Intuitiv medisin (Heftet)

antroposofisk medisin i praksis

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 310
Forlag: Antropos forlag
Originaltittel: Intuitive Medizin
ISBN/EAN: 9788279401360
Omtale Intuitiv medisin

Medisin rettet mot mennesket

En vei til Rudolf Steiners tanker og impulser som viser hvordan antroposofien kan bli fruktbar på medisinens område.

Intuitiv medisin er et begrep Rudolf Steiner har benyttet for å vise hvordan klassisk skolemedisin kan befruktes gjennom antroposofien. Den tyske legen Volker Fintelmann gir i denne boken en grundig innføring i antroposofisk medisin som bygger på lang klinisk erfaring og et inngående studium av Steiners verk. Han beskriver sykdomsbilder presist og anskuelig og presenterer et utvidet, helhetlig terapikonsept ut fra en omfattende kunnskap om menneskets vesen. Antroposofiens medisinske system bygger på naturvitenskapens empiriske metode, men utvider det vitenskapelige blikket til å innlemme den sjelelige og åndelige delen av det å være menneske.

 

Fintelmann skildrer «den moderne medisinens krise» i lys av naturvitenskapens fremvekst i nyere tid. Med kravet om en fri forskning basert på rasjonalitet og empiri har naturvitenskapen virket som en mektig frigjørende åndsimpuls, men er i dag blitt stående i en ensidig mekanistisk og materialistisk oppfatning av virkeligheten som alvorlig truer vår frihet og menneskelighet. «Femtidens medisin vil bli en frihetsvitenskap,» sier Fintelmann.

 

Den tyske legen Volker Fintelmann er spesialist i indremedisin og tidligere overlege og medisinsk direktør ved DRK-Krankenhaus i Hamburg. I 1997 grunnla han Carl Gustav Carus Akademiet for helhetsmedisin i Hamburg. Han har skrevet en rekke bøker om antroposofisk medisin og vært medlem av flere offentlige medisinsk-vitenskapelige kommisjoner i Tyskland.

Til toppen