Hjertebank (Innbundet)

inspirert av rosenmetoden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 192
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203239052
Kategori: Familie og helse
Omtale Hjertebank

Kroppskommunikasjon

Muskelspenninger og smerte er et språk kroppen vår snakker

Rosenmetoden handler om en form for kommunikasjon med deg selv og med kroppen din, sier Marianne Behn, som har arbeidet som rosenterapeut i mange år. Opplevelser vi ikke har greid å håndtere kan sette seg i kroppen som muskelspenninger og smerte. Ved myk og tydelig berøring kan man komme i kontakt med det fortrengte og på den måten oppnå dyp avspenning, friere pust, større bevegelsesfrihet og en opplevelse av å være mer levende.

Berøringsmetoden har fått navn etter den tysk-amerikanske fysioterapeuten Marion Rosen (1914-2012) som observerte mennesker og deres bevegelsesmønstre og så hvor ufrie bevegelsene våre kan være nå kroppen er anspent. Hun viet hele sitt voksne liv til arbeidet med å forløse fortrengte følelser hos sine klienter ved hjelp av sin egenutviklede metode.

Rosenmetoden handler i stor grad om ærlighet, og Hjertebank er blitt en personlig bok med utgangspunkt i forfatterens egne opplevelser og erfaringer. Marianne Behn forteller åpent og utilslørt om sitt møte med metoden og hva den har betydd for henne personlig, men også som lærer og terapeut. Vi blir med på hennes indre og ytre reise i rosenterapien, fra det første møtet med Marion Rosen i Oslo i 1993 under et introduksjonskurs, til det siste møtet i 2010 i California. Under hele reisen deler forfatteren sine tanker om og erfaringer med blant annet nær-døden-opplevelser og regresjon, mindfulness og meditasjon, lysvesener og engler. Hun deler også en rekke øvelser og klienthistorier med oss.

«[Marianne Behn har gjort] et dypdykk i rosenmetodens grunnpremiss: sammenhengen mellom kropp, pust og følelser.»
Audun Myskja

«Det er en bok som handler om mot. Mot til å møte alt du har prøvd å skjule for å overleve.»
Prinsesse Märtha Louise

Til toppen

Andre utgaver

Hjertebank
Bokmål Ebok 2015
Om forfatter Marianne Solberg Behn

Marianne Behn var med i det første kullet som utdannet seg til rosenterapeut i Norge. I tillegg til å undervise og veilede er hun praktiserende terapeut. Hun driver også Krystallakademiet. I 2009 utga hun boken Stjerner og krystaller, og hun har vært programleder i TVFems «Fra den andre siden».

Til toppen