Gjennom lysmuren (Innbundet)

brevet til Eros

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 144
Forlag: Pensa
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293553007
Omtale Gjennom lysmuren

Moder jords ord

«Jeg hadde en ekstraordinær naturopplevelse som ga meg total innsikt i en ukjent del av naturen.»

På midten av 1980-tallet opplevde Bente Müller «å bli satt på Naturens egen skolebenk» som hun sier; det hun beskriver som en ukjent Intelligens kommuniserte med henne på et ukjent språk – «en genial, multi-dimensjonal billedlogikk som fikk meg til å se naturlovbaserte sammenhenger jeg aldri tidligere hadde sett.»

 

Boken skapte sensasjon da den kom ut i 1986, og ble utrolig nok en bestselger som gikk i hele 4 opplag! En som aldri tidligere hadde skrevet et ord hadde ført i pennen en tekst som fremla informasjon som møtte fysikerne der fysikerne lenge hadde stått fastlåst – ved lyshastighetens gåte (lysmuren). En heftig debatt som provoserte landets vitenskapelige, politiske og religiøse autoriteter, fulgte. Boken ble oppfattet som «farlig»; en politiker kalte forfatteren for en folkeforfører og kirken diskuterte hvordan man skulle forholde seg til bokens brysomme angrep på det patriarkalske gudsbildet. Tretti år senere er mye, men ikke alt, endret. I våre dager erfarer vi fortsatt at noens åndelig forankrede forståelse av virkeligheten provoserer andres eksistensgrunnlag.

 

Gjennom lysmuren grep svært mange i sin tid, «fordi vi alle bærer Naturens ur-minne […] om kunnskapen vi mangler,» sier forfatteren og sikter til den dype sannheten om vårt opphav i en balansert feminin-maskulin ur-kraft. Det er ikke tilfeldig at en ny generasjon nå våkner for det kanaliserte telegrammet fra kosmos («kosmogrammet») som i alt vesentlig er et poetisk og bilderikt utformet brev fra den oppstigende kvinnelige energien til den rådende mannlige («brev til Eros») om verdien av jevnbyrdig forening, og med det rette opp livstruende feiltenkning gjennom århundrer. «Når den åndsutviklende dynamikken i det historiske samspillet mellom Mann og Kvinne nå avdekkes, kan alt forstås på et nytt og høyere nivå.»

 

«…bringer en overraskende og reell mulighet til å bygge den forgjettede broen mellom spiritualitet og vitenskap.» Marianne Skaret, kjemi-ingerniør

Til toppen