Kreft ga meg kraft (Innbundet)

mitt år med brystkreft

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 304
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203293924
Kategori: Familie og helse
Omtale Kreft ga meg kraft

Året med kreft

? Mitt livs mest meningsfulle år

Ikke akkurat hva man forventer å høre fra en som har vært gjennom en kreftoperasjon! Journalist og programleder Lise Askvik vet også at ordene hennes kan terge andre brystkreftopererte, men ”dette er ikke sannheten om brystkreft, dette er bare min sannhet om min brystkreft,” sier hun og står fast på at kreft har gitt henne livskraft.

Personlig, ærlig og med en fandenivoldsk innstilling beskriver Lise Askvik sitt år med brystkreft – fra kulen blir oppdaget til kampen om midler til brystrekonstruksjon for alle kvinner er vunnet. Hun er blant dem som har kjempet hardt for at brystopererte kvinner skal slippe å vente så lenge på å få rekonstruksjonsoperasjoner av brystene sine.”Ett av de sterkeste øyeblikkene i det arbeidet var da flere brystopererte viste frem arrene sine utenfor Stortinget i mars i fjor,” sier hun i et intervju med Aftenposten 09.03.13. ”Nå har Regjeringen sagt at ventetiden ikke skal være lengre enn to, maksimalt tre år. Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til.”

I boken forteller hun også hvilke mestringsteknikker hun brukte slik at sykdom ble gjort om til ny energi og livsinnsikt. Hun skriver om beinharde cellegiftkurer og sterke kvalmereaksjoner – på det verste ville hun heller dø enn å få mer cellegift. Men hun håper at hennes egne opplevelser kan vise andre at man kommer seg gjennom det. Tilbakemeldinger fra leserne om at de føler seg styrket av boken hennes, gleder henne derfor stort.

”Min brystkreft har vært mer enn en lidelse, den har også vært en spennende reise,” sier Lise Askvik og betrakter i dag kreften som en modningsgave.

Til toppen

Andre utgaver

Kreft ga meg kraft
Bokmål Ebok 2013
Om forfatter Lise Askvik

Lise Askvik er journalist med bakgrunn fra TV, ukepresse og radio. Hun har utgitt fire bøker og er i dag programleder i P4. Sammen med journalistkollega Astrid Gunnestad har hun engasjert seg sterkt i kampen for brystrekonstruksjon, med egen gruppe på Facebook: ”Vi venter fandenmeg ikke på ny pupp etter kreft”.

Til toppen