Kroppens skjulte intelligens (Innbundet)

Forfatter:

Ellen Wilhelmsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 219
Illustratør: Wilhelmsen, Ellen
Forlag: Flux
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292773444
Kategori: Familie og helse
Omtale Kroppens skjulte intelligens

Din helse, ditt ansvar

Forskning på placebo (narremedisin) viser at sterke forventninger om lindring av smerten eller sykdommen gir samme virkning som sterke medisiner. Følelsen alene utløser kjemiske stoffer og skaper fysiske endringer i kroppen.

«Er det mulig å utnytte denne kunnskapen, og kan vi gjennom mer bevisst tankevirksomhet lære oss å ta mer ansvar for egen helse?» spør Åse Dragland og føyer seg inn i rekken av de mange som etter hvert ikke lenger er i tvil om at sinnet påvirker kroppen.

At en slik forbindelse eksisterer, at den er tett og rent ut avgjørende å forholde seg til for å bli frisk, har mystikere til alle tider visst og dagens alternative terapeuter lenge arbeidet ut ifra. At skolemedisinen nå får øynene opp for det Åse Dragland kaller kroppens skjulte intelligens, kan bety at vi går mot en revolusjonerende ny forståelse av sykdom.

Til toppen

Andre utgaver

Kroppens skjulte intelligens
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Åse Dragland:

Om forfatter Åse Dragland

Åse Dragland har bakgrunn fra sosialkontor og psykiatrien og arbeider i dag som forskningsjournalist. Med Kroppens skjulte intelligens viser hun oss hva forskningen på smerte, sykdom, tankekraft etc. er kommet frem til, i et enkelt og svært begripelig språk.

Til toppen