Kroppens hemmelige språk (Innbundet)

en grunnleggende veiviser til energimedisinsk helbredelse

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 345
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The secret language of your body
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202370176
Kategori: Familie og helse
Omtale Kroppens hemmelige språk

Lytt til kroppen og bli frisk

Kan kroppen snakke? Javisst, sier Inna Segal. Smerter og ubehag er hilsener fra kroppen som ønsker å fortelle om ubalanser og be om hjelp

Av Kari Kahrs

Kroppens hemmelige språk avslører hemmelighetene som gjør det mulig å forstå hva kroppen vår faktisk forteller oss om de underliggende mentale, følelsesmessige og energimessige årsakene til våre fysiske symptomer og psykiske ubehag. En svært inspirerende bok som gir oss en unik mulighet til å lære på hvilke måter de budskapene kroppen sender til oss kommer til uttrykk! Inna Segal går i dybden på en rekke helseproblemer og deres grunnleggende årsak, og beskriver en effektiv metode som gjør det mulig for kroppen å finne tilbake til sin naturlige helsetilstand.

Forfatteren har selv opplevd en utrolig forvandling ved å lytte til og samarbeide med sin egen kropp. Hun har i tillegg arbeidet med tusenvis av klienter som har klart å forandre tilværelsen fra sykdom og utilfredshet til åpenhet, god helse og gleden over et nært kjennskap til seg selv, ved å benytte øvelsene hun beskriver – de samme som hun selv benyttet for å bli frisk fra alvorlig sykdom, og som har vist seg å fungere på alt fra hodepine, ryggsmerter, angst, hjerteproblemer og vektproblemer til fordøyelsesproblemer og astma, bare for å nevne noe.

Hva nærer sykdom?
Sykdom og forstyrrelser nærer seg på tunge tanker, følelser og energier. Ofte kan imidlertid bare det å erkjenne tankene, følelsene og holdningene som har medvirket til problemet, være nok til å igangsette en helbredelsesprosess.

Inna Segal har erfart at mange undertrykker ubehagelige følelser ubevisst, som en beskyttelsesmekanisme, fordi de på et eller annet nivå tror at det vil bli for smertefullt og vanskelig å erkjenne dem. Gjennom sine klienters erfaringer og det hun har opplevd i sitt eget liv har hun fått visshet for at vanskelige emosjoner ikke forsvinner bare fordi vi ikke tillater oss å føle dem eller fordi vi undertrykker dem. Som regel blir følelsene sittende i kroppen til de blir erkjent, bearbeidet og frigjort. Hvis denne prosessen ikke skjer, kan de tunge følelsene føre til sykdom og nedsatt funksjonsevne. Hun har arbeidet med mange mennesker som har fått avdekket stagnerte følelser fra både tretti, førti og femti år tilbake, følelser som var årsak til vanskeligheter, gledeløshet og dårlig helse. Da følelsene ble erkjent og behandlet, forsvant plagene. Så det er alltid håp!

I boken vier hun også stor oppmerksomhet til fargenes effekt på kropp og sinn. Alle sykdommer i kroppen avgir en vibrasjon, som igjen har en farge. Når fargene trekkes inn i det området der sykdommen sitter, griper de inn i sykdommens vibrasjon og bidrar til lindring. Farger kan benyttes som en hjelp i helbredelsesprosessen på mange forskjellige måter: i visualisering, i påkledning, i hjemmeinnredning, i naturen, i krystaller og eteriske oljer, i badesalt og levende lys. Behandling med farger er også en svært enkel metode: Den kan utføres hvor som helst, når som helst, og den fungerer ofte umiddelbart.

Guddommelig healingintelligens
Når vi har fått kontakt med det Inna Segal kaller vår guddommelige healingintelligens og vi forstår hva kroppen forteller oss, har vi fått et redskap som setter oss i stand til å helbrede de mentale, emosjonelle og energimessige årsakene til fysiske lidelser. Da vil vi kunne oppløse begrensende tanker og følelser ved å ta i bruk de spesielt utformede øvelsene hun har utviklet for å lindre eller helbrede konkrete lidelser.

Alle øvelsene er enkle å utføre, og de tar heller ikke lang tid. Det trengs ingen forkunnskaper eller spesiell erfaring innenfor helse og helbredelse, heller ikke mye kunnskap om kroppen for å få det bedre. (Bak i boken finner du et par fine illustrasjoner over kroppen med alt den inneholder.) Er vi i stand til å puste, slappe av, tenke og bevege kroppen, kan vi helbredes for det meste gjennom egen innsats.

Å oppdage sin indre visdom og ta den i bruk slik forfatteren beskriver, er imidlertid ikke noe man gjør et par ganger om året. Det er en livsstil. Men det er ingen grunn til å la seg avskrekke av det: Når vi først begynner å merke de forbløffende fordelene, når vi får utvidet vår bevissthet og opplever selvhelbredelsens kraft, vil vi aldri mer ønske å vende tilbake til det som var!

Følelsene er utgangspunktet
Mange bruker mer tid på å tenke enn på å føle fordi de opplever det å føle som ubehagelig. Når uønskede følelser dukker opp, forsøker de å stenge av for dem ved å tenke på noe annet, spise, lese, røyke, se TV, snakke i telefonen, høre musikk, innta rusmidler og så videre. Kjenn på følelsene i stedet for å legge lokk på dem, sier Inna Segal, det er følelsene som er nøkkelen til god helse og velvære. Det er følelsene som forteller oss hva det innebærer å vise respekt for seg selv, om livet er i flyt slik det er ment å være, og om vi beveger oss i feil eller riktig retning i livet. Følelsene gir oss mulighet til å vokse, gi slipp på smerte, nå idealvekten, skape forandring og bryte ned den beskyttende muren vi omgir oss med som hindrer oss i å kunne glede oss uforbeholdent over god helse, indre fred og det å leve!

Når vi tar bevisst del i vår egen helbredelsesprosess, hjelper vi kroppen med å fornye seg raskere, kvitte seg med giftige substanser og følelsesmessige blokkeringer. Inna Segal har mottatt forbløffende tilbakemeldinger fra personer som med stort hell har benyttet prosessene i boken og er blitt helbredet for, eller har fått lindret, tilstander som diabetes, leddgikt, ryggsmerter, problemer med knærne, hjertebank, nyreproblemer, migrene, alle typer hudlidelser, hemoroider, øyeproblemer, depresjon og mye annet. For når vi forstår kroppens hemmelige, følelsesbaserte språk, finnes det nesten ikke grenser for hva vi kan rette opp på egen hånd.

Ikke bare for de syke
Healingprosessene som beskrives i boken, egner seg utmerket for å styrke den generelle helsetilstanden. Vi kan for eksempel utføre en prosess for å rense nervesystemet, noe som vil føre til at vi kommer i likevekt og får en indre ro. Vi kan arbeide med følelser som kjærlighet, glede og lykke og få det enda bedre i hverdagen, og vi kan forbedre immunsystemet ved å arbeide med hypofysen og hormonene. Vi oppfordres spesielt til å lese avsnittet om fingre og tær. Hver av fingrene og tærne er forbundet med forskjellige organer og energier i kroppen. Når vi arbeider med dem, forbedrer vi den generelle helsetilstanden og det totale velværet. Selv benytter Inna Segal healingprosessene i boken daglig for å føle seg friskere og gladere.

Et praktisk og tankevekkende oppslagsverk som vil være til glede og nytte for alle som er interessert i å komme på talefot med sin egen kropp og bli kjent med dens evner til selvhelbredelse. For personlig veiledning med Inna Segal, kan du laste ned et gratis 35 minutters lydprogram der hun demonstrerer hvordan du innstiller deg på kroppens språk og leder deg gjennom en healingprosess.
Se www.beyondword.com/innasegal

Til toppen

Utdrag

”I løpet av sekunder kunne jeg føle en forbindelse med en utrolig healingenergi – en varm, skimrende ’sol’ smeltet bort all ryggstivhet og -smerte. Jeg rettet oppmerksomheten mot ryggraden min og fikk et indre bilde av en deformert rygg. Mange av virvlene så ut til å være forskjøvet og betente. ’Jeg liker ikke denne drømmen,’ tenkte jeg sjokkert. Da slo det meg at jeg ikke drømte, jeg betraktet faktisk et bilde av min egen rygg.
Jeg lurte på hvordan ryggen min var blitt slik og stilte spørsmålet: ’Hvilke tanker, følelser og hendelser har bidratt til dette?’ Jeg ventet mens jeg tok langsomme, dype åndedrag. Så å si umiddelbart begynte intense emosjoner som gikk på frykt, frustrasjon, sinne, skyldfølelse og skam å komme til overflaten. Jeg fortsatte å puste og kjenne på dem, selv når følelsene ble ytterst intense, og gjentok for meg selv: ’Jeg er villig til å gi slipp på disse følelsene.’
Bølger av følelser beveget seg gjennom systemet mitt. Idet jeg ga slipp på dem, følte jeg en ro og en forbindelse til en helt fantastisk healingenergi, og jeg mottok en innsikt eller et minne som var forbundet med hver av følelsene. For mitt indre blikk kunne jeg se tilstoppet energi bli frigjort fra kroppen min, den lignet på røykskyer. Deretter sank jeg inn i en dyp og avslappet søvn.
Neste morgen var mesteparten av smertene borte. I løpet av tre uker var de fysiske plagene helt borte. Jeg satte i gang med å helbrede huden min, fordøyelsesproblemene og angsten – med like stort hell.”

Til toppen

Om forfatter Inna Segal

Inna Segal har utviklet metoden Visionary Intuitive Healing og er en foregangsperson innenfor energimedisin med en imponerende kundekrets. Som ung led hun av alvorlige ryggsmerter som stadig ble verre, til tider kunne hun knapt gå. Under meditasjon oppdaget hun en helt uvanlig måte å kommunisere med kroppen sin på, og hun greide å helbrede seg selv. Etter dette viet hun seg til å hjelpe andre på deres reise mot selvhelbredelse. Per i dag har hun forandret tilværelsen for millioner av mennesker over hele verden. www.innasegal.com

Til toppen