Innføring i helse- og sosialpolitikk (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 281
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215021966
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Innføring i helse- og sosialpolitikk
Denne grunnboken dekker helse- og sosialarbeiderutdanningenes behov for en bred og grundig innføring i helse- og sosialpolitikk.Boken gir basiskunnskap om sosialpolitikk, velferdsstatens utvikling og dens utfordringer, kjennskap til NAV, sosialetaten og helsevesenet. Den viser også hvordan utøverne av velferdsyrker kan fungere som sosialpolitiske aktører. Det legges vekt på brukerinnflytelse, klientrettigheter, samarbeid og konflikter mellom profesjonene.

Denne boken er en frittstående videreføring av Grunnbok i helse- og sosialpolitikk (4. utgave) av sosiolog Knut Halvorsen. Her er de to statsviterne Steinar Stjernø og Einar Øverbye kommet til, som begge er professorer ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Alle kapitlene er nyskrevne, og nye kapitler har kommet til, blant annet om politiske prosesser og familie- og omsorgspolitikk. Boken er oppdatert med ny lovgivning, organisatoriske endringer og virkemidler.

«Boken er velskrevet og godt avbalansert. Jeg finner ingenting å sette fingeren på. Den er godt egnet til formålet som lærebok på høyskolene og anbefales andre som vil lese om større eller mindre deler av sosial- og helsevesenet i vid betydning av ordene.»
B. Claussen, Tidsskrift for den norske legeforening

«Trenger du en oppslagsbok om sosiale ordninger og de mest sentrale spørsmålene innen helsetjenesten, er dette boken for deg.»
B. Claussen, Tidsskrift for den norske legeforening nr.2, 2014

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Knut Halvorsen, Steinar Stjernø og Einar Øverbye: