Håp ved demens og Alzheimers sykdom (Innbundet)

hva alle bør vite

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 246
Forlag: Lille måne
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283111798
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Håp ved demens og Alzheimers sykdom

Et dypdykk i demens

«Folk flest hører sjelden om de virkelige gjennombruddene i forståelsen av Alzheimers sykdom fordi de dominerende mediene og legestanden sjelden setter fokus på dem.»

Sier biolog, aktiv skribent og samfunnsdebattant Iver Mysterud, og fortsetter: «De store gjennombruddene handler nemlig ikke om medikamenter, men om faktorer innenfor miljø, livsstil og kosthold som er årsak eller bidragsyter til sykdomsutviklingen. Mange av faktorene er det mulig å gjøre noe med. Denne boken gir innsikt i årsaker til og tiltak mot kognitiv svekkelse og Alzheimers sykdom.»

Beregninger tyder på at mer enn 77 000 personer i Norge var demente i 2017, og tallet anslås å dobles frem mot 2040. Vi snakker om en demensbølge som helsevesenet vårt vil ha store utfordringer med å møte på forsvarlig og ønsket vis. Det jobbes selvsagt hardt for å utvikle medikamenter som kan avverge denne bølgen, men hittil har ikke forskerne lykkes utover å fremstille noe uhyre få, om noen, ifølge Mysterud, som kun er rettet mot symptomene og i beste fall bare kan forsinke utviklingen. Fokuset er for ensidig på medikamenter, hevder han, og argumenterer i stedet for at man ser på kosthold og ernæring, levesett og livssti, og pasientens omgivelser. 

En lang rekke spennende kapitler tar for seg en like lang rekke faktorer som Mysterud mener spiller inn enten den ene eller andre veien, på demenssykdommer, som sukker, fett, vitaminer og mineraler, luftforurensning, infeksjoner, bakterier, stråling, urter og energimedisin. Boken er grundig, saklig og veldokumentert med dagsaktuell viten basert på de nyeste kildene.

 «Nye funn på et detaljnivå som til nå ikke har vært tilgjengelig i skandinavisk litteratur.» Audun Myskja i bokens forord.

Til toppen

Andre utgaver