Helt åpen (Heftet)

om å la det guddommelige overta styringen

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 235
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Outrageous openness
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202478025
Omtale Helt åpen

Slipp taket og la deg lede

«Den perfekte løsningen på ethvert problem foreligger allerede. Du vil bli ledet til den på den rette måten og til rett tid.»

Av Kari Kahrs

Tosha Silver vet av egen og klientenes erfaring at dette er sant. Men du må gi fra deg kontrollen, du må stille deg helt åpen. Først da åpenbarer løsningen seg. Selv opplever hun hver eneste dag at det finnes en guddommelig kilde som vet, en guddommelig orden som gir henne det perfekte svaret på et hvilket som helst spørsmål hun stiller seg. I den guddommelige kilden finnes en naturlig universell overflod som kan dekke ethvert behov. Å harmonisere seg med denne kjærlighetskraften - vi kan kalle den shakti, Gud, gudinnen, det ene sinnet eller hva som måtte falle oss naturlig - er den gylne nøkkelen til løsningen på alt. Tosha vet at vi enkelt får tilgang til kilden hvis vi tillater oss å bli ledet. Selv har hun latt seg lede i mange år.

Helt åpen henvender seg både til de glødende åndelige og de tvilende skeptikerne. Det er en frisk og frodig bok, fylt av hverdagsvisdom og innsiktsfulle synspunkter som skaper den tillitsfulle åpenheten hos leseren som Tosha mener er nødvendig for å avdekke svarene på livets store spørsmål.

Tosha er ikke bare coach, hun har også en lang og solid bakgrunn som astrolog, noe flere av bokens mange muntre beskrivelser bærer preg av. Opprinnelig hadde hun tenkt at boken skulle handle om hvordan man på best mulig måte navigerer seg gjennom nåværende og kommende planetariske sykluser. Men hun innså etter hvert at hun hadde større glede av å formidle hvordan man tilpasser seg det guddommelige med tanke på å få det bedre og nå sine mål.

Klokkertro på kilden
Enten vi er klar over det eller ikke, opplever vi alle det guddommeliges berøring i livet hver eneste dag, sier Tosha. I Helt åpen viser hun hvordan vi kan overgi oss til denne høyere kraften og bli ledet til å ta de rette grepene i enhver situasjon, uten stress og mas.
Hun er selv helt åpen - selvsagt - for denne kjærlighetskraften som kan veilede, hjelpe og kommunisere med hver enkelt av oss på de mest personlige og praktiske måter, uansett omstendigheter. Så fremt vi inviterer den inn.

Ved hjelp av en rekke eksempler viser hun oss hvordan det skjer. At vi setter egoet til side, kommer i en avslappet tilstand som gjør at vi kan følge tegnene - som alltid er der - og åpne oss for det høyeste, beste, klokeste resultatet. Hun har klokkertro på den guddommelige kilden som hun betrakter som sin åndelige beskyttelse og kilden til interessant arbeid, rikdom og oppfyllelse av alle behov. Hun gir en rekke eksempler på at det er nettopp slik den fungerer. Når hun gir seg over til den guddommelige kilden, sier hun, kan universet benytte den måten og metoden det selv måtte ønske for å dekke behovene hennes på den mest fullkomne måten. Da er hun ikke begrenset til det som sinnet tror er mulig, og hun får tilgang til det nivået der alt er ett. Velger vi å bli værende på dette bevissthetsnivået, vil vi alltid bli forsynt med det vi trenger i rett tid og på rett måte.

Vi må jevnlig påminnes
om at det faktisk finnes en guddommelig orden, sier Tosha. Egoet, jeg-et, tror det er sjefen over alle sjefer. Egoet mener det er latterlig å overgi problemene sine til en større kraft. I tillegg handler hele vår vestlige kultur om hardt arbeid og kontroll. Vi lærer lite eller ingenting om å overgi oss og la en høyere kraft ta ledelsen. Som hun så riktig observerer, er det akutt mangel på forskningsresultater som beviser at å overgi problemene til det guddommelige kan utrette mirakler. Men både Toshas egne og hennes klienters erfaringer forteller at ikke alt kan måles vitenskapelig. Å lære seg å la det guddommelige overta ledelsen handler verken om å være passiv eller å gi avkall på det som gir glede. Det som skjer når vi overgir oss til den guddommelige kraften, sier hun, er at vi kommer i harmoni med universets spontane, skapende impulser på en måte som er unik for hver enkelt av oss, og da kan mirakler skje.

Tillitsfull åpenhet
Alle kan lære hvordan man beveger seg i takt med de guddommelige prinsippene, sier Tosha. Etter hvert vil egoets trang til «å få ting til å skje» bortfalle og bli erstattet med en avslappet, tillitsfull åpenhet når det gjelder å ta imot svarene etter hvert som de spontant kommer til oss. Med øvelse blir det merkbart sterkere og mer effektivt. Synkroniteter og magiske hendelser vil utfolde seg stadig oftere, styrke tilliten til prosessen, og holde den positive spiralen i gang.

Ved hjelp av frodige historier fra sitt eget liv deler Tosha sjenerøst av det hun har erfart og utviklet i årenes løp: De enkle og svært dyptgripende teknikkene som setter oss i kontakt med den vi egentlig er, og gode råd fulle av klok og praktisk innsikt som bidrar til at vi husker og finner tilbake til harmonien i livet. Hun har selv sett at selv de mest ironiske og skeptiske personer med stort hell har benyttet teknikkene hun presenterer i boken, og at de har opplevd uventede mirakler og løsninger på tilsynelatende fastlåste problemer.

Historiene i boken er aktuelle, morsomme og en smule uærbødige! Teknikkene de illustrerer har hjulpet Tosha og tusenvis av andre med å kvitte seg med stress, komme seg lettere gjennom vanskelige perioder i livet og finne indre ro og glede. Så da er det bare å lene seg tilbake, overgi den utfordringen man måtte stå overfor til det guddommelige og vente på tegnet eller tegnene som viser den beste veien videre. De vil komme.

«Åpne deg for den rette løsningen som allerede er valgt, og du vil bli ledet til den, uanstrengt og i rett tid. Så gir du slipp. Følg stegene etter hvert som de dukker opp. Du vil bli vist veien.» Tosha Silver

Til toppen

Utdrag

Med edderkoppens hjelp
Å betrakte verden som deg selv er en vei ut av den oppblåste selvhøytideligheten, eller det buddhistene ville kalle egenkjærlighet. Jeg har lært om dette på den aller forunderligste måten: gjennom min livslange araknofobi, eller frykt for edderkopper.

Så lenge jeg kan huske er jeg blitt lammet av skrekk hver gang jeg har sett en edderkopp. Hvis de var større enn et kronestykke, var det bare å glemme det: Jeg løp hylende ut av rommet som en seksåring. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg panisk har bønnfalt en venn eller partner om å komme og løfte en av dem ut. I det minste visste jeg nok til ikke å ta livet av dem.

En klarsynt mente at jeg en gang i et tidligere liv kanskje hadde omkommet i et digert kar med edderkopper, lik en scene fra en Indiana Jones-film. Et sjarmerende bilde. Og når alt kommer til alt - hvem vet?

For noen år siden i India deltok jeg ved en spesiell ildseremoni for Lakshmi, den høyaktede hindugudinnen for skjønnhet og rikdom. På et tidspunkt pilte en edderkopp på størrelse med en kumquat rett over hånden min. Jeg gispet og smekket den vekk.

Det var nær ved at en av hinduprestene ga meg en susende ørefik. «Hva i all verden er det du gjør?» brølte han. «Mahalakshmi selv ga deg sin darshan, sin private velsignelse. Er du aldeles sinnssyk?» Så henvendte han seg til en av de andre munkene og mumlet: «Jeg sa jo til deg at vi aldri burde la de dustete amerikanerne få tilgang til disse sakene!»

Til toppen

Om forfatter Tosha Silver

Tosha Silver ville bli rabbiner eller advokat som voksen. Men skjebnen hadde andre planer. Med eksamen i engelsk litteratur og en dyp forelskelse i østlig filosofi endte hun i stedet som fremgangsrik og populær coach. I de siste tretti årene har hun undervist i mange måter å oppnå kontakt med det indre guddommelige på. Tosha bor i nærheten av San Francisco, for mer informasjon, se www.toshasilver.com

Til toppen