Innføring i helse- og sosialpolitikk (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 299
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215026831
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Innføring i helse- og sosialpolitikk
Denne boken gir en bred innføring i helse- og sosialpolitikk. Den gir basiskunnskaper om velferdsstatens historie, forholdet kommune-stat, helsevesenet, NAV og sosialtjenesten. Det stilles stadig større krav om samarbeid og samordning mellom helse- og sosialarbeidere for å ivareta pasienters og klienters brukerrettigheter. Alle i helsesektoren og sosialsektoren må derfor kjenne til hva andre profesjoner står for og hva de kan bidra med i arbeidet for å bedre folkehelsen og folks levekår.
Blant temaene er helse- og levekår, økonomisk forsørgelse, helse- familie- og omsorgstjenestene, brukerinnflytelse, brukeres rettigheter og plikter, samarbeid mellom profesjonene og velferdsstatens normative grunnlag. Forfatterne drøfter utfordringer som velferdsstaten møter i en tid med omfattende endringer når det gjelder økonomi, innvandring, befolkningsaldring og internasjonalisering.

Denne utgaven har et nytt kapittel om innvandringen, innvandrere og deres rettigheter, og forfatterne har lagt større vekt på helsespørsmål samt nye styringssystemer i offentlig sektor. Flere kapitler er delvis nyskrevet og boken er ajourført med endringene i velferdspolitikken etter stortingsvalget i 2013 og med tall og statistikk fram til og med 2015.

Knut Halvorsen og Steinar Stjernø er professor emeritus i sosialpolitikk, og Einar Øverbye er professor i statsvitenskap ved Institutt for sosialfag, Høgskolen i Oslo og Akershus.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Knut Halvorsen, Steinar Stjernø og Einar Øverbye: