Jimmy Corrigan (Innbundet)

den smarteste gutten i verden

Forfatter:

Chris Ware (Illustratør) Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Illustratør: Ware, Chris
Forlag: No Comprendo Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jimmy Corrigan
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788291187853
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Jimmy Corrigan

Denne tegneserieromanen har gjentatte ganger blitt kåret til verdens beste tegneserie, og endelig foreligger den på norsk i Christian Rugstads oversettelse.

Boken handler om den ensomme mannen Jimmy Corrigan. Jimmy avtaler å møte sin far, som han aldri har kjent. I dette møtet spenner Chris Ware opp en familiehistorie som strekker seg over flere generasjoner. Med et helt spesielt blikk for tegneseriens iboende muligheter skaper han et nytt formspråk, som han bruker til å fortelle denne historien på en oppsiktsvekkende effektiv måte.

NRK P2 kåret Jimmy Corrigan til tidenes beste tegneserie.

Til toppen

Om forfatter Chris Ware

Chris Ware (f. 1967) er født i Omaha, Nebraska, og bor i dag i Chicago-området. Han står bak Acme Novelty Library-serien, i tillegg til Jimmy Corrigan.

«Chris Wares tegneserier er helt ubrukelige som inspirasjon. Fortellingene er for triste, og nivået på det tegnefaglige er håpløst høyt. Det er bare å bøye hodet.» Knut Nærum

«Som lønn for innsatsen vil denne gripende og umistelige boken forandre hvordan du ser på verden.» Time

«Det første mesterverket innen mediet» The New Yorker

«På unikt vis blir tegneserierutene levende i Wares hender. Jimmy Corrigan er en poetisk, tragikomisk, rørende slektskrønike.» Silje Bekeng, Klassekampen

Til toppen