Hva ansiktet forteller (Innbundet)

Forfatter:

Toril Øien Eller (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 272
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Wisdom of Your Face
Oversatt av: Eller, Toril Øien
ISBN/EAN: 9788204156402
Kategori: Alternativ livsstil
Omtale Hva ansiktet forteller

Ansiktets avslørende trekk

Kinesisk ansiktslesning kan røpe mye om helsetilstand og følelsesmønstre. Men de viktigste spørsmålene visdomstradisjonen fra Østen gir svar på, er "hvem er du?" og "hva er ditt kall?" Still deg foran speilet. Det står skrevet i ansiktet ditt!

Kari Kahrs
Ansiktslesning er en urgammel kunst, basert på de samme prinsippene som akupunktur og kinesisk medisin er bygget på. Henvisninger til ansiktslesning forekommer i tekster som daterer seg helt tilbake til år 600 f.Kr., og kunsten har røtter helt tilbake til Den gule keiserens tid, fra 2697 til 2597 f.Kr. De første ansiktsleserne var taoistmunker og vismenn, høyt utdannede menn som hadde en posisjon som skal ha vært en blanding av prest, healer og rådgiver. Det finnes fortsatt leger i Kina som kan diagnostisere sykdom bare ved å undersøke ansiktet.

Første gang Jean Haner hørte om kinesisk ansiktslesning var i slutten av syttiårene, da hun giftet seg inn i en kinesisk familie og fikk høre om den spesielle og omfattende formen for menneskekunnskap fra svigermoren. Hun ble interessert i å lære mer, og først etter 25 års studier og erfaring har hun følt seg klar til å skrive Hva ansiktet forteller.

Ansiktet kan endre seg
Mye underlig har hun opplevd underveis, spennende stoff som hun deler med oss i boken. Hun forteller blant annet at ansiktet reflekterer hver eneste endring vi foretar: ”Jeg har selv sett dramatiske fysiske forandringer etter at personer har gjennomgått personlig utvikling og forvandling. Jeg har sett øyebryn vokse tilbake i en annen form, lepper forandre form, og rynker forsvinne eller bli svakere. Av og til kan hudfarge, brusk og benstruktur se ut som om de er endret ved hjelp av kirurgi.”  

Et speilbilde av ditt indre
Ansiktet er et speilbilde av den vi egentlig er. Det avslører essensen i vår opprinnelige natur og hva vi trenger for å være i balanse. Ansiktet avdekker de spesielle talentene, ferdighetene og evnene vi har og hvilke utfordringer vi står overfor. Når vi vet hvordan vi kan lese denne informasjonen, får vi en enestående mulighet til å leve i pakt med vår natur, finne en livsvei som gjør oss lykkelige, etablere personlige forhold som er til gjensidig glede og nytte, og finne vår plass i verden der vi kan leve i forståelse av oss selv og andre.

Skjønnheten kommer innenfra
Den som lever i pakt med sin sanne natur vil oppfattes som vakker, sier Jean Haner. For når man er i harmoni med sin egen naturlige flyt og følelsene ikke undertrykkes og fornektes, lever man med en glede som utstråler skjønnhet. Hun sier også at vi kan lese i ansiktet hvordan vi kan oppnå denne tilstanden. Ansiktet er et speilbilde av det indre jeget, av den vi er kommet til jorden for å være og hva vi er kommet hit for å gjøre.
 
Ikke bare arv
Hvert eneste ansikt er unikt. Det tilhører kun den ene menneskesjelen. Mange går ut fra at mennesket ganske enkelt består av en kombinasjon av trekk som vi har arvet fra våre foreldres og forfedres gener, kombinert med det som måtte dukke opp etter hvert av rynker og diverse alderstillegg. Det stemmer for så vidt, men i hvert eneste ansikt står det også skrevet dype sannheter om hvem vi er, og hvorfor det ble som det ble.

Mye av stresset vi bærer på og måten vi holder oss selv tilbake på henger sammen med hvor langt vi har fjernet oss fra vårt opprinnelige selv. Det skaper en anspenthet som kan oppløses ved at vi ved hjelp av ansiktslesing identifiserer hvem som egentlig bor der inne. Det vil frigjøre store mengder energi som kan brukes positivt.

Finn din indre kraft
Når vi forstår hvordan ansiktstrekkene reflekterer den indre sannheten, er det da noen grunn til fjerne rynker, redusere størrelsen på en mektig nese eller fjerne spor etter en skilsmisse eller et vanskelig karrierevalg? Dette er merker som markerer mot og ære, som står for indre vekst og økt visdom. Å fjerne dem kan sammenlignes med å kaste familiealbumet – fjerne alle spor etter oss selv, sier Jean Haner.

For å ta nesen: Til vi blir voksne vokser den raskere enn andre deler av ansiktet som fortsatt er i utvikling. Derfor vil den se større ut hos en femtenåring enn hos en tredveåring. Å foreta endringer i ansiktet har dessuten en effekt på energien. Å redusere størrelsen på nesen kan blant annet minske den kraften som man ellers kunne hatt når man kommer i førtiårsalderen. Når vi lærer å lese ansiktet, kan det hende vi klarer å la det som ikke er en del av det egentlige jeget fare, slik at det indre kunstverket kommer frem, som Haner sier. Hennes mål er å bidra til at vi oppdager den skjulte livsgleden og energien som ligger i oss slik at vi kan finne vår opprinnelige form og leve i pakt med dens naturlige flyt. Det, sier hun, er den beste metoden for å bli og føle seg vakker!

Hva ansiktet forteller er en reise gjennom ansiktets landskap som avdekker den visdommen ansiktet har å formidle. Når vi først ser kartet over livserfaringene frem til nå, kan vi også se hvordan vi til nå kan ha skapt fremtiden basert på fortiden. Det er kunnskap som kan gi grunnlag for og muligheter til å forandre tilværelsen til det bedre.

Til toppen

Om forfatter Jean Haner

Jean Haner underviser og virker som konsulent over hele verden i kunsten å lese menneskers indre personligheter med utgangspunkt i ansiktet. Hun har studert oldtidens kinesiske prinsipper for balanse og helse i nærmere tjuefem år, og har viet sitt liv til å gjøre denne visdommen tilgjengelig og praktisk for vår tid.

Til toppen

Utdrag

Rynkene gjenspeiler din livserfaring, ekte følelser du har gjennomlevd og visdom du har fått på veien. Målet er ikke å bli kvitt dem, selv om jeg stadig opplever at når klientene arbeider med personlige temaer, vil merkene som er forbundet med dem ha en tendens til å forsvinne. Målet er å forstå meningen med hver linje, fordi bevisstheten om dette vil la deg godta og bli mer glad i deg selv.
Det er tre typer mennesker som ofte har få rynker til tross for alderen. Den største gruppen er de som lever bare fra halsen og opp, uten å være i kontakt med følelsene sine. Følelsesmessige erfaringer, når vi uttrykker dem, skaper de fleste merkene og linjene i ansiktet. Hvis det ikke er trygt å føle noe, vil du undertrykke følelsene dine og ikke skape linjer.
 Den andre gruppen har gjerne levd et svært beskyttet liv med få opplevelser som kunne fremkalle sterke følelser. Noen ganger kan en slik person, hvis han har en traumatisk opplevelse, bli ekstremt rynket i løpet av kort tid. Hvis han ikke har lært hvordan han skal håndtere stress og ikke vet hvordan han skal takle sterke følelser, vil ansiktet hans bli plutselig og dramatisk merket.
Den tredje kategorien har lært å gi slipp på problemene. Hun har kanskje rynker som kommer og går, fordi hun kan godta og så gi slipp på følelsene etter hvert som de oppstår. Hvis du holder fast på bestemte følelser og jevnlig lar deg drukne i dem, eller hvis du ikke håndterer dem på en balansert måte, kan du få en energi som ”sitter fast”. Men denne personen har funnet metoder for å unngå at noe setter seg fast i systemet og blokkerer energien hennes.

Til toppen