Hemmeligheten bak varig velvære (Heftet)

en veiviser til livets store spørsmål

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 334
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The secret of life wellness
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202428402
Kategori: Selvutvikling
Omtale Hemmeligheten bak varig velvære

Kort vei til varig velvære

Etter bestselgeren Kroppens hemmelige språk er Inna Segal endelig tilbake med ny bok! En rikholdig håndbok for alle som ønsker å gjøre positive endringer på viktige områder i livet, som å bli mer glad i seg selv, forbedre personlige forhold, gå ned i vekt, styrke intuisjonen, gi sine barn selvtillit, skape økonomisk overflod og mye mer.

Av Kari Kahrs

En stor del av stoffet som presenteres i boken er basert på metoden Inna Segal selv har utviklet: Visionary Intuitive Healing®. Den ble til etter healingopplevelsen som forandret hele hennes tilværelse. Etter å ha helbredet seg selv for alvorlige ryggsmerter, fordøyelsesproblemer, psoriasis og angst, oppdaget hun evnen hun hadde til ikke bare å innstille seg på sin fysiske kropp, men til også å få tilgang til sjelens visdom. Med øvelse utviklet hun evnen til helt nøyaktig å «se», fornemme og motta innsikt også om andre menneskers fysiske, følelsesmessige og energetiske tilstand, og fange opp hvorfor de led av bestemte sykdommer.

Den spesielle evnen Inna Segal har til å oppfatte subtile energier og påvirke dem, er bakgrunnen for de svært effektive, men enkle metodene hun beskriver i boken og som kan hjelpe oss til å helbrede fysiske problemer, frigjøre begrensende følelser, heale ved hjelp av farger og energi, og få tilgang til og omprogrammere det underbevisste sinnet. Hun viser oss med andre ord veien til varig velvære! Forbindelsen mellom uløste negative følelser og sykdom kan ikke avvises, sier hun og viser til at vitenskapelig forskning har fastslått at negative tanker, overbevisninger, holdninger og følelser svekker nerve- og immunsystemet og at positive følelser frigjør endorfiner og bygger god helse. Depresjon, frykt, sinne, skuffelse, dårlig selvtillit, bekymring, stress, tristhet, hat, sjalusi og irritasjon kan gi deg hodepine, forkjølelse, avhengighet, allergier, ryggsmerter og en rekke alvorlige sykdommer.

På et fysisk nivå kan følelsene bokstavelig talt forandre biologien i cellene våre og dermed ha en dyptgripende innvirkning på velværet. Giftige følelser og tanker fører til en forgiftning av kroppen mens positive og sunne tanker og holdninger gir energi og livslyst.

For å ta tankene og følelsene i aktiv bruk for å få bedre helse, må vi innstille oss og bli bevisste på uløste følelser som har grodd fast i kroppen. Vi må erkjenne dem på en dyptgripende måte, virkelig føle dem for så å gi slipp. Da kan nye og mer oppbyggende muligheter slippe til.

«Ikke vent til du blir syk med å komme i gang med å opprette forbindelse med og lytte til kroppen din,» sier Inna, og oppfordrer oss til å skape en daglig velværeplan basert på boken (god oppskrift foreligger!) som ved jevnlig praksis kan gi velvære for livet.

Stol på intuisjonen
Å være intuitiv betyr å være i stand til å innstille seg på sin egen kropp, sjel eller sitt høyere selv for å hente åndelig veiledning, tyde de budskapene vi mottar og ta oppbyggende valg. Intuitiv innsikt kan komme til oss når vi er våkne, når vi mediterer, drømmer, tar en dusj, trener, oppretter forbindelse med vår egen kropp eller når vi ganske enkelt slapper av. Selv om det er mest sannsynlig at vi får tilgang til intuisjonen når vi befinner oss i en meditativ tilstand, kan den oppstå når som helst, også når vi befinner oss i en krisesituasjon, sier Inna.

Intuisjon kan ikke forklares vitenskapelig, for fenomenet i seg selv er uvitenskapelig, det ligger utenfor logikkens grenser. Intuisjonen er ikke en egenskap forbeholdt de få. Den er en medfødt kraft. Intuisjonen vekkes når vi tillater oss å akseptere vår egen følsomhet, kjenne våre egne følelser og opprette forbindelse med naturen. Når vi slapper av og åpner oss for å komme i kontakt med vår egen kropp, vil vi oppfatte omverdenen og vår indre verden fra et nytt perspektiv. Vi begynner å legge merke til budskap både fra kroppen og fra universets intelligens og vår egen sjel. Intuisjonen forsterkes når vi gir slipp på de barrierene vi har bygget opp for å beskytte oss og blir villige til å åpne for undrenes skjulte verden der alt er mulig.

Intuitiv innsikt gir forståelse
Inna Segal benytter seg av både indre og ytre innsikt og veiledning når hun hjelper seg selv og andre. Indre innsikt skjer når vi blir bevisst på viktige budskap eller viktig visdom som kroppen og sjelen forsøker å formidle til oss.

Indre veiledning kan vi få tilgang til gjennom meditasjon, eller drømmer. Vær spesielt oppmerksom på drømmer som gjentar seg, sier Inna. Det kan være det underbevisste sinnet, sjelen og intuisjonen som forsøker å fange oppmerksomheten vår. Ofte kan drømmene vise oss noe vi helst vil ignorere eller undertrykke.

Ytre veiledning kan komme fra universet i form av synkroniteter, uforklarlige hendelser, tegn som gjentar seg, uventede møter, visjoner, kanalisering og mirakler. Dette skjer for å hjelpe oss med å forandre perspektiv, heale en aktuell situasjon, hjelpe en som har det vanskelig, gi oss tillit til at vi er på rett vei, eller hjelpe oss med å forandre retning i livet. Den universelle intelligensen vil alltid forsøke å lede oss langs en enkel vei, men yter vi motstand, vil vi bli drevet til å vokse gjennom vanskeligheter i stedet for gjennom kjærlighet og glede, noe både Inna Segal og hennes mange seminardeltagere opp gjennom årene kan underskrive på.

Vi er ikke alene
Tegn som gjentar seg, er den universelle intelligensens måte for å signalisere til oss at vi ikke er alene. De er også et hint om at det kan finnes et større bilde som vi ikke er bevisst på når vi står fast i frykt, detaljer og begrensninger. Ved å utvikle intuisjonen kan vi bli bevisst på tegnene. Intuisjonen strekker seg utover det rasjonelle, analytiske intellektuelle sinnet som ofte kontrolleres av de fem sansene og den logiske oppfattelsens begrensninger. Intuisjonen leder oss hinsides sinnet og inn i visshetens klarhet, sier Inna Segal. Intuisjonen er sjelebevissthetens visdom.

Til toppen

Utdrag

Etter å ha arbeidet med mennesker i årevis har jeg erkjent at det finnes to synspunkter vi lever vårt liv ut fra. Det første er basert på trygghet og fysisk overlevelse, det andre er konsentrert om den åndelige reisen og sjelens intensjon.

Mange av dem jeg har truffet lever sitt liv i alt vesentlig basert på å overleve. De har lært betydningen av å ha en trygg jobb som gjør at de kan betale regningene sine, en hyggelig familie og en god bolig. De oppfordres til å behage sine slektninger og tilpasse seg de reglene og trossystemene som råder i det samfunnet de lever i. De fleste har kuttet forbindelsen til sitt eget hjerte og sjelens sanne ønske og har latt forutsigbarhet og behovet for fysisk trygghet bli enerådende i livet. De har glemt å lytte til hjertet sitt, å ta sjanser og oppdage sine indre skatter.

Det betyr ikke at sjelen ikke ønsker at vi skal være trygge og ha støtte i livet. Det er bare det at sjelen kjenner vårt egentlige potensial, våre evner og muligheter. Fra barndommen av forsøker sjelen å fange oppmerksomheten vår ved å gi oss kreative ideer, begeistring og intuitiv veiledning. Den ønsker å lede oss inn i de mest spennende, glederike og vidtfavnende opplevelse av livet. Sjelen vet at vi er ubegrensede skapninger av lys som har evnen til de helt store prestasjonene når det gjelder mot, dyp kjærlighet, healing og skaperkraft. Den erkjenner den evnen vi har til storhet og utvikling. Den forstår at vi er viktige brikker i livets puslespill og at de valgene vi tar påvirker hele verden.

Vi er alle lik bølger i livets store hav som påvirker hverandre gjennom våre tanker, ord, følelser, handlinger, vibrasjoner og gjennom gjensidig påvirkning. Etter hvert som teknologien gjør fremskritt, har vi fordelen av forbedrede muligheter til å berøre hverandres liv. Vår høyeste rolle er å gjenopprette forbindelsen med det guddommeliges kraft, å heve vibrasjonen vår, å bevege oss i retning av å komme i overensstemmelse med vår dypeste veiledning og skape en bølgeeffekt av healing som sprer seg over hele verden. Hver eneste en av oss har en enorm evne til å leve bevisst, glederikt og i overflod, uavhengig av de omstendighetene vi befinner oss i.

Før sjelen trer inn i det fysiske, har den en bevissthet om hva vi er i stand til å oppnå i den kroppen vi har valgt, på den tiden vi har valgt å komme hit og ut fra de personene som omgir oss. Selv om det kanskje virker tilfeldig for deg her og nå, har sjelen din valgt denne opplevelsen ut fra en dyp forståelse av hvordan alt i livet er tilrettelagt for å gi deg mulighet til å vokse, lære og leve ut ditt livs hensikt.

Til toppen

Om forfatter Inna Segal

Inna Segal er grunnleggeren av metoden Visionary Intuitive Healing® og forfatter av den prisbelønte bestselgeren Kroppens hemmelige språk. Hun er en anerkjent healer, profesjonell foredragsholder, forfatter og TV-vert. Klientene omfatter leger og fagpersoner innenfor helse og omsorg, ledere, skuespillere og sportsutøvere. Inna er en foregangsperson innenfor  energimedisin og menneskelig bevissthet og «ser» sykdommer og blokkeringer i kroppen ved hjelp av intuisjonen. Hun hjelper andre på reisen mot selvhelbredelse og styrking av egne evner og har forandret livet til millioner av mennesker over hele verden. www.innasegal.com

Til toppen