Gjennom kjærlighetens øyne (Innbundet)

Bevissthetsreiser med naturånden Pan

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Through The Eyes Of Love
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202331276
Omtale Gjennom kjærlighetens øyne

Pan som læremester

For meg har Pan vært en luring av en naturånd med bukkehorn, kropp som er halvt mann, halvt geit, og alltid medbringende sin lille panfløyte som han spiller sine lokkende toner på. Nå er jeg imidlertid i tvil. Michael J. Roads presenterer nemlig et ganske annet bilde av denne skapningen som er hans faste følgesvenn og læremester. Pan har fortalt ham at naturen er den metafysiske og fysiske representasjonen av hans egentlige jeg, at han er selve naturens ånd, et lysvesen.

'Jeg er kjærlighet. Jeg er et uttrykk for den kjærligheten som manifesterer seg som naturen, og naturen er et metafysisk og fysisk vitnesbyrd om og uttrykk for den kjærligheten jeg er.'

Det er mer enn tjue år siden Roads skrev om sine oversanselige opplevelser i naturen. I hele denne tiden har Pan vært hans læremester og følgesvenn. Gjennom kjærlighetens øyne handler om å se livet på en ny og annerledes måte. Boken er bygget opp som en tosidig reise. Det ene aspektet av reisen beskriver den opplevelsen og innsikten forfatteren har tilegnet seg om naturens og menneskehetens energimessige side. Det andre aspektet beskriver hans helt personlige reise gjennom sorg og tap under veiledning av nettopp den personen han sørger over – hans avdøde kone Treenie.

Nytt møte med Pan
Michael J. Roads sitter ved guidesteinen han kjenner så godt. Sist – for mer enn tjue år siden – havnet han inni steinen da han la ut på en indre reise. Nå vet han hvordan han kan gi seg over til innflytelsen fra steinen i stedet for å gå inn i den. Fysisk sett sitter han i stolen sin med blikket rettet mot guidesteinen, metafysisk – i sin egen lysform – trer han inn i visjonen, inn i den andre verdenen. Han befinner seg i en vakker dal med en elv som snor seg gjennom landskapet. Det vokser trær på begge sider av elven, og hvert enkelt tre ser ut til å være både fysisk og oversanselig, men han ser at begge varianter består av ulike former for lys. Lys ser også ut til å være elvens essens. Det er som om vannet og lyset er ett. En indre stemme – Pans – oppfordrer ham til å stupe ut i elven, og Roads adlyder, han stuper gjennom sine begrensninger, og befinner seg i en ny virkelighet, en verden der fauner hopper og danser, gjennom hverandre og gjennom trestammene, lett og ubesværet. Og der kommer Pan mot ham, rett gjennom faunene, som om de ikke skulle ha vært der i det hele tatt. Roads befinner seg midt i det store mysteriet. Mysteriet som han beskriver og som han opplever på flere indre bevissthetsreiser, omfatter livets uendelighet som strekker seg langt utover den fysiske verden vi kjenner. Det kommer til uttrykk på oversanselige og flerdimensjonale plan som overskrider lineær tid, men som allikevel skjer parallelt med den fysiske, tredimensjonale, lineære opplevelsen som vi er fysisk forbundet med. På alle sine reiser til andre dimensjoner har han Pan, som er ubetinget kjærlighet og intelligens, som reisefølge.

Inn i ditt eget lyslegeme
Å reise i lyslegemet medfører at vi får en større åpenhet enn den som er tilgjengelig for oss under en normal, fysisk vandring. Man blir langt mer bevisst, og får større evne til å betrakte livet på dypere nivåer. Derfor sitter Roads gjerne i ro med lukkede øyne og vandrer omkring i sine egne landskap i lyslegemet sitt, mens den fysiske kroppen blir igjen i stolen. Naturlig nok får han ofte spørsmål om hvordan han gjør det. Har du lyst til å forsøke? Roads påstår at det bare handler om å konsentrere seg og gi slipp. Sett deg ned, lukk øynene og slapp av, og gi slipp på enhver tanke på identiteten din. I stedet for å forholde deg intellektuelt og emosjonelt til deg selv som en fysisk person, konsentrerer du deg om å forestille deg at du er et lysvesen. Så flytter du selvfølelsen din inn i det lyslegemet som du har visualisert og forestilt deg. Det er ikke visualiseringen og forestillingsevnen som skaper lyslegemet. De gjør det bare mulig for deg å flytte konsentrasjonen fra den fysiske kroppen til lyslegemet som allerede eksisterer, og fungere fra et høyere nivå av selvet. Denne prosessen plasserer deg i en endret bevissthetstilstand. I det lyslegemet du har forestilt deg, går du bort fra den fysiske kroppen din og trer inn i det rommet eller den tiden som tiltrekker deg mest. Med litt øvelse kommer det til et punkt der forestillingene og den overordnede virkeligheten smelter sammen. Det som da skjer, er ifølge Roads forskjellig fra person til person. Fungerer det? Ja, sier han, det fungerer av en meget enkel grunn: Vi er lysvesener, vi har et lyslegeme. Han påminner oss også om at hvis vi kun bruker våre fysiske, mentale og emosjonelle evner livet igjennom, lever vi i fornektelse av våre metafysiske talenter.

Kjærlighet
Gjennom kjærlighetens øyne er som tittelen antyder også en kjærlighetshistorie, trist, men også vakker. Forfatterens elskede Treenie døde brått i USA mens de to var på turné der. Omtrent ved midnatt den tredje kvelden etter at hun var gått over til den andre siden, fikk han kontakt med henne. Roads lå i sengen og gråt stille, da han med ett følte seg omgitt av kjærlighet og lys. Han ble oppmerksom på et lysvesen, og visste at det var Treenie. Hun kom som det sterke, flerdimensjonale lysvesenet han hadde oppfattet henne som, også da hun var i levende live.

Roads forteller at han både var og er svært sterkt følelsesmessig knyttet til Treenie. Etter førtiåtte års ekteskap var hun hele hans verden. De visste begge at det ikke var slik det burde være, men han hadde aldri maktet å gjøre noe med det. Begge var bevisst på at de hadde foretatt et veloverveid valg da de inkarnerte, men hans emosjonelle bånd til henne var blitt en hindring for hans livsmål og personlige vekst. I boken forteller han at Treenie forlot ham delvis for at han skulle få mulighet til å bli fri og oppfylle sin hensikt. Vi mennesker forvandler kjærligheten til følelser og knytter oss dermed til dem vi elsker, men sannheten er at kjærlighet er skapelsens energi – den er frihet, ikke en begrensende tilknytning. Hans følelsesmessige binding til Treenie hadde lagt restriksjoner på den veksten og det ytre uttrykket for kjærlighet som var ment å manifestere seg gjennom ham. Som han sier: 'Når kjærlighet er vår virkelighet – kjærlighet, ekte kjærlighet – kan man ikke unngå å gjøre den tilgjengelig for hele menneskeheten.'

Hvordan er egentlig livet på den andre siden?
Det er sannsynligvis et spørsmål mange har stilt seg, og i Gjennom kjærlighetens øyne avslører Treenie for sin mann at den virkeligheten vi skaper på jorden, fortsetter utover den fysiske døden. Det vil si at vi fortsetter å skape mer av det vi allerede gjør her. Mange vil fortsette i en jobb de misliker for å tjene til livets opphold, de vil fortsette å spise, bekymre seg, krangle, konkurrere, sove, og regulere livet etter den lineære tiden de er vant til. Den store forskjellen på der og her er at på jorden deler alle menneskelige uttrykk den samme virkeligheten, gode og omtenksomme mennesker befinner seg på samme sted som onde og kriminelle. På den andre siden er det annerledes. Tyver, kriminelle og grådige sjeler deler én virkelighet. Voldelige eksistenser, enten det er snakk om fysisk, mental eller emosjonell vold, lever i sin virkelighet. De som bare bryr seg om penger, rikdom og status, befinner seg i sin virkelighet, fortapt i sine egne illusjoner. Vennlige og omsorgsfulle sjeler lever i en virkelighet med andre vennlige og omsorgsfulle sjeler. Overalt finnes lysarbeidere som er rede til å hjelpe, men de kan bare gripe inn hvis de blir oppfordret til det. Treenie er lysarbeider.

Med aktiv hjelp både fra sin avdøde livsledsager Treenie og fra Pan er Michael J. Roads blitt en dreven reisende i livets mange virkeligheter. Han henter kunnskap og inspirasjon hos dem begge, og han er rik på jordisk livserfaring etter et langt liv i vår fysiske verden med stor interesse for og kjærlighet til naturen. For oss som søker og som kanskje trenger litt hjelp på veien videre, kan det være mye å hente fra Roads’ spesielle erfaringsverden.

Til toppen

Om forfatter Michael J. Roads

Forfatteromtale i faktaboksen på side 5 E07-11

Michael J. Roads er en begavet kunnskapsformidler som har nådd frem til mange med sitt kjærlighetsbudskap, og han er kjent for å vekke godhet og sannhet hos tilhørerne sine. Det har gått mer enn tjue år siden han skrev bestselgerne Talking with Nature og Journey Into Nature, som er oversatt til 14 språk. Gjennom kjærlighetens øyne er hans første bok på norsk. Han er bosatt i Queensland i Australia.
www.michaelroads.com

Til toppen