Kroppsro (Heftet)

Enkle, men kraftfulle meditasjonsteknikker som gir kroppen hvile så du gjenvinner helsen og holder deg frisk

Forfatter:

Kari Kahrs (Oversetter)

Enkle helseforvandlende meditasjonsteknikker som kroppen din, og sinnet ditt, vil takke deg for. Med øvelser som bidrar til å løse konkrete problemstillinger.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Body Calm
Oversatt av: Kahrs, Kari
ISBN/EAN: 9788202504687
Kategori: Selvutvikling
Omtale Kroppsro

Bedre helse med Body Calm-metoden!

Det tok Sandy Newbigging ti år å utvikle metoden han presenterer i Kroppsro. Den er resultatet av tusenvis av timer med personlig meditasjon dag og natt i flere måneder, av og til i opptil 18 timer i døgnet, og siden månedslange meditasjonsretretter.

Mesteparten av de lidelsene som oppstår når en person er syk, har sin opprinnelse i sinnet, sier Sandy. Tilstandene i seg selv kan naturligvis være plagsomme og fysisk ubehagelige, men de blir først mentalt stressende og skaper følelsesmessig lidelse når vi konsentrerer tankene om dem. Forsinket aldringsprosess, smertelindring uten medikamenter, sovne uten å telle sauer, mindre stress, sterkere hjerte og immunsystem, økt livsglede og selvsikkerhet kan gjøre tilværelsen din bedre.

 

Ved å redusere tiden du tilbringer med å tenke, vil du få ro i den delen av deg som er bevisst på sinnet og kroppen. Målet er å bli så god venn med kroppen at du oppdager det egentlige selvet. Med det mener Sandy den evige og uforanderlige siden ved oss som har vært der helt fra den dagen vi ble født – den bevisste oppmerksomheten som ikke bare er oppmerksom på kroppen, men også på tankene, følelsene og alt annet som skjer i hverdagen vår.

 

Det er her meditasjonsmetoden Body Calm kommer inn. De positive resultatene etter jevnlig meditasjonspraksis med Body Calm er overbevisende. Egne erfaringer og observasjoner forteller at hans egen metode, så langt, er den beste måten å bli venn med kroppen på.

 

Aldri syk

Den grunnleggende oppmerksomheten som Sandy snakker mye om og som vi alle har i oss, fungerer aldri dårlig. Den er alltid fri for smerte og alle problemer som måtte oppstå i kroppen. Ved hjelp av Body Calm-metoden kan vi gjenopprette kontakten med denne oppmerksomheten og en vedvarende indre tilstand av fredfylt ro som er fullkommen, hel og fullstendig uberørt og ubekymret også i møte med midlertidige fysiske problemer.

 

Det betyr, sier han, at man ikke trenger å lide selv om man har et fysisk problem. Vi trenger heller ikke vente på å få det bedre til kroppen får det bedre. Body Calm-metoden gir både større sinnsro og bedre fysisk hvile. Metoden er spesielt utformet for å utvikle en sunnere måte å tenke på som fremmer god helse. Ved å benytte metoden jevnlig for å bli mer bevisst oppmerksom på det som skjer i kropp og sinn, vil vi raskt kunne glede oss over to klare fordeler: Ved å være mindre opphengt i det travle sinnet får kroppen den hvilen den trenger for å bli frisk og bevare helsen. Ved å være til stede i oss selv og oppmerksomme, vil vi på en naturlig måte begynne å forholde oss til livet på en mer harmonisk og stressfri måte.

 

Bekvem som ubekvem

Ubehagelige følelser er en vanlig årsak til svekket helse. Ikke på grunn av følelsene i seg selv, men på grunn av vårt forhold til dem. Det er ikke emosjonene som er årsaken til sykdom, det er vår motvilje mot «dårlige» følelser og vår tilknytning til «positive». Å bekjempe følelsene blokkerer energien vi trenger for å heales. Det kan føre til skadelige bivirkninger som toksisitet og ubalanser i kroppen. Å stå imot de hendelsene i livet som ikke passer inn i våre håp og forventninger, krever mye energi, og det skaper konflikt. Over tid vil konflikten bli en stressfaktor som kan føre til sykdom, dårlig helse og mangel på livsglede.

 

I stedet for å føle at livet går til angrep, oppfordrer Sandy oss til å ta for gitt at alt som skjer, skjer for å hjelpe oss med å leve helt og fullt. Selv om det av og til kan føles som om livet motarbeider oss, er sannheten det stikk motsatte, sier han. I hvert eneste øyeblikk blir vi gitt de hendelsene og erfaringene som er nøyaktig det vi trenger for å bli løftet til oppfyllelsen av vårt livs hensikt. Kanskje føles det ikke alltid slik når livet vender vrangsiden til, men, sier han, praktiserer vi Body Calm-metoden, vil vi få et sunnere forhold til hvordan vi føler oss. Det handler ikke om å manipulere eller om å kvitte seg med emosjoner. Det handler om å lære hvordan man kan føle seg bekvem med enhver emosjonell energi ved å være oppmerksom på det egentlige selvet.

 

Kroppen speiler vårt liv

Kroppen kan ofte snakke til sinnet og sjelen på symbolske måter som er en fullkommen gjenspeiling av det forholdet vi har til livet. Når vi klarer å tolke kroppens meningsfylte budskap, blir vi i stand til å si mye om vår egen mentale, emosjonelle og åndelige tilstand. Kroppen er en målestokk på hva som er i harmoni og hva som ikke er i harmoni i sinnet, emosjonene og vårt åndelige selv.

 

Sandy presenterer fem omfattende oversikter over fysiske tilstander og de tilhørende sannsynlige mentale årsakene: Oversikt over kroppsdelene som viser de vanligste mentalt baserte årsakene til tilstander som er forbundet med de viktigste kroppsdelene, oversikt over kroppens organer som viser de vanligste mentalt baserte årsakene til tilstander som er forbundet med de viktigste organene i kroppen, oversikt over kroppens systemer som viser de vanligste mentalt baserte årsakene til tilstander som er forbundet med de tolv systemene i kroppen, oversikt over sansene som viser de vanligste mentalt baserte årsakene til problemer som er forbundet med de fem sansene samt oversikt over tilstander, en veiledning til de vanligste mentalt baserte årsakene som er forbundet med 101 fysiske tilstander.

 

«Ikke ta mine ord for hvor effektiv Body Calm-metoden er,» sier Sandy. «Bruk metoden aktivt og se hva som skjer. Praktiser jevnlig – det er kun snakk om noen minutter hver dag – og opplev at helsetilstand, livsglede, tilfredshet og suksess forbedrer seg.» Det kan være vel verdt å forsøke.

Til toppen

Andre utgaver

Kroppsro
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Sandy Newbigging:

  • Sinnsro

    Moderne meditasjonsteknikker som klarner sinnet og lar deg prestere bedre, bekymre deg mindre og fremstå med større tydelighet

    Heftet
Om forfatter Sandy Newbigging

Sandy C. Newbigging har utviklet teknikkene Body Calm Meditation, Mind Calm Meditation og Mind Detox Method, og han har skrevet bestselgerne Sinnsro, Thunk! og Heal the Hidden Cause. Han underviser i metodene han selv har utviklet, gir konsultasjoner via Skype og tilbyr opphold ved sine egne behandlingssteder. Han har opptrådt i flere TV-programmer internasjonalt og ble nylig kåret til Tutor of the Year av Federation of Holistic Therapists. Yoga Magazine omtaler ham som «en av de beste meditasjonslærere». www.sandynewbigging.com

Til toppen