kan sette tennene i årets første norske jordbær eller legge en hel, sitronfylt makrell på grillen. Gleden ved å spise tomater som smaker nesten som sukkertøy, og ved å ha sommerfest i hagen, selv om vi aldri er sikre på været når festdagen kommer. Det er en fryd, alt sammen.

Til toppen