God mat for kropp og helse (Heftet)

ernæringsarbeid for mennesker med utviklingshemming

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 242
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245023909
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale God mat for kropp og helse
God mat for kropp og helse legger vekt på den brede kompetansen som kreves for å lykkes i ernæringsarbeidet for mennesker med utviklingshemming, med kunnskap om ernæring og helse, diettbehandling, motivasjon og systematikk i arbeidet. Boken drøfter også regler og lover som regulerer arbeidet med å fremme god helse. Et eget kapittel har med ulike eksempler fra praksisfeltet. Hensikten med boken er å bidra til økt kvalitet i ernæringsarbeidet for personer med utviklingshemming.
Målgruppen er vernepleierstudenter og ansatte som arbeider med personer med utviklingshemming.
Marianne Nordstrøm er klinisk ernæringsfysiolog og ansatt på Frambu senter for sjeldne diagnoser og Enhet for medfødte og arvelige nevromuskulære tilstander, Oslo Universitetssykehus. Hun har doktorgrad fra 2015 på dette fagområdet og lang erfaring med undervisning og veiledning om ernæringsutfordringer ved sjeldne diagnoser.
Svein Olav Kolset er professor i ernæring ved Universitetet i Oslo. Han er også pappa og forfatter av boken «En sjelden kar - en fars beretning», om livet sammen med sønnen Torgeir, som har CHARGE syndrom. Han etablerte i 2014 fagnettverket «Ernæring for sårbare grupper» og er aktiv i forskning og formidling for å fremme ernæringsarbeid for personer med utviklingshemming.

Til toppen

Flere bøker av Marianne Nordstrøm og Svein Olav Kolset: