Jeg møtte Jesus (Heftet)

bekjennelser fra en motvillig troende

Forfatter:

Trond Skaftnesmo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 191
Forlag: Paradigmeskifte forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jeg mødte Jesus
Oversatt av: Skaftnesmo, Trond
ISBN/EAN: 9788293235156
Kategori: Religion
Omtale Jeg møtte Jesus

Besøk av Jesus

Den danske journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller åndelig søkende menneske da Guds sønn bokstavelig talt viste seg for henne og snakket til henne i en kirke i Spania.

Opplevelsen var et lynnedslag i hennes verden, som tvang henne til å ta sitt moderne rasjonelle liv opp til overveielse. Jeg møtte Jesus er hennes personlige, eksistensielle beretning om å være redd for å miste sin fornuft og sin familie, og om den nagende tvilen hvorvidt hun var blitt en småsprø eksentriker uten mulighet for fotfeste i et nåtidens Danmark, som ikke oppfordrer til å ta religiøse erfaringer seriøst.

«En ting er at jeg møtte Jesus. Men at han kjente meg – det er voldsomt!» sier Rørth. «Han som er sønn av den Gud som er så fjern for mitt liv og min familie at min mor kun kan bruke ham som et utropsord.»

Boken følger henne på hennes reise tilbake i historien og litteraturen om den historiske Jesus, og gjengir også hennes møter med psykiatere og forskere innenfor epilepsi som hun oppsøkte i sitt forsøk på forstå opplevelsen hun hadde i kirken.

«Beundringsværdigt modig bog» Weekendavisen

Charlotte Rørth er journalist i Nordjyske Stiftstidende og skribent i Information i København. Hun skriver om kultur, kjønn, samfunnstendenser og tro.

Til toppen

Andre utgaver

Jeg møtte Jesus
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Charlotte Rørth: