Hvorfor vonde ting skjer (Innbundet)

Den klarsynte sannheten om livets utfordringer

Forfatter:

Kristin Stephansen-Smith (Illustratør) Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 304
Illustratør: Stephansen-Smith, Kristin
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Why Do Bad Things Happen?
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202329549
Omtale Hvorfor vonde ting skjer

Når døden forstyrrer livet

Det er vondt å miste noen en er glad i, og spørsmålene i etterkant er mange: Hvorfor måtte han dø på den måten? Hvorfor akkurat da? Hvorfor akkurat henne? Det kan av og til virke som om det ikke finnes logikk og rettferdighet, og i slike stunder kan man fort komme til å se for seg en ondskapsfull og lunefull kraft som slynger lyn og torden til høyre og venstre bare for moro skyld.

Av Kari Kahrs
For ethvert medium, og for alle som har mistet en av sine kjære og som har opplevd trøsten i et budskap fra sine nærmeste på den andre siden, er imidlertid sannheten utvetydig: Det finnes et liv etter døden. Kontakt med åndeverdenen er en del av vår hverdag, kan Gordon Smith legge til, enten den skjer via et budskap fra et medium under en demonstrasjon med flere hundre personer til stede eller ganske enkelt ved at man tenker på en man har mistet og føler deres nærvær i brøkdelen av et sekund mens man vasker opp eller står fast i trafikken.

Vi gjør valg
Gjennom sine hinsidige kontakter vet Gordon at mange velger store vanskeligheter og prøvelser i sitt liv her på jorden, som alvorlig sykdom, tidlig død, eller tragiske tap. Disse valgene, som vi alle tar i åndeverdenen før vi kommer til jorden, blir borte for oss når vi trer inn i vår verden. Borte blir også den sterke bevisstheten om vår tilhørighet til den åndelige verden, som vi må finne tilbake til etter hvert som livet går sin gang.

Dette har sin naturlige forklaring: Hvis vi i en alder av 12 skulle huske at vi kom til å dø en voldsom død når vi ble 35, hva slags liv ville vi da få? Hvis vi skulle få et glimt av kartet over det vi har i vente, det være seg via kommunikasjon fra åndeverdenen eller på andre måter, er poenget å vise at det finnes en større plan der ute, ikke å avsløre resten av livshistorien.

Vi befinner oss på forskjellige nivåer av åndelig vekst. Noen kommer inn i denne verden for å lære de enkleste ting, andre for å påta seg skremmende mengder karma. Det er uselvisk og modig å kaste seg ut i kamp, og selv i det korteste liv ligger det stor lærdom om livet og det å leve.

Gordon Smith har møtt de fleste frustrasjoner og hørt de fleste spørsmål, og han har formidlet trøst og beroligende svar gjentatte ganger. Selv har han ofte opplevd å få hjelp fra den andre siden, både i forbindelse med dårlig økonomi og personlige spørsmål, noe han forteller om med både varme og humor. Helt fra de tidligste budskapene han fikk formidlet forsto han at de som befant seg i åndeverdenen så ut til å vite både hva som hadde skjedd med deres nærmeste i dette livet etter at de selv hadde gått bort, at de kunne si en del om fremtiden, og at de svært gjerne ville hjelpe.

Alltid forandring
Da Gordon Smith forsto at han hadde bedre kontakt med den andre siden enn folk flest, begynte han i lære hos noen av Storbritannias mest kjente medier innenfor spiritistbevegelsen, jordnære personer (tro det eller ei) som lærte ham mye om hvor viktig det var å være i livet, å leve her og nå. For, som han sier, livet handler om forandring som vi må forholde oss til. Det handler om valg og det handler om kreftene som ligger bak disse valgene.

Noe av det vanskeligste – både for ham selv og dem som kom til ham for å hente svar fra åndeverdenen – var å innse hva man selv kan forandre og hva man ikke kan forandre. Han legger stor vekt på at man ikke skal sette seg ned og gruble, men ordne opp i hverdagens små og store problemer og velge en fornuftig vei videre. Tankene går til det gode, gamle ordtaket ”Herren hjelper den som hjelper seg selv”.

Kanskje kan det være forsøket verdt å ta en prat med slekt og venner som har gått over til den andre siden. For kanskje er det, som Gordon sier, ingen i denne verden som kan se fremover i den grad åndene kan. Fra sitt ståsted har de et bredere perspektiv og kan se utover det jordiske livets snevre grenser fordi de ser hele det kompliserte kartet over de forskjellige valgmulighetene vi har og kan lettere se resultatene som vil følge de ulike valgmulighetene.

Sannheten
Gordon Smith får lett kontakt med våre åndehjelpere, og han har sin egen helt spesielle kontakt der borte – Chi. Han har sitt å si om menneskets sanne natur, ord som ganske sikkert har bidratt til forfatterens store ro og livsglede, ord som også kan gi oss andre et innblikk i den store planen:

Det å leve og dø utgjør bare en del av livet, og det samme gjelder menneskenes verden. Mennesket har levd og dødd helt siden de for første gang kom til denne planeten, men den subtile bevissthetskraften i mennesket har vokst og fortsetter å vokse. For hvert liv og hver død vil mer mørke bli fjernet og erstattet av opplysthet i menneskenes verden, mens hvert himmellegeme som imploderer og dør i det større universet trekker noe av den mørke tettheten ut av rommet og åpner for at rommet blir lysere.

Universet blir lettere etter hvert som tiden beveger seg gjennom det som et usynlig hav som trekkes mot en fjern strand, og alle de livsformer som finnes i tidens hav vil bli husket som en del av dette universet. Ingenting vil bli glemt, og alt vil komme til nytte mens mennesket fortsetter å eksistere og vokse gjennom uvitenhetens tette mørke. Etter hvert som tiden går, vil den menneskelige bevissthet bli lysere. Det betyr selvfølgelig at det vil komme mange flere episoder med liv og død.

I årenes løp har Gordon hjulpet utallige mennesker med å avfinne seg med sine tap, komme ut av sorgen og finne veien tilbake til livet. Erfaringer å øse av har han nok av: gjennom sitt virke som medium har han reist verden rundt og truffet tusener av mennesker som har gjennomgått forferdelige prøvelser. Mange av disse møtene – og personenes møte med åndene – gjengir han i denne boken. Det er historier som beveger på mange plan, historier vi alle kan lære av.

Til toppen

Andre utgaver

Hvorfor vonde ting skjer
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Gordon Smith:

Om forfatter Gordon Smith

Gordon Smith, er kjent fra flere bøker og TV-programmer der han setter tilskuerne i kontakt med venner og slektninger i åndeverdenen. Hans evne til å kommunisere med åndene omfatter formidling av navn, tidspunkter, til og med gatenavn, og har ført til opptredener i media og til innlegg i aviser, både i Storbritannia og rundt om i verden. 
På norsk foreligger Den utrolige sannheten og Gjennom mine øyne. (Se biblioteket)
www.psychicbarber.com

Til toppen